Opencaching vs. Geocaching

Ahoj,

už se to tu nejspíš probíralo, ale mám zajímavý problém. U keše GC1YN7P je první log v době před zveřejněním keše. Autoři (5 nálezů) mi odpověděli, že je to v pořádku, že už 2 měsíce visí na Opencaching. Je to korektní?
Díky za info.

Zdraví

snail cz (Kuba)

Zalezi co si predstavujes pod pojmem problem / v poradku / korektni.
proste jak vidno stat se to muze a stava se.

Pokud jsi se jako hunter zucastnil pokusu o FTF pak zalezi na tobe jak vec posoudis, protoze pravidla pro ftf neexistuji.
Pokud chces rid se tim, ze FTF ma prvni ten, kdo je v logbooku …
Pokud chces rid se tim, ze jsi tam byl prvni a mas neco jako trebas po-publikacni FTF.
Pokud owner ihned v listingu (nebo logu) upozornil, ze uz se lidi o FTF nemaji snazit, tak bych to dal neresil a rekl bych si … holt jsem mel lepe cist listing :wink:
Sin

a dalsi prijdou urcite take s dalsimi pohledy …

Opencaching a geocaching je uplně jiná hra. Já nejsem proti stejné piksle. Ale aspon by v té piksle měl být openlogbook a geologbook.

Takže bych těm co si udělali ftf na opencachingu ten ftf bod neuznal na geo. Protože jde o dvě rozdílný hry:)

V Polsku je to zcela běžná záležitost, že cache visí půl roku, rok na opencaching.pl, a teprve potom autor dobíše listing a nechá ji publikovat i na gc, popř. založí keš a položí ji zrovna na oba servery, a na openu se objeví hned, protože tam chybí schvalovací proces.

myslím, že se tu probíral problém TB a GC v ohledu na opencaching. Pokud máš schránku uloženou tam i tam, tak se lehce může stát, že přijde opencacher a GC vezme, odnese a na geocachingu nezaloguje. Takže už tohle se mi nelíbí. To s FTF taky nevím, nezdá se mi to moc dobrý a pokud jsem tam byl první geocacher, tak bych si počítal FTF

Až by došel geologbook, všici by začali psát do openlogbooku..
Kdo sebere travelbuga nebo geocoin, co má přímo na sobě a eště třeba na visačce napsaný Track at Geocaching.com, a vloží ho do nějaké polské nebo maďarské openkeše, co na gc.com není, je prostě pazdrát co neumí číst.

On se tak někdo bude dívat na to pro jakou hru ten který logbook je … :frowning: Když přidávám do cache nový logbook, napíšu na jeho první stranu aby se hledači logovali do nového až když je starý plný ale je to marný, je to marný, je to marný … :frowning:

Tady je jedno vlákno na stejné téma:
FTF na geocaching vs opencaching