opět logování FTF - prosím jen zainteresovaní

[color=red][i][b]Přetahujeme sem naši diskuzi z několika keší na Zlínsku abychom nezaplevelili poznámkama logy, proto prosím příspívejte jen zainteresovaní… místní čí logující na těchto keších
[cache]GC2EM62[/cache] a [cache]GC2GB6R[/cache]

Dík[/b][/i][/color]

Tak mužeme spustit.
Začal bych Weselko tedy dotazem které z mých writenote považuješ za vysmívaní.

A k smazaným logum na "stavidle" - ony tam nechybí jen Tvé, owner mazal ještě dalším dvěma nickům.

Co je nefér na tom zpožděném FTF logování? Koho to poškozuje a jak? Jakou újmu to způsobuje? Jaká pravidla jsou tím porušována?

to Defnmax:
vznesl si na mě nějaké dotazy, tak se ti pokusím odpovědět.

1. Pozdní logování FTF je podle mě nefér k ostatním z ekonomických a časových důvodů…
    V době třeba 12 a více hodin po publikaci je mi jasné, že už přijedu s křížkem po funuse, zkusit to je moje volba. Když mi dáš logem vědět, že si tam byl odložím lov na dobu kdy pojedu kolem nebo naplánuji více odlovů v okolí. FTF ani jeho logování není v pravidlech nijak zmíněno. Pravidla si tvoříme my hráči.

2. Být zapsán na mém BlackListu neznamená pro toho bídáka kokrétně vůbec nic. Je to jen můj osobní virtuální seznam. Vyplívá z toho jen to, že když se potkáme tak asi si z ním nebudu mít co říct.

3. To, že loguješ s velkým zpožděním dokážu překousnout (ale bez odezvy to nezústane), ale že ten FoundIt dokážeš ještě vyšperkovat předchozími (podle mě) výsměšnými WriteNote je už moc silná káva. Opravdu laciná zábava.

například tyto:
September 23 by DEFNMAX (306 found)
No já urcite ne, jdu v Holešove na zahajovací koncert zdejšího festáku vážne hudby, ale budu všem v rojnici desne fandit na dálku.
Skoro si myslím že budete mít vetší zážitek než já na tom koncertu.
Hodne štesti preji.

September 23 by DEFNMAX (306 found)
Já rozpacitý nejsem - me ta krabka baví
Když jsou si divocáci3 tak jistí že tam je tak bude asi problem v hvezdickách, to by ale nás zkušené (nad 300 ) a ješte zkušenejší (nad 1000 ) nemelo rozhodit, ne?
Navrhuji rojnici s neoprenem a rýcem

1. Něco k navážení… po tom co já tebe zmínil v logu 2x ty už nepočítaněkrát… A tón který z toho vyznívá dává tušit co ti leží v žaludku. Všechny moje eFTéeFka jsou mi naprosto volná a klidně se jich vzdám když ty začneš logovat co nejdřív to bude možné, nebo aspoň nebudeš psát po odlovu ty své alibistické write.

2. Cesták ti samozřejmě posílat nebudu, myslel jsem, že trochu té nadsázky sneseš. Stejně by ses nedoplatil, jel jsem dnes 20.10.2010 svým Ferrári se spotřebou 20lit./10km :wink:

Zapomněl jsem na něco? klidně se ptej

Tušil jsem kdo se ozve :smiley: i přes prosbu

…taky si přihodím - kdo si jak a kdy zaloguje je věc jen toho kdo má logovat - rozhodující je pouze logbook
…jinak to slyším prvně, že by se mělo logovat FTF co nejdřív - je to jen tvoje volba že se honíš za FTF a pokud se ti nelíbí že jsi druhý, tak to prostě takhle nehrej :wink:

Také se mě to netýká :wink: … ale pokud vím, tak v některých krajích je naopak zvykem logovat FTF se zpožděním úmyslně (a osobně s tím souhlasím)

PS: na H+ ani zdaleka nemám, v logování mám skluz jen asi měsíc (a je v tom i jedno FTF)

Nechci se vůbec vyjadřovat k vašim sporům.
Jenom mi připadá ohledně logování FTF, STF, TTF a co já vím jakých ještě TF, nejlepší dodržovat nepsané pravidlo z Havlbrodu a okolí. Tam se prostě dohodli, že FTF se loguje 24 hodin po nálezu. Důvod je prostý - aby si všichni kdo tu hru na FTF hrají mohli v "klidu" užít lov a nebyli demotivováni tím, že už vědí, že nebudou první. Všichni ostatní nálezci také počkají až se na netu FTF log objeví. Samozřejmě do toho asi občas vnikne nějakej přespolní nebo začátečník, ale v principu to funguje.

Nezlob se na me, ale do toho, kdy loguji a treba i FTF, ti opravdu nic neni. Nejake tve ekonomicke ci casove duvody (ze tam jedes zbytecne) muzou byt komukoli taky ukradene. jestli je nekdo maniak (mysleno v dobrem) do FTF, tak pak s tim musi pocitat. Abych hned letel k pocitaci po odloveni FTF to opravdu ne.

Já když už náhodou nějaké FTF/STF/TTF ulovím, snažím se ho zapsat co nejdřív - připadá mi to ohleduplné vůči těm, co by se pro "medailovou pozici" chtěli hnát a pak by byli zklamaní. U počítače stejně sedím skoro pořád, takže věnovat chvilku na log mě nevytrhne. "Normální" nálezy občas loguju i po týdnu či dvou…

Potvrzuju a naprosto souhlasím … tohle pravidlo je moc fajn a FTF lovu dodává dost šťávy .. :slight_smile:

OK - moje příspěvky Ti připadají výsměšné a alibistické. Jako výsměšné nejsou myšleny a co je na nich alibistického to fakt netuším.
Jak už jsem psal v příslušné diskuzi keše - s tím návrhem rojnice jsem asi šlápnul vedle ale věř že to nebylo nic jiného než pokus o vtip (v kombinaci s rýčem jsme měl za to že bude pochopen - no přecenil jsem vas smysl pro nadsazku kolegove).

Add pozdní logování a ekonomika GC - jak jsi sám napsal - je to volba každého z nás jestli a kdy a jak vyrazí za keší. Já to vidím jinak než Ty a nikdy mě nemrzelo že jsem projel benzín a ztratil čas a nebylo z toho FTF - jde totiž o ten boj samotný, nikoliv o výsledek a další čárku ve statistice. To že jeden má zdravý úsudek a tuší že po 12 hodinách ho tam asi čistý logbook nečeká je fajn - možná o to víc bude jednou přeqapen když z toho bude FTF. Každopádně vidím jako zajímavější svůj přístup k logování než ten Tvůj. Mé důvody znáš, v podstatě se kryjí s tím co už bylo popsáno v jiných vláknech zdejších for a je zbytečné to psát znovu - četl jsi to a diskutoval jsi tam. Nemíním na svém přístup v této věci nic měnit. Máš pravdu že si mužu odpustit ty writenote (ikdyž fakt netušim co na nich bylo "vysmívajícího se do xychtu") a udělám to.

Něco k navážení - já jsem tě ve svých writech několikrát zmínil ale nevybavuji si že by to někdy bylo v negativním smyslu (ten poslední zpožděný FTF log je sranda - reakce na to co jsi rozpoutal za kampaň - opět ta nadsázka pro níž dle Tebe nemám pochopení;) )

Add cesťák - já nadsázky snesu daleko víc než tušíš (myslím;) ) - samozřejmě jsem Tě pochopil, překvapuje mě že jsi se svým smyslem pro nadsázku nepochopil moji odpověď Ty ;), no nic, začnu za to psát do zavorky (vtip-nadsázka).

Co mi prosím leží v žaludku - já to nevím - co tím myslíš?

Jako místní se tedy taky zapojím - FTF se má logovat co nejdříve,24 hodin po je blbina, prostě FTF je jako připravit kešku o "věneček" a je podstatné, aby to ostatní věděli:D
Jinak DEFNMAX chápu, ale na těch pár FTF co se mi podařilo získat jsem poctivě logoval vždy co nejdříve.

Je jasne, ze existuji 2 pohledy na vec. Nicmene ja se priklanim jednoznacne k casnemu logovani a to jak z pohledu ftfkare tak i ownera. Jako owner jsem rad kdyz vim zda uz FTF padlo (po 24 hodinach uz bych spis tusil nejaky fatalni problem) a jako lovec urcite nebudu nadseny kdyz ztratim spoustu casu a zbytecne projedu benzin. Tady samozrejme nejde o hodinu dve po pipnuti, to je jasny ze do toho jde kazdy z rizikem a ze je vysoce pravdepodobne ze muze jet zbytecne. Ale jet druhy den kdyz uz je davno po boji jen se to ostatni neobtezuji zapsat mi prijde opravdu minimalne od ostatnich neohleduplne. Ja napriklad jel 150 km pro FTF do Ostravy (2 dny nebyl log na zajimave mysterce) a to by mne asi kleplo kdybych zjistil ze je ty 2 dny odlovena a je jen misti folklor nelogovat. Je jasne, ze si to stejne kazdy bude delat jak chce, ale ja se budu i nadale snazit logovat co nejdrive. Howgh

Bo by mne zajimalo, jak to delaji ti, co neznaji a maji na blacklistu domenu geocaching.cz :smiley:

Kdo má čas na FTF, má i čas na včasný log (alespoň většinou, jsou výjimky). Souhlas s Madbinem. U keší (a zvlášť u začátečníků) pak není zřejmé, zda je/není problém s nálezem, keš hledá více a více lidí s vidinou FTF (ano, je to druh postižení :slight_smile: ), a na exponovaných místech zbytečně přitahují pozornost. Když vím, že padlo FTF, nechám odlov na bezpečnější dobu. Nelogování FTF prvních NN hodin sice přináší větší adrenalin, ale časem místní komunita stejně ví, kdo na FTF jezdí a navzájem se hlídají či jdou rovnou spolu, či xTF přestanou řešit, takže opožděný log ztrácí svůj význam, je to pouhý test, zda není nový hráč ve hře.

Taky to může být ale tak, že dotyčný prostě loguje v pořadí nálezů, a pokud má nějaký skluz, tak to přijde na řadu později. Že, H+ nebo Cislice :smiley:
Jinak je nesmysl někomu nakazovat/zakazovat logovat v libovolném čase (hned, nebo později). Jestli někdo nechce utrácet za benzín (zbytečně?), tak ať tam prostě hned nejezdí, no ne? B) Zvyklosti daného kraje neznám a ani nevím, kde bych se je dozvděl, i kdybych chtěl. Takže to neřeším.

Sklouzlo to do obecné diskuze, která nikam nevede. Je to stejné jako oholená, nebo zarostlá… :smiley:

Myslím, že celý spor vznikl spíše proto, že oblíbenou kratochvílí kolegy DEFNMAXe je vrátit se z FTF huntu a logovat noty ke kešce, kterou právě ulovil. Když už tedy nelogovat Found, nelogovat nic, protože když už u toho compu sedím, proč, hergot, nemůžu zalogovat ten Found??? :o

Můžeš mi DEFNMAXi říct, PROČ ty Foundy neloguješ, když sedíš u počítače a koukáš se na tu konkrétní keš a je ti tak strašně jedno, co dělají ostatní, jak jsi několikrát napsal?

Tak přátelé musím se ozvat, protože obě krabky se mě přímo dotkly.

U jedné jsem byl já ten co byl několikrát v lokalitě na keši kde bylo spousta DNF a byl jsem taky ten co našel hned po DEFNMAXovi ikdyž to vypadalo, že jsem byl první. Byla to jednoduchá keš, kterou majitel-začátečník nechtěně okořenil ne-zrovna přesným hintem (pod kamenem to sice bylo, ale napřed se musel odtrhnout drn co rostl na tom kameni :wink: ) A tady nás kolega prvonálezce několika WN po jeho nálezu popichnul až skoro jsem z toho cítil, že ho těší že jsme ostatní neúspěšní. Prostě mi to nepřipadalo kamarádské (stačilo třeba když už neloguješ FTF napsat třeba "zas až tak bych tomu hintu nevěřil" nebo něco podobného a nebo úplně nejlíp MLČET).

Druhá krabka je moje a je PM. Podrobně jsem proto po zveřejnění sledoval kdo kdy četl listing a kdo jak reaguje. S řadou kačerů - kamarádů jsme si užili ten večer suprový virtuální event a moc jsme si to užili. Vím že řada z nich měli souřadnice vyluštěny dřív než kolega prvonálezce a vůbec nikdo moc neřešil jestli tam pojedou hned nebo až za týden. Mimo jiné si i Weselka ověřoval souřadky a protože bylo ráno pořád "volné" FTF (je jimi tak trochu postižený - což je samozřejmě jeho věc) neobsazené vyrazil uprostřed pracovního dne na asi 70 km cestu. Pak mi kluci volali z lokality že nejeli sice zbytečně - protože se jim místo líbilo, ale koření z toho vyzobal někdo jíný, kdo navíc byl prokazatelně po odlovu na netu a jen si zase rýpnul.

Takže vážení kolegové, kterých se to týká, jsme na Valašsku a tady je nepsané pravilo logovat FTF co nejdřív můžeš ! Řada z nás to dokonce zcela puntičkářsky dělá z mobilu hned u krabky (log: "FTF - více později" nikoho nezabije), dokonce vím o místních, kteří mají zpoždění v logování několik měsíců, ale když jedou na FTF do hodiny mají zalogováno. Proto si to všichni pamatujme a jestli chce někdo vytvořit mapu regionů kde se jak loguje FTF tak prosím VALŠSKO - "do hodiny" ! Jinak samozřejmě to je mimo jakákoli oficielní pravidla což všichni víme.

PS: V tomto případě dávám hlas Weselkovi.

Aha, tak už tomu rozumím. To je ovšem od FTFkaře čistá zlomyslnost, to bych se na něj zlobil taky. :@
I když proti pravidlům to není a opakuji, že je na vůli každého, jestli někam pojede nebo nepojede. Vyčítat někomu projetý benzín a ztracený čas je pak malichernost.
Na tom stavidle jsem byl taky, takže tuším, jaké to bylo.