Oregon 200+300+400 firmware 3.30

Changes made from version 3.20 to 3.30:

* Added support for Garmin Custom Maps
* Improved along road routing performance

Update možný jen přes WebUpdater, viz http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4051

Tak prvni postreh z noveho SW. Mel jsem verzi 3.22 a rastrove mapy chodily bez problemu.Sice jsem to moc nevyuzival, ale testoval jsem to a dalo se to pouzit.V Oreganu mam jeden soubor kmz s rastrovou mapou a fungoval v pohode.Ted po nainstalovani noveho SW 3.30 mi to po spusteni Oregana pise: Garmin Custom Maps cannot use progressive jpegs.No a samozrejme, ze vubec nevidi tu rastrovou mapu co tam mam ulozenou.Nenabidne ji vubec ve volbe map.Dale jsem zatim nelaboroval, takze je to opravdu zatim prvni poznatek, zitra budu pokracovat a zkusim vytvorit nejake dalsi kmz.
Jo jeste doplneni, v mem pripade se jedna o Oregon 300.

Chyba nemožnosti vypnout nebo zapnout Garmin Custom Maps různě pro různé profily zůstala … 3.30 je prostě asi jen oficiální fw vytvořený přejmenováním bety 3.22 :expressionless:

problém jako lubik nemám …

i u me hlaska: Garmin Custom Maps cannot use progressive jpegs a mapy vygenerovane z GSAKu makrem maps2garmin.gsk to nevidi…

KMZ mapy mi také začaly blbnout… Zobrazují se až od zoomu 80m, při oddálení už ne, chjo… Takže se asi vracím k betě 3.22…

Kdo používá makro pro GSAK na generování map a hlásí mu chybu "… progressive jpg …", existuje novější verze, která stahuje non-progressive jpg.

Mám ale jiný problém. Pokud mu nahraji kmz soubor na kartu, tak se mi přes Spanner nepřipojí :frowning: Pokud smažu ten kmz (přes čtečku), tak se mě zeptá, jak jej chci připojit.

Příčina zjištěna.
Mému modelu vadí kmz soubor se zapnutým vlastním pozadím. pokud přepnu tapetu na default, spanner se mě zeptá, do jakého režimu zapnout. Pokud si nastavím vlastní tapetu, spanner tuhne ještě před dotazem …

Může mi někdo potvrdit, jestli mu padá vypnutá navigace při zapojení do USB?

Podmínky:
KMZ soubor na kartě v adresáři Garmin
Nastavená vlastní tapeta
Zapnutý režim Spanner

Děkuji

U mna tak isto presne. Asi si pockame kym Garmin vytvori daco dokonaleho. Ked vobec vytvori :smiley: Lebo jak pozeram, zatial sa mu dari vytvarat dost narocne firmwary a programy do PC. Napr taky map source. Nevidim dovod preco to v PC nejde plynule ked tam niesu ziadne zlozitejsie detaily atd. ine mapove programy idu uplne plynule co sa o mapsource a basecamp povedat neda. A to nemam sunku comp. :slight_smile:

Prečo KMZ na karte?
Nemali by byť KMZ v Garmine a v Garmin\CustomMaps ?
Potom všetko ide OK.

Mám režim Spanner, vlastnú tapetu ktorú som si vytvoril sám, ale KMZ v Garmine a v Garmin\CustomMaps, a nie na karte (myslím že raz som dal nejakú zálohu kmz súboru na kartu a potom mi to niečo robilo ako tebe).

Ja z principu davam take veci na kartu. Lebo v pripade problemu staci cez citacku vymazat dany subor a oregon fici dalej jak ma. A keby som dal do oregona priamo tak v pripade problemu sa tazko ozivuje :stuck_out_tongue: Raz sami to stalo a dakujem neprosim :smiley:

Protože to Garmin doporučuje (Krok 5).

Ano. Jen jsem nedopsal celou cestu :slight_smile:

To, že dát KMZ na kartu je z hlediska "nehody" lepší, je bez debat. Ale z hlediska výkonu to už asi tak super řešení není. Navíc Garmin to v kroku pět rozhodně nedoporučuje, pouze říká: If preferred, the file can be saved to a microSD card … tzn. Pokud chcete, můžete KMZ uložit i na microSD kartu…

Máte už všichni černý tracklog? Mně tam zůstala bílá čára, stejná jako v betaverzi. Díval jsem se ale u kolegy, který už měl v novém firmwaru černou, a není mi jasné, jak se to takhle může lišit. V nastavení přitom barva není.

Ahojky,
Nevím jestli je to správně, ale barva traclogu se dá změnit po uložení stopy a jejím následném přehrání tj. Stopy — Uložená stopa (začíná datumem) — Změnit barvu a vybereš si barvu jakou chceš.

Já ho mám černý i v betaverzi, smiřte se už konečně s tím, že u Garmina co kus, to jiné chování :D:D:D, ale přiznám se, že kdybych neviděl na vlastní oči, že dva stejné přístroje se stejným softwarovým i hardwarovým vybavením ve stejných podmínkách mohou ukazovat řádově o 100m jinak, tak té osobitosti každého přístroje taky neveřím, mimochodem bylo to zrovna v Brně a za několik dnů se přístroje zase srovnaly ;). Ony ty přístroje jsou možná i náladové, dneska můj Oregon neměl náladu a chytal signál tak dvacet minut, bez jakéhokoli předchozího zásahu, či většího přemístění ve vypnutém stavu :o, kešku jsem našel i bez něj, když to viděl, signál hned chytil ;).

Archi1: Ne, já píšu o právě zaznamenávaném a zatím neuloženém tracklogu

Právě zaznamený a neuložený tracklog mám černý.

Já mám taky bílý tracklog :expressionless:

ČIERNU práve zaznamenávanu trasu mám v aktuálnej ver.3.30 a aj v beta ver.3.22 som mal čiernu, tak ako stále pred tým a na večné veky a nikdy inak -dúfam :wink:

No dúfej. Já jsem měl vždy černou, v 3.22 najednou bílou a ve 3.30 zase bílou. Očividně se to může změnit z ničeho nic.