Operace "průvodce po ničem"

Chtěl bych tímto smeknout před SOLIMEM který tuto (mnou ostře sledovanou) cache po neuvěřitelných útrapách zdolal - přijde mi že jestli existuje nějaké TFT k ocenění tak tohle!!! Luděk

Pod to se také podepisuji, zvlášť když znám i detaily. Je dobrej.

Vlastně dobrej… Měla to být nejdéle odolávající skrýš v ČR! A on to takhle zprasí, ani měsíc nevydržela. Dobrej možná, ale taky pěkné kurvisko vytrvalé, odhodlané, namakané. Bestie.

Klobouk dolůůůůů. Takovéhle zadání jsem ještě neviděl a vůbec si nedovedu představit, že bychom to zdolali. Takže SOLIME blahopřejeme, poklona Tobě (i autorovi keše).

Moc se do fora nezapojujeme, nebot se necitime prilis zkuseni v oblasti geocachingu a mnohé se teprve ucime a odhalujeme. Mozna, nejen nas, ale i jine, poznamka o nalezení uvedene cache ve foru přimněla si ji poradne prohlednout. Připojujeme se ke gratulacim a zaroven jsme si se zajmem precetli nezvykle uvahy Solima a snad i trochu pochopili. Kdyz odhledneme od narocnosti teto cache (sami nevime, zda nekdy najdeme dost casu i sil tuto ci podobnou odhalit az do konce), musime priznat, ze jak zazitku s nalezanim a zakladanim pribyva, tak stale casteji prichazeji myslenky podobneho druhu, tj. o zavislosti, o rozumu dospelych lidi (napr. v pripade nesmyslneho honeni se a klouzani po ledu, hrabani az norovani, lezeni po vsech moznych i nemoznych skalach, stranich a odpadacich, dlouheho lusteni nemoznych zavorek, nekdy vztekani se nad vlastni neschopnosti apod.), take o hravosti a schopnosti delat veci, ktere by nas do te doby nikdo delat neprinutil, apod. Vsak to znate. Ale az se z toho vzpamatujeme, tak uvazujeme zase docela jinak, nejen o novem pohledu na pobyt v prirode, ale predevsim o odreagovani od prace, mam na mysli predevsim dusevni diky myslenkam na
geocaching, to fyzicke je neodmyslitelne spojeno s hledanim.
Ale prijdou i jine uvahy: Kdo je Nanutando a proc caches jen zaklada? Uz jsme tuto uvahu cetli u nekolika logu. Hodne se ujala Jolka, Kupte si kdouli apod. Cizi cache totiz sice naleza, ale jen loguje poznamku, ze jsou v poradku, ale neloguje svuj vlastni nalez (napr. Rybnik). Je to tedy jinak pojmenovany clen existujiciho tymu, ktery zvolil nove jmeno jen pro diskutovane cache? Nechceme tim rici, ze je neco spatne, ale jen, ze geocaching nas v mnoha ohledech vytahne z bezneho zivota a da nam novy smer mnoha neobvyklych uvah, nejen o vlastnich caches, mapach, sofwaru apod.
Jeste jednou moc gratulujeme a prejeme rozhodne nepropadat pesimistickym uvaham, a predpokladame, ze i jini geocacheri obcas maji podobne myslenky. Nebo se mylime?

Šolim je dobrej, je vytrvalej, ale má taky šíleně velkej operační prostor. Tím je neskutečnej!! Sežral i FTF celodenní Bike-LVA skoro na druhý straně republiky než kam patří! Obdivuju ho. Já mám tak maximálně energii na boje v nejbližším okolí Brna a o této supercache se dozvídám až teď. Ty taky Nanutando nás v Brně krmíš stromolezectvím a dokdoulínatahováním a takovouhle suprekšn hodíš kamsi (no není to zase tak daleko !..!..). Zamyslím se nad STF!! Do riti - okolo tamtudy jsem jezdil na konci ledna.

To by me taky zajimalo, jak to dela. Kolik lidi je schopnych sebrat se (treba v pulce pracovniho tydne), sednout ve ctyri rano na vlak a jet nekam trista km, celej den tam pobihat a pak se kdovikdy vracet? Chapu to z hlediska odhodlani atd., ale ciste prakticky, z hlediska (volnyho) casu, pri delsich cestach uz asi i financi… atd. … si to neumim uplne predstavit, ze bych takove veleakce poradal casteji… (hm, ted si uvedomuju, ze par mych lovu taky byly docela sileny akce… tak uz asi radsi mlcim) :]]

Brno se připravuje, ale to nedáš.

HA!!??!!??!! Ani nechci domyslet, co tím myslíš! Jestli budeš chtít překonat nedobytnost. Snad si nebudu muset vzít ve svým zaměstnání 2 měsíce neplacený volno! Ale už teď musím říct, že se mi naplňuje má obava vyslovená na “Kdouli”. A právě se vracím z prohlídky (pouze internetové) tvého “Průvodce po ničem”. A čtu vyjádření who a Šolima. Rozhodl ses být v této oblasti vyzyvatelem a testerem maniakálnosti cacherů. No nazdar!

Checheche, no skoro to vypadá, že budeme mít v Brně v roce 2006 o zábavu postaráno, pokud to nebude hazardování s holým životem nebo to nebude smrdět kriminálem, tak se pokusím - pohodlně navíckrát, FTF nechám Lolemu :smiley:

No to nemyslíš vážně… vzmuž se, přece si to nebudu honit sám…

Zapojil jsem se až teď do diskuze, jelikož mne skolila nějaká choroba a tak jsem Vám dal prostor pro FTF po celé republice (ale už zase vyrážím).

Ano musím uznat, že mám operační prostor po celé republice (jelikož celá republika je velmi pěkná) a to pokud možno pěšky, na kole, vlakem nebo autobusem. Auto nepoužívám, ač ho mám, jelikož jsem turista a nejraději chodím odněkud někam a hrozně nerad se vracím do výchozího bodu.

A teď k financím, pokud vyjedu na můj průměrný výlet, tak zaplatím za železnici 100,- Kč tam a 100,- Kč zpět, sebou mám jídlo a pití tak cca za 100,- a když objevím cestou hospodu okolo poledne, tak platím ještě cca 75,- za jídlo a pivo a to samé ještě večer někde a nádraží. Takže mne jeden den vyjde tak na 300,- až 450,- a pokud takovou výpravu dělám tak 4x do měsíce, tak mi to dělá tak 1500,- Kč a to není až tak moc. Když k tomu připočtu ještě zážitky a to co vidím, tak to je skoro zadarmo. Nehledě na zdravotní stav své tělesné schránky, kdy jsem za loňský rok diky geocachinku ztratil cca 13kg živé váhy.

Na cesty vyrážím doopravdy okolo 4 hodiny ranní a domů se vracím mnohdy okolo půlnoci poslednimi nočními spoji ale zas mám celý den na podrobný průzkum oblasti, která je v zorném úhlu mého zájmu. Proto mám taky rád rozsáhlé multicache a takových 40km je pro mne optimální. Cache " Průvodce po ničem" byla zrovna jedna taková, která skýtala možnost poznat území, kde jsem nikdy nebyl a nebylo možno předem poznat kudy půjdu a kam se dostanu. Jen jsem předpokládal, že neskončím někde v hlubokém lese 20km od nejbližší dopravy. A musím říci, že po počátečním nezdaru, na této cache, jsem se o ní začal zajímat ještě intenzivněji, což pak u mne způsobilo, že jsem si vzal jeden den dovolené na dokončení této cache (velmi mi pomohlo v pročištění hlavy od všedních problémů). Musím říci, že tato cache je velmi kvalitni a netadičně řešená. Musím se omluvit autorovi, že jsem mu našel tuto cache tak brzo, ale já bych se nevyspal (já jsem ji musel projít a objevit). Ale aby se jsem se o ni nezajímal, tak by ji musel nanutando popsat nějak nezajímavě, ale ten popis to je lahůdka a to mně nedalo spát.

“Průvodce po ničem” doporučuji všem, kdo má rád trochu (i vice) nejistoty a nemá rád vše nějak přímo nalinkované, kdo se potřebuje odreagovat a kdo má rád přírodu. Ale i jinné cache jsou pěkné, třeba " Velká husí cesta" nebo “Českosaským Švýcarskem”

Vzhledem k tomu, že s velkým pobavením pozoruju jak se poslední dobou pokoušíš o některé mystery tak si myslím, že větší srandu si užiju při čtení tvých logů než běháním po Brně :slight_smile: aneb kdo jiný by šel hledat tak lehkou cache jako je Kartuziánská pětkrát :-))))