chtěl jsem se zeptat kdo máte tuhle navigaci jaké máte s ní zkušenosti a svoje pocity.Dělal jsem si srovnání s 300 a dakotou 20. Barometrický výškoměr ani ele. kompas pro mě nejsou důležité. Nikdy jsem ho k GC nevyužil. Poslední dotaz jestli 200 podporuje Wherigo.
Ahoj, Oregon 200 mám asi měsíc a jsem naprosto spokojenej.
Kešky se s ním loví super, mapa je perfektní, nevím co ještě dodat.
Whereigo podporuje, hráli jsme s ním Psa Bakervilského a player nám žuchnul jen asi jednou u konce, ale to padá na všech Oregonech. Je to otázka budoucích aktualizací FW.
TAky mám Oregon 200 asi půl roku a spokojenost. Jezdím s tím na kole, v autě i pěšky je to perfektní. Jen bych potřeboval dostat do map příhraniční oblasti Německa. A nevím jsk nemá někdo fígl?
Mám pocit, že "Topo Czech 3 Pro" má právě cca 10 km pás kolem hranic vně ČR.
Ale nevim to určitě.
3 pro má asi 1km pás za hranicemi
aaaa, tak jsem se seknul o 9 km ![]()
Mam topoCzech 2 a to končí přesně na hranici. Pás 10 km by byl asi dostačující, ale 1km je málo. A nedělá problem velikost map topo 3 pro paměť Oregonu 200 ?
Samozřejmě že dělá
Vnitřní paměť Oregonu 200 je 24 MB, vnitřní paměť Oregonu 300 a vyšších řad je 850 MB … velikost celé Topo Czech 3 Pro je 315 MB .. tzn. že do vnitřní paměti Oregonu 200 se vejdou cca 2 mapové segmenty (z celkových 24) … prostě vnitřní paměť dobrá leda na gpx s keškama, uložení stop nebo nějaké ty POI body…
Na mapy je nutné dokoupit Micro SD kartu, používám 8GB … o funkčním použití větší karty jsem nikde nečetl, ale teoreticky by to nemusel být problém…
tak jsem tu TOPO 3Pro přeměřil a jsou to dva km od hranic, není to moc, ale aspoň něco. pokud nestačí, tak koupit TOPO Německa /asi 5000/, nebo využít alternativních možností ![]()
Oregon 200 má paměť malou, takže musíš použít kartu - potom by žádný problém být neměl.
edit: sakra, to jsem pomalej…
v paměťovce nevidím problém.mám teď legend Hcx a tam jsou taky mapy na paměťovce.jediný rozdíl mezi legendem a 200 je wherigo a dotykoví displej.
Já jsem dostal 2GB paměťovku k Oregonu 200 hned v "základní výbavě" včetně Topo Czech 3 nahrané právě na té paměťovce, takže malá vnitřní paměť mi naprosto nevadí ![]()
Ten pás kolem hranic by šel vyřešit nějakýma free mapama okolních států, ale tam se zase musí počítat s malým detailem mapy.
Pametove karty v Oregonu jsou pomalejsi nez interni pamet. Mapy na karte se pomaleji prekresluji pri zmene meritka. ![]()
ale nakonec se vždy načtou ![]()
Asi bude i dost záležet na použité paměťové kartě, respektive na její rychlosti.
tak že nakonec stejně asi bude rozhodovat cena ve volbě toho co bych chtěl za navigaci.
U mě cena rozhodovala, Oregon 200 stojí kolem 6000,- včetně mapy Topo Czech 3,
Oregon 300 stojí kolem 7500,- ovšem bez mapy.
Měl jsem limit těch cca 6000,-
Kompas a výškoměr oželím, po měsíci lovení mi nijak nechybí,
Wherigo jsem původně myslel, že Oregon 200 nemá, takže jsem byl příjemně překvapen, když jsem ho tam po zapnutí našel. (moje nepozornost při pročítání recenzí)
V mém případě mapy na kartě neznamenají žádnou překážku.
Za uvedenou cenu jsem nanejvýš spokojený.
hurá to jsem chtěl slyšet