Zdravim! Jelikoz zatim nedisponuji ani mapovym GPSr ani poradne naslaplou mapou instalovanou primo v PC (cekam az konecne poridim trochu schopny stroj, na kterem neco rozumne pobezi)… vyuzivam prevazne online mapy. V zadne o ktere vim ale neni moznost vyhledat bod podle souradnic, tedy nechat si na mape udelat krizek “tadydle to je” … coz me stve, protoze nejak to jde, kdyz si necham promitnout polohu cache odkazem z cg.cz … jenze ja nevim jak to udelat pro libovolny bod
/// vite nekdo o online mape, kde bych nasel kolonku na zadani a vyhledani souradnic? nebo znate figl, jak to udelat treba na mapy.centrum.cz (jeden z odkazu z cg.cz), na ktery ja hloupy neprisel? diky moc…
no tohle jsem hledal a nic nenasel :(, u centrumu a dasich map to vypada ze se da do URL adresy napsat souradnice v UTM, coz muze byt zajimavy, nebavi me to pokazdy konvertovat ![]()
Zkousel jsi mapy Geobaze? ty mi behali jeste na pentiu 1
ne, nezkousim v podstate nic, chystam se tu svou plecku odstrelit a na novem stroji (snad jiz brzy) rozjet neco co jako Google Earth nebo neco podobneho, uzasneho a vychvalovaneho… co tuhle jednu vec (mj.) bude umet… no, mimochodem, umi GE i tohle? :]]]
Cau. Taky jsem nenasel moc online map, kde by bylo primo zadavaci policko. Coz fakt nechapu, vzhledem k tomu, ze jich pak vetsina jde adresovat pomoci URL a bud S42 nebo S-JTSK souradnic. Adresovat to takhle je ale dost neprakticky… teda samozrejme, pokud by se to delalo rucne. Asi by slo neco naprogramovat. Ja ted mam skoro hotovej applet na stahovani mapovych vyrezu z map.env.cz, ale zatim nevim, jak to udelat, aby byl pouzitelny normalne v prohlizeci. Kdyz neni “podepsanej”, tak mu prohlizec nedovoli lezt na net a disk a tak. Na tom env jsou docela pouzitelne mapove podklady (1:50 000, 1:25 000, 1:10000, barevna ortofoto). Adresovat jde pomoci S-JTSK (pravadec z WGS84 je nekde na netu - myslim, ze na gpswebu, ale jiste to nevim) dokonce z adresovaciho policka. Ted tam udelali nejaky upgrade, ktery se me osobne teda moc nevyhovuje. No ale popravde receno, na stahovani map pro geocachery a turisty to asi delany neni. Jsem zvedavej, jak dlouho to jeste nechaj vseobecne pristupne.
Jo, umi. I kdyz taky je to zadavani bodu podle souradnic schovane pod zaskrtavacim polickem advanced. Celkem mi dalo zabrat nez jsem na to prisel.
Michal
Já jsem nedávno zabrousil na web Geogr. a hydrometeo. služby AČR a odtamtud jsem se dostal na digi atlas ČR. Teď to nějak nefunguje http://xeon.env.cz/website/dmu/index/index.html.
Áááá pozor!! Teď jsem něco objevil: http://arwen.ceu.cz/website/dmu/viewer.htm
To bude asi ono ![]()
Nechce mi to fungovat, IE to polozilo a v Mozzile zobrazi prazdne okno s napisem IZGARD… a sedym obdelnikem vlevo. Delam neco spatne? :-((( Tobe to slape?
Pouzivam GE 3.0.0616 (myslim ale, ze to jde i ve starsich) a da se to jeste snadneji. Souradnice ve WGS-84 v minutovem decimalnim tvaru (ty co jsou na geocaching.com) proste zkopirujes do vyhledavaciho radku.
Mimochodem, odkaz na konverzi je hned pod souradnicemi na geocaching.com Portable GPS Coordinate Conversions - JeepReviews.com
Ve Firefoxu mi to funguje. v IE o něco líp. ![]()
Ale má to jednu vadu, podle souřadnic to sice zobrazí, ale neoznačí ten bod ![]()
A furt nic a nic. Ani v Opere. Podle icq konzultace s adp. je to dost naladove. On se na to obcas dostane a obcas ne. Jinak ta zmena adresy zrejme souvisi s tim, co jsem taky psal. Nejspis presunuli mapy ze serveru ministerstva zivotniho prostredi na server ceske informacni agentury zivotniho prostredi a provedli par zmen.
Tak jeste jeden odkaz, na ktery jsem prave narazil: http://www.cenia.cz/3dmodel/default.html
Je to 3D interaktivni mapa CR a vypada docela zajimave. Bohuzel ted nemam moc cas ji zkoumat. Akorat se asi neobejdete bez MS Internet Exploreru.
Pěkná hračka. Ve Firefoxu to funguje, je potřeba plug-in (samo ho to nabídne). Zoom nic moc, ale jinak dobrý.