Oregon 200 - nefunguje funkce "Send to GPS"

Zdravím znalce. Nedávno jsem si pořídil Oregon 200, verze softwaru GPS 2.42. Když jsem chtěl na stránkách geocaching.com zaslat kešku do GPS, vyskytl se problém. Popíšu co se děje - 1. připojím Oregon k USB a přihlásím se na GC.com 2. vyberu si kešku a otevřu listing, 3. vyberu funkci "send to gps" 4. otevře se tabulka označená "send to gps" s názvem firmy "DeLorme", která obsahuje 4 kroky - první "Checking for browser plug-in" se označí zelenou fajfkou jako že OK, další "Connecting to GPS device" už ale hlásí "No device found" a odkazuje mě na help, kde se píšou obecné blbosti o tom, že se mám ujistit, zda je GPS připojena k počítači. Upozorňuji, že mám stažený ten garminovský ovladač který to požaduje i ten plug-in od DeLormi. Pokud udělám test na stránce garminu, Oregon to najde. Nevíte prosím někdo, co s tím ?

Ano, mám stejný problém s COL 300, je to od doby co přibylo DeLorme. Naštěstí většinu stahuju v PQ a když potřebuju jen jednu uložím soubor na disk a pak zkopíruju do COL

Opravdu nikdo neví, jak ten problém vyřešit ? (mysakd: díky za info)

Co pouzivas za prohlizec?

Já mám ten samý problém, fungovalo to, ale najednou to nefunguje.
Nejsem však takový borec, aby mi nestačilo strkat to tam po jednom .GPX. Stejně si vybírám.
Ale že to šlo a nejde to mi přesto také vadí.

OREGON 300, test GARMIN OK, při stahování z GC.com to furt chce nějakej plugin, kterej tam ve skutečnosti je. …
Asi je někde něco rozbitý.

Mě zase na oregonu 300 jdou poslat samostatně jen tři kešky. Pak se prohlížeč sekne.

Sovic13: Mám IE 6.0

Mě to taky nefungovalo a pomohlo mi odinstalovat ten plugin a potom nainstalovat jeho starší verzi. Musím řict že to samé se mi dělo na NB a tam se mi to povedlo opravit také i s novou verzí pluginu. V každém případě to chodí jak se starou verzí tak s novou. Používám Firefox ale problém je jak vidím i s IE.

Mám sice 300, ale skus odinstalovat zásuvný modul DeLorme a nainstalovat originál Garmin
http://www8.garmin.com/products/communicator/
Aspoň mě to tak funguje. Ale používám Mozillu

bossno: Jak by to fungovalo ? Ten modul od garminu tam mám, když oddinstaluji delorme a dám poslat keš, rovnou mě to hodí na tu stránku delorme a vyhodí chybu že nemůže najít právě ten plug-in. Takže se to sesype hned při prvním kroku ze čtyř.

Tamila: nemáš odkaz na tu staší verzi ?

Máte to už nějak vyřešené ? Mám ten samej problém,první bod v pohodě a u toho druhého "Delorme" to skončí. Zkouším IE,Firefox a nic ??Jak jinak dostat listing do GPS ?

Mno,napích jsem to do starého PC,co jsem nechal dětem a najednou to funguje.Jen protože nemám PM,tak se mi stáhnou jen základní údaje a ne celý listing a nápověda.

V Send to GPS nejsou žádné 2 kroky. Jsou tam na výběr buď přístoje firmyGarmin nebo DeLorme. Jako uživatel Oregon 200 je potřeba zvolit samozřejmě Garmin. DeLorme funguvat nemůže, když nemáš jejich navigaci. Zvolíš tedy Garmin-Find devices-Write. Bohužel se uloží jen keška bez listingu, hintů atd. - Oregon vypisuje, že je potřeba mít Premium Membership. Osobně na upload kešek používám java aplikaci Skrýšotlač http://cacheprinter.bubbles.sk/ , která mi vyhodí GPX soubor pro Mapsource

jj doporučuju kombinaci skrýšotlač + geoget tlačkou se stahnou kešky vyexportujou se jako jako xml hodí do goegetu a po vybrání kešek na který se ček chystá se udělá gpx hodí do gps a trada

Tak na to už jsem taky přišel.:slight_smile: Přiznávám,že sem netušil,že DeLorme jsou nějaké navigace…,takže jsem to tlačil přes to v domění,že je to tak třeba a ono nic.