Opakované "found it" na cache, které se změnily souřadnice

Zdravím, mám takový dotaz na autory cache. Pokud by jste museli z nějakého důvodu posunout (změnit) souřadnice cache, uznávali by jste znovu při opakované návštěvě logy nalezeno?

Myslím si, že je fér a normální pokud má keška stejny identifikátor (waypoint), mělo by se logovat jen jednou, ač byla cache (z jakéhokoliv důvodu) o kousek přemístěna. Vůbec by mě nenapadlo chtít znova bod, ač mě baví hledat a šel bych na ní ještě jednou…napsal bych si jen note. Nu, co nenapadne mě, napadlo další a tak se tedy ptám. :slight_smile:

Zjistil jsem, že GC.COM duplicitní “found it” povoluje, takže se to asi smí, ovšem třeba to jen amíky nenapadlo (podobně jako mě :slight_smile: ), že by to taky někdo mohl dělat a tak je to na majitelích kešek, aby to ohlídali.

tzn. mohli by jste mě říci, jak by jste postupovali při uznávání opakovaných “found it logů” v těhto případech?

(cache má stále stejný název a identifikátor)

A) Cache přemístěna o méně než 160m (pomocí logu modify coordinates)

B) Cache přemístěna více než 160m ( pomocí reviewera)

Moc a moc děkuji za odpovědi

ps. Už se to tu sice probíralo, ale jak už to bývá, téma se stočilo někam jinam a tak mě přečtení diskuse moc nepomohlo.

Ano, uz sa to preberalo. Ja som take logy uznaval (stalo sa asi 3 krat na cache Pendulum), ale nikdy som si taku cache sam nelogoval. Nechal by som to na “moralke” tych, co to najdu, osobne zastavam nazor jeden waypoint - jeden bod.

A) i B): smaž logy a pokud se budou bránit, tak jim pošli do postele uříznutou koňskou hlavu :smiley:

To nemá s "morálkou" nic společného. Jde o to, co má tento log znamenat. Jestli nalezení waypointu bez ohledu na další přesuny, nebo první nalezení krabičky v konkrétním místě, nebo například vylepšování statistiky přiložením fotky, když to tak autor cache povolí. Je někde definováno, kdy se má tento log použít?

Hlavně nezapomenout vygumovat i papírový log. A nejlépe vytrhnout zápis a rituálně spálit :slight_smile:

No, řešením by mohlo být, že když přemístím keš, tak smáznu všechny found logy, protože jak může mít zalogovaný nález ten, kdo na tom místě, kde je zrovna schovaná, ani nebyl. Ale, jak už jsem psal, jde o to, co má ten log vlastně znamenat.

Jaky byl konkretni duvod premisteni? Zmenily se zasadne podminky? Posouvat kes o 160 a vice metru uz bych skoro povazoval za duvod k archivaci puvodni a zalozeni nove. Myslim, ze jen autor muze posoudit konkretni situaci a podle toho se zachovat, pripadne rovnou v listingu pozvat znova vsechny nebo naopak rict ze podruhe uz ne.

Ja bych to nechal na autorovi. Pokud ma pocit, ze ma log uznat (neuznat), at ho smaze nebo necha. Vhodne by bylo, aby to autor uvedl pri zmene zadani, zda uzna nebo neuzna opakovany log , vzhledem k rozsahlosti zmeny.Ted me napada featura pro GC.COM (to je asi offtopic), ze by se pri smene souradnic zadalo, zda je, ci nei mozne logovat FOUND IT opakovane.

Howgh Peta

To prece nemuzes myslet vazne, ze preneses kes, kterou jsi nevhodne polozil a vymazes proto logy vsem co ji do ty doby regulerne nasli :slight_smile: ?

Akorát tak tvojí… jestli si myslíš, že seš vtipnej tak nejseš… příště si ty chytré poznámky odpusť jo? Díky

Na původní místo jeden “hodnej” pán rád pouští jen tak proběhnout dva vlčáky, kteří zrovna nemají pochopení pro geocaching. Také jsem o tom uvažoval, ale proč zakládat novou cache, když je to ta samá na té samé lokalitě s tou samou myšlenkou?

Ju, tak to asi vidíme podobně… :slight_smile:

Na stejnem waypointu si u posunute kese (z duvodu obnovy nebo jakehokoliv jineho) nikdy dalsi found log davat nebudu. Stejne tak jako neuznavam bonus foundlog napr. za splneni nejakeho dodatecneho ukolu cache (pridani nejake fotky, a pod). Kdysi jsem o zalozeni takove cache take uvazoval, ale par rozumnych geocacheru mne presvedcilo, ze je to o nicem. Ale nikomu tuhle moznost neberu… tedy krome svych kesi :-). Duplicitni found logy na nich nebudu uznavat. Ale pozor, vyjimka potvrzuje pravidlo! :wink:

Asi by nas hanba fackovala. Museli jsme v posledni dobe premistit dve kese z duvodu nevhodneho umisteni. Bon Repos, proto, ze novy majitel zamku obehnal zdi puvodni zamecky park, ktery byl po staleti volne pristupny a slibil, ze za rok ho po rekonstrukci zpristupni verejnosti vc. zamku. Coz nemuzeme ovlivnit. Pak Bysicky, ktere jsme zalozili v zime a na jare, kdyz slezl snih se to misto ukazalo jako mene vhodne. A ted to vypada i na Svatovaclavskou, protoze byla proflaknuta a jeste navic EPE na finale bylo kolem 35m. Vsechny byly a budou posunuty o max 60m. Myslime si, ze to neni duvod na dvoji logovani, jde porad o ty same kese. Zatim to nikdo neuplatnil. Souhlasime se Samanem, jeden waypoint, jeden bod.

Neco jinyho je bezna kes, tam staci jit jednou, a neco jinyho kes slouzici jako tzv. TB hotel. Tu musis najit pokazdy kdyz tam TB neses nebo pro nej jdes a tahle (Pendulum) byla po case jinde nez predtim (ne tolik v metrech, ale terenem).
Byl jsem tam dvakrat a pokazdy jsem hledal na jinym miste. Jeden waypoint jsou jedny souradnice, a tady byly jinde, cili jiny waypoint. Druhy hledani bylo slozitejsi, ale logoval jsem nastesti jen jednou :-), i kdyz to bylo dvakrat regulerni hledani s cestou, zadavanim souradnic a vubec se vsim vsudy :-).

Taky mi připadá, že je hlavně divné, logovat znovu nalezenou cache, i když je o kousek vedle.

Já někdy hledám znovu nalezenou cache, když tam něco nesu, i když je tam, kde byla …

Najít cache pod sněhem je taky jiné, budeme je v zimě logovat ještě jednou?

Trošku to ale vychází z toho, že někteří chápou počet nalezených cache jako závody :frowning:

A co byste rekli treba na lognuti pozustatku znicene kese, kterou si zaloguje nekdo treti, kdo ji jenom videl, kdyz ji posledni nalezce vezl vratit majiteli?

Hehe, to je dobrej for :smiley: To fakt nekdo dokazal udelat?

Jarry, to jsi spatne pochopil. Tady se nemluvilo o waypointu jako o konkretni pozici cache, ale o nazvu waypointu cache - pro cache je to neco jako rodne cislo. I kdyz se cache posune, obnovi, zmeni kontejner, tak pokud ji zustane stale puvodni listing pod puvodnim “rodnym cislem”, jedna se z pohledu hry stale o stejnou cache.

Pokud nekdo chce po obnoveni a presunu na vhodnejsi misto znovu povolit vsem found logy, mel by pouzit cestu pres archivaci a zalozit novy listing (typicky priklad, co si vzpominam: Tea4Free)