Oregon 300 jako sporttester

Oregon 300 má možnost spojení se snímačem tepu, bohužel jen od Garmina.
Nikde jsem však nenašel, co Oregon v kombinaci s tímto snímačem vše dokáže naměřit a zobrazit. Používám tepák Sigma Sport PC 15 a dotaz tedy zní : vyplatí se k Oregonu dokoupit hrudní pás a používat jako sportester ? Co umí navíc oproti běžnému tepáku ?

Pouze nepodložená doměnka: Umí pouze zobrazit aktuální tepovou frekvenci.

Pokud je to jako v dakotě, tak jen zobrazí tepovou frekvenci a ukládá tep do tracklogu.

Podle mého názoru, by měla GPSka umět navíc zaznamenat průběh trasy, převýšení apod.

To umí úplně každá GPS, která zvládá zapisovat tracklog…
S tím hrudním pásem se do výsledného GPX souboru kromě toho všeho ukládá i srdeční tep.
K Oregonu i Coloradu ještě existuje i snímač kadence, tak jestli tazatel chce mít komplet přehled nad svými výkony, tak má možnost B)

Ahoj,
mam Garmin Edge, ktery ma tepak ve standardni vybave. Je to tak jak pisou kolegove. Hlavni vyznam je, ze pridava tepovku do tracklogu a muzes potom "analyzovat" v ruznych softech (idealni sporttrack) spolu se vsemi dalsimi udaji (stoupani, rychlost…).

Co konkretne zobrazuje na displaji ta tvoje navigace netusim. Edge dovoluje nastavit hranice, zony a hlidat, ze jsi v nich. Dal podporuje ruzne treningove rezimy (treba intervalovy trening se stridanim zon TF) atd…

JJ, to jsem myslel, hlavně zony a režim tréninku. Teď ještě vědět na 100%, že to umí i Oregon 300…

spíš ne.

Ahoj,

tez zvazuji koupi hrudniho pasu ke Coloradu, a proto jsem si vsimla jiz jedne podobne diskuze zde na Geocaching.cz.
A jak jsem dostala davam dal.

Diskuze:
Oregon 300 + snímač tepové frekvence

Program pro analyzovani dat:
MyTourBook

Screenshots

• diky zaznamenavni tepu do *.gpx, je krasne videt vas tep vzhledem napr. k nadmorske vysce atd.

Nevyhoda:
tep neni zaznamenavan, pokud se clovek nehybe, tj. nezaznamenava se trasa. Ale jinak je tep videt na displeji.

Za vsechny informace dekuji uzivateli juraf369, jez byl tak hodny a podelil se se mnou o sve zkusenist. DIKY MOC