Je tam překlep PQ 11 končí 5.10. a další začíná 6.10.
EDIT: je tam toho víc, od toho pq 11 to někde ztratí ty tři týdny a pak je to celé posunuté. Nastavuju to teď metodou hrubé oko a výsledky jsou tyto
Tak jsem to vcera prepsal podle Mionova makra, ale je to bes, ani malinko me to nebavi. Skoda, ze nejdou PQ sdilet podobne jako bookmarky, nebo ze je to makro primo neumi vytvorit, tady je velka rezerva ze strany groundspeaku na zlepseni.
Jinač pro ty co nechtějí pouštět makra a prohlížet wiki je tu online generátor rozložení, který využívá data pro mapu: http://www.geocaching.cz/pq.php. Je možné si nechat vygenerovat i rozložení pro určitý okruk kolem zvolených souřadnic.
Teda je to jen takový starší rychlý pokus
Teda, ta zrychlující se frekvence zakládání nových keší je opravdu děsivá. Ale snad to bude dobré alespoň k tomu, že se zamyslí všichni ti, kteří "nutně potřebují" mít všechna aktuální data u sebe na disku i o keších několik set kilometrů vzdálených…
I v těsném okolí samotné Prahy je kešek víc než na jeden PQ, a kačeři kteří tam bydlí a chtějí mít seznam všech keší pro třeba pro výlety do 20km, musí řešit opruz s PQ definovanými podle data založení. To samé platí pro Brno.
A když se o víkendu udělá pěkně a já se rozhodnu že si zajedeme na výlet kousek dál, tak nemám moc chuti definovat si v tu chvíli nový PQ podle souřadnic kam jedu a pak čekat až se serveru uráčí poslat mi výsledky. Přijde mi jednodušší nechat si PQ z okolí generovat každý den, a mít ta data k dispozici hned (a spolehlivě).
jj, přesně tak. Já si aktualzuji třeba všechny nenalezené kešky v TomTomovi a když pak náhodou jedu kamkoliv služebně nebo prostě na výlet, tak hned vidím co tam je… a kromě jiného to přece ničemu nevadí… nadefinování PQ je otázka pár minut, pak už jen když mám chut a náladu to stáhnu do GSAKu za pár minutek a je vyřešeno.
Pokud nejezdím opravdu často na daleké služební cesty, tak stále nevidím důvod proč, pokud bydlím v Aši, musím mít denně aktualizovaný seznam kešek z Ostravska.
V Praze je keší opravdu hodně, ale i tak mi stačí jen jedno PQ. Nemám tam totiž mysterky, které jsou jen opravdu výjimečně odlovitelné bez předchozí přípravy. A když občas najdu čas na nějaké to luštění a googlení, tak stáhnutí jednoho GPXka mě už nevytrhne. Pokud bych tam chtěl mít všechny, tak bych to určitě řešil dvěma, třemi mírně se překrývajícími PQ podle souřadnic a GSAK by mi vyfiltroval duplicity.
To, že nadefinování PQ je otázka pár minut (s čímž souhlasím) je spíš argument proti než pro stahování seznamu kešek v celé ČR. Pokud vím, že pojedu někam, kam běžně nejezdím, tak příparava seznamu kešek okolo cesty a cíle je hotová během chvilky.
Ale nechci tady vyvolávat nějaký flame ;), pokud to někoho baví, tak je to jeho volba. Těch, kteří to opravdu potřebují zase tolik nebude.
Liší se to v rozložení na celou čr, nebo jen pro okruh?
edit: A liší se to v datumech, nebo v počtech? Pokud to rozdělení padne na den kdy nebyla založena žádná keška, tak se to datum může lišit podle toho, jestli se umístí na začátek nebo konec toho bezkešového intervalu.
Už je to dávno co jsem to zkoušel, protože to sleduji zatím jen tím makrem přes GSAK - ale lišilo se to v datumech, a zkoušel jsem asi jen celou ČR.
Takže stačí jiný počet kešek v některém z prvních časových rozmezí (záleží na rychlosti aktualizace po zaregistrování o archivování keše) a datumy i počty se v těch dalších už mohou snadno rozhodit, protože následující "množina" je závislá na předchozí.
Já bych to neřešil, v podstatě je to asi v toleranci, dané aktuálnosti databází…
Nehrajou v tom roli archivovane kese, ktere drzime v GSAKu? Ted jsem spustil GSAK makro a v 16. PQ mam 297 kesi. Archivovanych a disablovanych mam 814.