Oregon 300

Asi po 10 měsících provozu zlobí dotykový displej, hlavně venku v nižších teplotách ( kolem +7 stupňů a nižších). Je to častá závada ?

mám Oregon rok a půl, bez problémů, při -20 pomalejší odezvy, ale to bude spíše problém baterek :slight_smile:

Mám ho druhou zimu, lovím s ním noumálně. Žádný pomalý odezvy ani zlobení dotykáče. Reklamovat!!

Mám ho od října 2008, používám ho i v práci při cestách do terénu (i v zimě) přežil i únorovou 14-ti denní expedici v extrémních podmínkách Laosu (horko, vlhko, prach, 24hod denně provozu) a uplně bez problému. Rozhodně reklamuj! :wink:

Co to znamená zlobí? Párkrát se mi stalo, že "bral" tlačítko či písmeno vedle, ale to spravila kalibrace displeje. Jestli si dobře pamatuji, tak se mi to stalo také při nižších teplotách (2x max 3x)

Přidávám se k těm spokojenějším, celou zimu jsem s ním lovil, a dokud drželi baterky, tak šlapal. I když já už samou zimou nemohl, oregon se usmíval. Tak asi závada u tebe.

Obecne se jeste je potreba podivat na to, jak ho "provozujes".
Pokud ho mas cely den sebou, schovany v bunde a obcas ho vyndas na mraz, a nebo je opravdu cely den nepretrzite primo na mraze v tech -8. V tom druhem pripade se postupne "promrznuti" dostane az "dovnitr". A potom opravdu asi muze zacit zlobit.

Nosím ho na batohu na té sponě, takže je pořád na mraze. Kromě vyšší spotřeby baterek /mám jich v batohu dost nabitejch ;)/ žádné problémy. Ani pomalejší odezva, ani problémy s displejem. Když mám rukavice, tak se občas netrefím do písmene, nebo tak, ale to je normálka.

Presne, tohle je na reklamaci - nechal jsem oregona celou noc venku pri -15°C a krom velmi pomaleho prekreslovani displeje nebyl problem.

Tohle bych vážně nedělal záměrně … Chtěl bych vidět Tebe po celé noci venku při -15 - doufám,že jsi mu dal aspoň obal :slight_smile:
Ale ne,vážně - tohle elktronice a hlavně dislejům opravdu nesvědčí.Můžete si tak i navigaci zničit…Dokonce jsem viděl (je fakt,že ne u Garminu),že roztažnost při mrazu display dokázala i prasknout …
Je navíc absolutně zbytečné,dělat s elektronikou něco,co stejně nikdy nebude potřeba aby vydržela … I v -15 bude stále s vámi,v kapse,v ruce …Rozhodně vydrží většinou více než člověk,ale není nezničitelný!
Navíc bacha taky na kondenzaci vody při prudkých přechodech z tepla do zimy a obráceně … Nejeden mobil a GPS na tomto pohořela a je úplně jedno,jestli je vodotěsný nebo ne … Vodotěsný neznamená vlhkotěsný a to nedej bože,když ještě venku měníte baterky …

Oregon je turistická outdoor navigace tak něco musí vydržet. Určitě ji mráz atd nesvědčí, ale… Je to prostě odolné zařízení a ani mému Oregonu se nic nestalo, kdy jsem s ním byla skoro celý den na mrazu a byl na karabině na batohu a úplně v pořádku.
Přechod teplo - zima ji právě vlastně nijak nevadí - vůbec nic není vidět s porovnáním když doma ze zimy vyndám mobil, který se ještě celou dobu nesl v kapse u kalhot (takže relativně nějaké teplo z nohy měl) - na něm kondenzace byla vidět a to hodně (stejně tak na foťáku a další elektronice), ale na Oregonu ani náznak. Je to fakt outdoor zařízení. A baterky venku měním taky bez problému.

Ano souhlasím s Tebou … jak říkám,oregen určitě vydrží to co člověk a možná i více … Nicméně zkoušky typu "celou noc venku při -15 " nedoporučuji - proč to dělat,je to zbytečné … Vydrží to samozřejmě,ale není to třeba zkoušet,ne?Oregon je osobní záležitost,člověk se s ní zžije jako s mobilem a mobil taky nebud záměrně házet na zem ikdyž vím,že to vydrží …

Jo, v tomto máš pravdu, je to asi zbytečné zkoušet… proč - ničemu tím nepomůžu.. :slight_smile:

Hele, jestli nekdo ziskal dojem, ze jsem ho tam nechal schvalne, tak se nenechte mylit. Nebylo to schvalne, nicmene i tohle Oregon vydrzet musi, viz. uzivatelska prirucka , kde se pise "Rozsah PROVOZNICH teplot -20 az 70°C."

http://www.pudil.net/alf/upload/Oregon_OM_CS.pdf

A na nazory typu "tohle nedelej, tohle elektronice skodi" od autoru, kteri si nejdriv nezjisti konkretni fakta, me nezajima. Dekuji.

No,sice o GC vím zatím opravdu málo a jsem začátečník,ale mou profesí je již dlouhá léta elektronika,navíc ta průmyslová,která má daleko vyšší nároky než nějaká GPS na hory a věř tomu nebo ne,ale fakta o oregonu jsem si přečetl dříve než jsem si ho koupil a mě osobně zase absolutně nezajímá,že vydrží 70 stupňů,protože ho opravdu nehodlám polévat skoro vařící vodou … Možná si zkus polét takovou vodou ruku a uvidíš,že to není nic příjemného …
Je to ale jen akademická debata - chtěl jsem pouze říct,že vím,co vydrží,ale nebudu záměrně zkoušet jeho limity …

No, ono těch 70 stupňů není úplně nereálných … nechat ho přes den na sluníčku na palubce za čelním sklem …

… kde bude určitě více než těch 70 stupňů…

Nevim jakou souvislost ma polevani ruky horkou vodou a odolnost Oregonu, ale budiz. Uz bych se v tom vic nevrtal.

Tak, tak. Tématem tohoto vlákna je Oregon 300 a zlobící displej, ne obecná výdrž elektroniky za náročných podmínek. Když už, tak prosím aspoň nějaké testy.:wink: Tohle dohadování moc zajímavých informací nepřinese.:wink:

Přikládám odkaz na fotku: http://www.panicaovy.estranky.cz/fotoalbum/nase-dovolene/letni-dovolena-dalesice-2006/original/1673
To bylo asi nejvíc co jsem kdy naměřil/zažil na přímém slunci,při extrémních vedrech v roce 2006 na jižní moravě.
Ano,souhlasím :slight_smile: vracím se k tématu … rozhodně reklamovat :slight_smile:
5 až 30st je ta nejmírnější norma pro elektroniku,která existuje … Pokud displaj nefunguje už při 7st,nesplňuje normu ani těch nejlevnějších čínských součástek - je to tedy závada a pádný důvod k reklamaci …
Pokud jsi se tedy GPS nesnažil ovládat v lyžařských rukavicích,pak bych viděl problém asi někde jinde :slight_smile: