Zajímal by mne názor geokomunity na opakované návštěvy cache.
Už se tu někde probíralo, že je logovat jako Write note. Ale co třeba cache, které byli přemístěny. Ty se přece musí hledat znovu, takže by si zasloužily i Found it. Ne?
Další dotaz co se týče etikety mám na cílenou opakovanou návštěvu, třeba s úmyslem výměny nějakého zajímavého předmětu co přibyl a nebo grabnutí TB. Myslím si, že taková opětovná návštěva je po uplynutí jednoho týdne od umístění TB etická. Co vy na to?
IMO, dokud ma cache stejny identifikator (waypoint), melo by se logovat jen jednou, ac byla (z jakehokoliv duvodu) o kousek premistena. Nicmene mam pocit, ze GC.COM nekontroluje duplicitni “found it”, a pokud to nekontroluje schvalne, pak by to znamenalo, ze v nekterych pripadech vicenasobne “zafoundovani” kese povoluje. Z jakeho jineho duvodu, mne momentalne nenapada…
Ohledne dalsi navstevy cache, napr. pro vyzvednuti TB - muj nazor je, ze ten, kdo uz cache nasel drive, neni v pravu vyzvednuti TB ci jakehokoliv jineho predmetu “eticky” nijak omezovan. Otazka je ale u slozitych a casove narocnych multicachi, kde napodruhe uz jde “writenoter” na jisto, zatimco “founder” musi se zadanim treba hodinu bojovat. Ale cekat tyden je moc. I v takovem pripade bych nedal vic jak 24hodin, pokud bych mel o TB zajem
V pripade, ze mi nekdo po opakovanem logovani v me kesi prokaze lekarskym potvrzenim ze trpi demenci, sklerozou nebo alzheimerovou chorobou, v dusledku cehoz bude mozno mit za prokazane ze mohl zcela zapomenout kde kes je a ze uz tam jednou logoval, pak log uznam. Ale i v tomto pripade ne vickrat nez trikrat za jeden kalendarni den :-).
Na mojich cache mi uz viac ludi logovalo nalez (found it) aj trikrat, ale vzdy po presune cache, takze som to akceptoval. Osobne mi to nevadi, aj ked ja to tuto moznost “vylepsit” si statistiku nevyuzivam.
Inac cache mozes navstivit kolkokrat len chces, a ak tomu Travel Bugovi pomozes v jeho misii, je to len dobre
To se clovek dovida veci … Dosud jsem braz za samozrezme, ze na jeden wpt. muzu mit jen jeden log a ze to zajistuje server - standardni boolean Found? Y/N
Netusil jsem, ze se to da naklikat.
Dorci, tes se!!! Zejtra mam 1000 ;-)))))
Z tohohle hlediska je zajimava virtualni cache (presneji locationless cache) Beauty of Waterfalls. Mate za ukol objevit, vyfotit a zamerit nejaky vodopad, za coz si muzete pripsat “found it”. Majitel cache v listingu povoluje DVA logy na jednoho cachera. Jak se divate na tohle? Jen me to zajima…Jinak Jarry - opet fajn hlaska… :-))Whoever
Niektore locationless cache dokonca povoluju neobmedzene mnozstvo nalezov, napriklad Needles of the world alebo Stone arch (samozrejme ak ¨to miesto uz nie je zalogovane).
Pokial mas pod Stone arch na mysli Natural Arches All Around (GC515F), tak tu autor povolil zalogovat jeden prirodny skalny most viackrat. Nespecifikoval to, ci aj jeden hladac moze “najst” viac mostov. Skor by som sa priklonil k tomu, ze plati vseobecne pravidlo pri LL - teda nie. Ale mas pravdu, pri viacerych to autor vyslovene povoli a vtedy je to OK.
Ahoj, při pročítání fóra jsem narazil na převládájící názor, že vracet se pro TB do už navštívené cache je naprosto standartní záležitost (=nic špatného). V mé blízkosti se nyní jeden TB objevil a já bych mu rád pomohl v cestování, protože mám zítra před sebou cestu po republice. Jak v tomto případě logujete svojí návštěvu již navštívené cache? dík
Ok, dík za odpověď, nemusíš se hnet čertit. Lepší je se dvakrát zeptat než to jednou udělat blbě. A trochu mě zmátlo to, že jsem ještě při svém putování po GC.com na toto nenarazil…
Nemyslel jsem to ve zlem :]. Samozrejme, proc se nezeptat, nekdo kdo odpovi se vzdycky najde, a ze si k tomu prihodi trochu ustepacnou poznamku te prece nerozhazi, ne :] A mas pravdu, videl jsem hodne logu, kdy nekdo dokonce lognul Found a pak hned druhy, extra zvlast pro vlozeni nebo vyjmuti buga… lide jsou ruzne…
Nevíte někdo, jak je to u Eventů?
Pořád o tom vedeme spory …Když založím Event, můžu si ho jako pořadatel lognout? Tam nejde o hledání, ale o účast tak si myslím, že by to neměl bejt problém…jak to tedy má být?
Eventy si jako poradatel muzes zalogovat, vzdyt se ho zucastnis taky. Muze se stat, ze pripravis event a nakonec sam na nej nebudes moci dorazit (coz nyni hrozi realne mne). Takze kdyz vse vyjde, tak se klidne zaloguju
Jinak mam dojem, ze i sam Velky Saman si sve eventy loguje, a v tom pripade je to urcite v poradku :-)))