Oregon 450 a zmizelé keše po nahrání nových

Nazdar všeci. Před chvílí se mi stala taková nemilá věc. Mám OREGON 450, od minulých Vánoc s původním firmwarem. Zatím jsem se nedostal k používání Cachelist či geoget a keše stahuji normálně ze stránek jen se základním info (nejsem PM). No a dneska jsem si stáhnul tři nové keše a když jsem se podíval v navigaci, tak veškeré keše krom těch tří zmizely, ať už nalezené či nenalezené. Když se podívám na disk do adresáře GPX, tak tam ty .gpx soubory jsou, ale navigace je nezobrazí. Waypointy či wig zůstaly, ale keše jsou pryč. A dokonce v menu "Kam vést" zmizela možnost hledat poklady. Setkali jste se s tím někdy? Respektive jde o chybu, vlastnost nebo jen smůlu? Dá se s tím něco dělat, kromě všechno znova postahovat?
Díky.

S původním firmware mě to ani moc nepřekvapuje, taky se mi to stávalo. Za pokus by stálo všechny soubory z navigace PŘESUNOUT na PC, navigaci zapnout bez nich, pak je zase nahrnout zpátky a znovu zapnout. Třeba to pomůže. No, a taky třeba updatovat firmware, 5.20 se jeví OK :wink:

Taky se mi to stávalo,ale pak jsem na doporučení jednoho člena tohoto fóra začal keše nahrávat na kartu. Když se potom toto stane, tak jsem schopen to na 90 % vyřešit v terénu. Stačí vyndat kartu. Oregona zapnout bez ní. Vypnout a zase kartu vrátit.

tohle se mě stávalo na Dakotě .. problém byl že jsem po nahrání prostě vytáhnul kabel a nedal dole v menu ODPOJIT

když dáš nejprve ODPOJIT a pak teprve odpojíš kabel, tak by mělo být vše v pořádku …

Díky za tipy. Nechci psát, že se problém vyřešil, ale po kompletním smazání všech GPX včetně adresáře "Current", zapnutí a vypnutí GPS a opětovném nahrání všech GPX bez "Current" se všechny keše včetně nových opět objevily. Nicméně jsem nahrál nový firmware a učím se v GeoGetu, takže to bylo i k něčemu dobré ;).
Jinak každé USB zařízení vždy odpojuji, takže v tom problém nebyl.