Chtěl bych se s Vámi podělit o jednu zkušenost a předem předesílám, že za vše, co jsem si způsobil, si mohu jen sám. Jen mne zaráží jedna věc : Při kešování mne OREGON spadl na zem ( z jednoho metru a na kámen ) a hoden Marfiho zákonům namazanou stranou dolů, rozuměj displayem. Dotekáč praskl, rozjela se pavučina a zhruba 1/2 zčernala. Nicméně aplikace pod ním běžela, dalo se přepínat v určitém rozsahu, byla vidět mapa, aktuální souřadnice atd. To se stalo 1.ledna a 4.ledna jsem přístroj odeslal do jediné autorizované prodejny Picodas Praha k opravě. Ta byla naplánovaná na 16. ledna. Následující týden, tedy 19.1. jsem je kontaktoval a výsledek mne dokonale uzemnil. Prý nejsou toto schopni opravit, že na toto NEMAJÍ cenu a ani náhradní díl. Mne to připadá stejné, jako kdybych měl rozbité přední sklo u auta a kvúli tomu jsem si musel koupit nové auto. GARMIN jako takový, prý nepředpokládal, že se TOTO vůbec může stát. Mne tedy čeká koupě nové navigace, jenom proto, že je prasklý touch panel, jinak vše pod ním je fuknční. A proto vážení, při kešování a ne jenom při něm, držte si své přístroje pevně v rukou, nebo dopadnete stejně. :@:@
Tak to je teda narez. Zkus jeste kontaktovat primo Garmin nebo jinou opravnu.
Zkus se zeptat na mimozáruční opravu výměnou. Třeba GPSMap60CSx stojí 150$. Je to pořád míň, než úplně nový. Cenu Oregona zatím na webu nemají.
Jinou opravnu ? A kterou, prosím Tě…? V ČR je jediná, a to Picodas v Praze. Sem se posílá všechno…
Zkusil bych kontaktovat přimo centrálu Garmin. Takový postup oficiálního distributora nedělá firmě dobrou reklamu
Mam pocit,ze stejny problem se resil i s Coloradem,v rozsahlem vlakne CO se,ale tezko hleda, s nulovym vysledkem jako nyni. Tak asi skutecne,pevne drzet.Hmmmmm.
to:krutizlab
Zkus kontaktovat anglicke zastoupeni Garminu. Picodas je proste Picodas. Nemaji ani primy kontakt s koncovym uzivatelem:(.
Hm to sou ty novinky nic to nevidrzi :), poridte si poradnou GPS map 60 mi spadla dokece z 1,5 m displejem na spicaty sutrák a az na jedu malou rýhu vse OK;)![]()
promiňte ale jako map60tkařskymu klasikovi mi nedalo si trochu rejpnout ![]()
Díky, to také udělám, už smolím něco rozhořčeného.B)
Moc Ti děkuji za nabídku, ale určitě zůstanu u Oregána, nedám na něj dopustit. To, že jsem ho zmastil, byla moje vina. Chtěl jsem pouze poukázat na to, že když se stane problém, který není z nějakého důvodu zaškatulkován,nota bene, to se může stát každému,tak koncový zakázník utře nos. Zdá se mne, že Picodas řeší, možná jen softwarové problémy, kdo ví.:@:@
No, pamatuju, že když jsem řešil problémy s Vistou, tak to prostě nejde rozebrat a složit a zachovat vodotěsnost ![]()
Takže jsem měnil, se slevou, za 60CSx.
Anglican to vyresi. Chce to srdce rvouci dopis spokojeneho zakaznika ze zeme vychodu, zlomeneho oslepnutim jeho Garminiho kamarada a displej bude na svete. Jako vsechno je to jen o lidech. Spravit se to urcite da, jen chtit.:D:D:D
Ty alespoň víš, že jsi se na znefunkčnění přístroje sám trochu "podepsal". Je ale smutné, že přístroj v hodnotě kolem 10K je na odpis kvůli nemožnosti (neochotě) vyměnit displej. Snad by to mělo jít udělat i spodmínkou, že nebude plně zajištěna vodotěsnost 1m/30m.
Moji GPS Quest 2 postihl "vis maior". Po nahrání mapové sady - zůstala GPS na úvodní obrazovce a po všech peripetiích přes telefon až k osobní návštěvě na Picodasu je závěr …sw chyba, neopravitelné, vyhodit. Na dotaz čím se to mohlo stát následovala odpověď, že se to tak občas přihodí. Se zárukou a reklamací jsem také neuspěl, neboť přesto že jsem doklady měl tak NE od smluvního prodejce Picodasu.
Takže smůla. Píši to jen pro ilustraci, že i mechanicky nepoškozený přístroj může skončit jen-tak na smetišti.
Tak pokud mels uctenky od nejakyho prodejce tady v CR tak ti muze byt jedno jestli je smluvni prodejce Picodasu a nebo ne. Reklamovat mas u nej a ne u Picodasu.
Asi tak, Picodas se s koncovými zákazníky skoro vůbec nebaví :@ Je pár jedinců, kteří je ukecali na přijmutí GPS do opravy bez zprostředkujícího mezičlánku, ale i já sám mám zkušenost, že mne vehementně odkázali na "mého prodejce"… Dokonce se záruční oprávněnou opravou…
Já mám s Picodasem dobrou zkušenost - potřeboval jsem vyměnit gumu u Visty, prodejce to chtěl dělat měsíc, v Picodasu na Evropské mi gumu + lepicí pásku přinesl servisák během 5 minut (navrhl jsem, že si to přilepím sám). Jedinej protivnej tam byla baba na recepci :|.
Ale sklíčko sám vyměnit, to asi ne…
Jarous1 napsal/a:
Asi tak, Picodas se s koncovými zákazníky skoro vůbec nebaví :@ Je pár jedinců, kteří je ukecali na přijmutí GPS do opravy bez zprostředkujícího mezičlánku, ale i já sám mám zkušenost, že mne vehementně odkázali na "mého prodejce"… Dokonce se záruční oprávněnou opravou…
Ale to ze se Picodas s koncovym zakaznikem nebavi neni nutne brat jako negativum. On koncovemu zakazniku zadnou zaruku neposkytuje. Zaruku poskytuje koncovy prodejce a ten to ma smluvne osetrene s Picodasem. Takze spis se to da brat tak, ze nekdy je Picodas hodnej a s koncovym zakaznikem se bavi ![]()
Ahoj, ještě se chci naposledy vrátit k tomuto tématu a možná Vám jakous takous naději, co se týče opravy displaye. Picodas Praha toto nedělá, ale dal mne slevu 3500 Kč na nový přístroj, což jsem využil. Dnes přišla odpověď z Anglie, kam jsem psal z žádostí o pomoc a radu. Zde Vám ji předkládám a posuďte sami.
Thank you for contacting Garmin Europe.
Thanks for your email sorry to here that you have damaged your Oregon
device. You would be able to return the unit to ourselves for repair.
There is a fixed rate repair cost for all repair/replacements for unit
with a broken screen. The repair cost for the Oregon about £108.
Regarding payment, if you would like to pay by cheque please let me know
and please can you tell me the details below and I can create a tracking
(RMA) number:-
Full Name :
Contact Telephone Number :
Address :
Postcode :
The serial number of the unit :
If you would like to pay by credit card please call the number below
before the unit is returned and you details can be taken and an RMA can
be issued over the phone.
If there is anything else I can help you with then please let me know.
Alternatively you can search for a solution here: Garmin Customer Support
Kind regards
Craig Davis
Garmin ( Europe ) Ltd
The Global leader in satellite navigation
Liberty House | Hounsdown Business Park | Southampton | SO40 9RB | UK
T: 08082380000 | F: +44 (0)23 8052 4004 | www.garmin.co.uk
Registered office: Liberty House, Hounsdown Business Park , Southampton
, SO40 9RB , UK . Registration no. 2724437 VAT Reg. No. GB568 6978 58
Ahoj nevite zda se situace zmenila? Povedlo se nekomu opravit prasky display na OREGONu?