Oregon 300 vs eTrex 30

Dobry den, chtel bych si poridit navigaci urcenou prevazne na geocatching v cenove hladine do 6000. Procetl jsem nekolik rezenzi a nejak vysledkove vychazela Oregon 300 jako velmi dobre rozhodnuti. Ale na par forech jsem objevil zminku u navigaci eTrex 30. Dival jsem se dnes na Eshopu a jejich cena je temer identicka cca 5500. Proto bych se Vas chtel zeptat, kterou z techto navigaci byste pro pouziti z 95% na geocatching doporucili. Po pripadne pokud byste doporucovali uplne jinou.
Moc dekuji Vita

Vzhledem k tomu, že tady v ČR nové eTrexy ještě nikdo (kromě prodejců, kteří si s tím už někteří hrají) v ruce neměl, tak se bude radit hodně špatně :wink: Jenom podle papírových parametrů bych to já osobně nekupoval…

Sice jsem s novým Etrexem bohužel zatím neměl u čest, ale pokud oželíš u navigace Wherigo player (moc velký důvod k lítosti to není, Wherigo se dá odehrát s PDA nebo mobilem), tak je v téhle cenové relaci Etrex 30 rozhodně lepší volba než starý model Oregona.
Je to podobné, jako bys kupoval auto a vybíral mezi prvním Mondeem a nejnovějším Focusem ve verzi FlexiFuel (etrex umi mimo GPS i Glonass):slight_smile:
A osobně bych etrex upřednostnil i proto, že už bych nechtěl nic s dotykovým displayem.

Zase někdo kdo ani neví jak se tahle hra jmenuje chce hrát? To to zase bude vypadat!(blicí smajlik)
GEOCACHING Lorde BoBo! A než vyrazíš na krabičky tak si pořádně prostuduj pravidla,odkaz máš na hlavní straně tohoto webu!

Ano, ano, hned jsem si toho vsimnul jak sem to poslal, omlouvam se. Premyslel jsem nad tremi vecmi najednou. Samozrejme Gechaching. Druha vec je, ze nebojte, nebudu poletovat po lese, je to pro bratra, ktery uz nejakou tu stovku "cachi" ulovil.
Ano samozrejme, ze jsem v tomto tematu naprosty amater, ostatne, od toho takove fora podle me jsou, kdybych tomu rozumnel, tak bych se nepotreboval ptat ktera je lepsi, jeden eshop hlasi dokonce, ze ji ma skladem i v zahranici skladem jiz je, jen sem hledal jakoukoliv recenzi i v anglictine nebo nemcine a nenasel jsem nic co by mi trosku priblizilo, ktera by nakonec mohla byt lepsi.

Zase já bych už nic bez dotykáče nechtěl, je to individuální.

Takze jestli podle prvnich prispevku tu debatu chapu spravne, tak je to jen na individualnich preferncich jestli dotykovy display ani ci ne. Jedinou tedy malou vyhodou pro eTrex by mela byt lepsi citelnost displaye, protoze hodne uzivatelu psalo, ze ta u Oregonu neni nikterak valna. Jiny zasadni rozdil krom ovladani mezi nimi tedy neni?

Rozdíly tam jsou - už jsem zmiňoval, že Etrex umí pracovat kromě GPS i s Glonassem (to je Ruský navigační systém), což by mělo umožňovat přesnější navigaci.
Nový Etrex má navíc proti Oregonu 300 trojosý kompas - nemusí se při chůzi "za šipkou" držet ve vodorovné poloze (osobně mě tohle vodorovné držení u starších Garminů dost otravovalo).
Oregon má oproti Etrexu možnost hrát Wherigo.

Btw. na zdejší fórum občas zajde jeden prodejce přístrojů Garmin (jeho profil). Jestli jsi z Prahy nebo okolí, zkus ho konkaktovat, zda by tě nenechal oba přístroje očíhnout v reálu.

P.S.:

Klidně si po lese poletuj, jak je libo. Tahle kratochvíle je pro každého, kdo v ní najde zalíbení.
A nelekej se bubáků z tohohle fóra - jak se říká, kdo se bojí, nesmí do lesa:)

Přísahal jsem na tlačítka a logicky počítal s upgradem na eTrex 30, už kvůli tý blbý gumě. Teď ale měl geosynek půjčeného Oregona 550 a prý je ten dotykáč perfektní a silně návykový!

A taky silne choulostivy. :wink:

Osobně to vidím spíš na upg z Visty hCx na 30 a to kvůli výdrži baterek.

Ale di ty… co já s nim za ty dva roky už všecko proved a nikterak ho - kromě kvalitní ochranný folie na displayi - nešetřím. Mnohadenní trápení v terénu, ve skalách, pod zemí, spí se mnou visa na stromě (on, teda, já ležim pod nim), v létě v zimě a nic zvláštního neříkal.

Osobně bych při volbě (viz předmět) vynechal O300 - opravdu starý a slabý typ, a sáhl po Dakotě 20. Máme doma obojí - O550 i D20 (tu má Čita) a někdy člověče je ta D20 dokonce spolehlivější. Ten menší display vůbec nevadí. Je malinko čitelnější, ale na kolo bych stejně navigaci na řidítka nedával… a kdykoli jinde používám spořič a budím dotykem. Mě naopak regulace podsvícení vyhovuje.
A má tříosák kompas. V náročných podmínkách (mokré listí) dokonce drží směr lépe než O550 (což mě sere… B) ).

Nový etrexy nikdo ještě ani pořádně neviděl, natož otestoval.

A na to si přišel jak???
O300 dostává sodu už 3 roky a tím, že jsem neměl fólii, tak jsem zdevastoval dotykovku, ale tu jsem za 3kila časkejch vyměnil a mejdlo maká zas spokojeně dál.
Kámoš má etrexe20 (je v malajsii) a mám mailové reakce na ni. Je to úplně srovnatelné.

takže, kdo chce dotykvý přístroj - O450 (300 se už snad ani neprodává a 550 má dle mě zbytečný foťák)
kdo chce tlačítka, tak ať počká na etrex 20 / 30

Vole, o cem asi mluvim?

Nove eTraxy asi hned tak neuvidime,kdyby vysli do terenu pred vanoci,tak uz prodejci neprodaji ty zasoby Oregonu a predrazenych GPSMap 62 co si nadelali.Kdo by si je taky proc kupoval,kdyz eTrax 30 ma mit srovnatelny vykon za polovicni cenu :slight_smile:

Vole, NA KAŽDEJ displej patří folie, od telefonu po GPS.

A to nejak snizuje fakt, ze displej s rezistivnim snimanim dotyku je z principu nachylnejsi na poskozeni nez displej, ktery ma na povrchu tvrzene sklo?

Krom toho, ze na displej bez rezistivniho snimani muzes dat mnohem tlustsi a odolnejsi folii, protoze ji nemusis promackavat, ze?

Meleš. Ale budiž.

MÁŠ SAMOZŘEJMĚ PRAVDU.

Dobrý?

Fakt nevim, co si tim dokazujes.