Oprava Colorada v Anglii - úspěch

V půlce listopadu jsem v tomto vlákně http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=9236 popisoval svoje trable s USB konektorem na Coloradu, který se nějakým způsobem (pravděpodobně častým nandaváním a vyndaváním kabelu v autě) vylomil a Colorado tak nešlo připojit k PC, jinak bylo funkční.
Sice jsem si místo něj pořídil Oregona (a dobře jsem udělal, jsem s ním spokojený víc než s Coloradem), ale pořád jsem se nechtěl smířit s tím, že díky jednomu konektoru je Colorado nefunkční. Kontaktoval jsem přes mail Picodas jako místní zastoupení Garminu, ale nebyl jsem úspěšný. Je sice pravda, že Colorado nebylo kupované tady, ale současně je pravda, že jsem Picodasu nabízel zaplacení opravy. Po několika dnech mi přišla odpověď, že popisovanou závadu v daném modelu nejsou schopni opravit.

Oprášil jsem tedy znalosti angličtiny a přes web Garminu jsem nahlásil závadu a po několika upřesněních, co přístroji vlastně je mi přidělili jakési číslo, pod kterým jsem měl přístroj poslat do Anglie. To bylo cca 6.2. Od té doby ani čárka, jestli balík dorazil nebo ne.

No a dneska zastavilo před domem auto DHL a v něm balík z Anglie. Posílal jsem to tam v originální krabici a když jsem to vybaloval, bylo mi na krabici něco divného. No bodejť by ne. V rámci záruční opravy (podotýkám, že jsem to poslal bez jakýchkoliv papírů o koupi, protože jsem Colorado kupoval přes E-bay a žádný papír mi s tím nepřišel) mi z Anglie přišla úplně nová navigace. Zřejmě byla závada neopravitelná a tak to vyřešili výměnou, kromě poštovného do Anglie mě to nestálo ani korunu.

Proč to sem píšu? Aby se lidi, kteří mají negativní zkušenosti s Picodasem nebáli a pokusili se obrátit na centrálu Garminu v Anglii, rozhodně mě jejich vstřícný přístup více než překvapil.
Tak si skoro říkám, na co nám to zastoupení Garminu u nás je…

Tak takováhle zkušenost a úspěch s Garminem rozhodní potěší. Gratuluji. Tak trochu doufám že nebudu muset podobnou obštrukci zažít, ale pokud by mě přepadl problém, který by Picodas nevyřešil vím, že se mám kam obrátit.

Mozem potvrdit, garmin v pripade vaznejsich zavad neopravuje konkretny kus, ale doda iny kus rovnakeho modelu. Otcovi skocil iQue pri akcnom rozjazde v aute z palubky displejom na salterpaku, takze praskol, garmini mu za servisny poplatok dodali ine zelezo rovnakeho modelu (tj. nie jeho garmin s vymenenym displejom).