Dobrý den jsem nový majitel GPS OREGON 450 a když mám gps připojenou na PC a chci jí odpojit (tak jak se to odpojovat má tzn dole v liště odpojit zařížení USB atd…) tak mi to vždy zahlásí chybu něco na zpusob při odpojování došlo k chybě. A to je podle meho příčinou toho že se mi z GPS ztrácí mnou nahraná data do gps jako třeba keše a nebo ty data jsou neuplna třeba že se m i z 10ti nahraných keší zobrazi jen 6. Pokud někdo bude vědět co s tím prosím o radu. děkuji
přístroj ne zcela nový asi 14 dní a je v zaruce.
Smazán duplicitní příspěvek v sekci GPS a upraven název vlákna.
Šetřete prosím s těmi kapitálkami, blbě se to pak čte.![]()
To může být více příčin a ne vždy bych to hledal v Oregonu:
- není otevřen nějaký komunikační soft s tím Oregonem? Pak se odpojení nezdaří, protože ho "drží" onen soft
- totéž platí např. pro Norton Commandera a podobně
- nebo pro nějaký dekompresní program, protože z webu to stahuješ v .zipu a rozbaluješ, pokud to rozbaluješ přímo do Oregonu…
- možná máš pořád ještě nastaven "zpožděný zápis" na zařízení (závisí od OS)
Prostě, zkus zkontrolovat veškeré procesy, které se "koukají" či pracují s Oregonem, a před odpojením je pozavírat. Až pak hledej dál.
A keše nahráváš po jedné nebo prostřednictvím PQ, nebo si je exportuješ z nějakýho programu? Protože to, co stáhneš z gc.com jako gpx taky nemusí být pokaždé validní, tudíž se ti nemusí vždycky zobrazit. Velikosti GPX souborů v PC i GPS si odpovídají?
Stava se mi to pouze u keší co stahuji jednotlivě jelikož zatím nemám aktivovaný učet Premium member. keše co mám stažene od kamaráda v balíku z jeho učtu PM jako třeba celé Krkonoše tak tam se mi nestalo že by se mi nejaká keš ztratila. Pouze u těch co nahraji jednotlivě se mi to někdy stavá.
Další postřeh co sem ted zkoušel u sveho bratra na PC co má operační system windows XP jde GPS odpoji uplně normálně ale já mám Windows 7 a nejde to a vždy tam skočí ta chyba. skočí tam doslova microsoft windows došlo k chybě při vysouváni disku Garmin Oregon (H). a to mám vypnuty všechny programy co by mohli s GPS jakkoliv komunikovat tak já už nevím co s tím (((