Ahoj mám dotaz zda se někomu stává, že se mu samovolně Garmin 300 vypne a již tento problém někdy neřešil. Nestává se to často, ale občas při hledání keší se mi celá navigace z ničeho nic vypne. Baterky jsou při tom full i kontakty u nich to nemohou být. Sem tam když to vyplo OK, ale zrovna u Wherigo keše když musíte zvládnout něco v limitu a vždycky se mi to před koncem vypne už zabolí. Předem díky za postřehy.
A zkousel si reklamaci?
Tady asi bude těžká rada. Může to být cokoliv. Zkusil bych asi nejdříve nové jiné baterky, může se zdát, že jsou OK, ale nejsou. Pak asi tvrdý reset do továrního nastavení nebo nový firnware. Též může být problém v wherigo, tam se stávají různé věci. No a jak se píše více - reklamace.
jine baterie, jiny firmware, reklamace - asi takhle postupně bych to zkoušel já, ale je fakt ze s wigem byvaji obcas naprosto zahadne problemy na pristrojich a to nejen u oregonu…
Taky bych si ohlídal aby nebylo zapnuto více map než jedna… Kromě jedné mapy a k tomu případné uživatelské KMZ, maximálně ještě Adresy je více než vhodné mít aktivní vždy jen jednu mapu.
Dále bych do toho nahrál nejnovější firmware…
No, a některé konkrétní Wherigo jsou tím docela známé, že lidem dost často zlobí, nejenom na Oregonu…
Nám se včera stalo, že se sám vypnul (poprvé) když jsme chtěli uložit waipoint, ačkoliv jsme měli plnou kapacitu waypointů - takže se restartoval. Třeba by to mohlo pomoci v hledání problému. ![]()
Reklamace ještě neproběhla. Chci zkuzit nejdříve jiná řešení. Baterky jsem již vyzkoušel. Je fakt že cca 1 mesíc zpátky možná mín jsem právě firmware kvůli novým vychytávkám aktualizoval a v té době to začlo zlobit. Prověřím zda není jiný aktualizovaný, případně dá se vrátit zpět ke staršímu??
Tam tam nahod jeste novejsi, pripadne pouzij beta verzi. Naopak pokud mas BETA verzi, tak se vrat na posledni STABLE.
jj můžeš se vracet, pokud je máš uložené, teď nějak nevím jestli se na oregona daji stahnout samotne soubory, nebo jestli se to upgraduje jen pres web upgrader, ale vratit verzi predchozi by melo jit
Ja osobne updatuji vzdy tak, ze prejmenuji soubor na gupdate.gcd, potom ho hodim do slozky Garmin v pristroji a vypnu/zapnu.
Vsadil bych na firmware. Mne to s jednim taky delalo a hned jak sel z garmina pryc, bylo po problemu. Ale na druhou stranu, mam pocit, jak to tady tak ctu, ze co kus, to original. Takze kdovi. ![]()
Udělal jsem na svým Oregonu 300 upgrade z fw. verze 3.50 na 3.70, vše se zdálo že funguje jak má. Teď ale na dvoudenim kešováni na Slovensku se mi asi 7x stalo, že pokud jsem klikl "špendlikem" na keš na mapě (Topo Slovakia v.2) a chtěl zobrazit listing Oregon se někdy vypl, ale né vždycky.. Po zapnuti a "najeti" na tu samou keš to bylo ok. Stalo se mi to několikrát na ruzných keších, takže dle mýho názoru to nebylo např. nestandardníma znakama v listingu atd.. S fw. 3.50 se mi to s tou samou mapou nikdy nestalo. Máte někdo podobnej problém s fw. 3.70?
Me se to taky nekolikrat vypnul, ale nedokazu presne rict pri jake operaci. Kazdopadne to bylo u nas, tedy s Topo 3.0Pro. Tak zase se jim neco povedlo podelat. Taky mam dojem, ze se touhle aktualizaci, kde je zahrnut i firmware podstatne zhorsila presnost :@