OREGON 450-stažení trasových bodů do PC

Ahoj, můžete prosím poradit začátečníkovi s GPS Garmin Oregon 450. Nejdou mi stáhnout do PC trasové body, které jsem si v terénu zaměřil. Připojím GPS přes USB kabel k PC, na PC najedu do programu Mapsource, tam dám Přijmout ze zařízení, zaškrtnu trasové body a vždy mi to nahlásí:zařízení neobsahuje žádné trasové body nebo trasy. Přitom z PC do GPS stáhnu trasové body naprosto bez problémů. Netušíte co dělám blbě? Díky Radek

Jenom mě napadá - používáš paměťovou kartu v Oregonu? Pak v takovém případě když dáš přijmout ze zařízení tak musíš vybrat správnou paměť kde je máš uložené (pamět zařízení a paměťová karta jsou brané zvlášť) - takže třeba jestli nevybíráš to druhé. Je to na výběr hned v tom okně přijmout ze zařízení pod "hledat zařízení".

Mapsource to zatím nezvládá, budeš muset naistalovat jiný program.
Zkus to přes BaseCamp, tam to funguje bez problémů.
Řešilo se to tady v souvislosti z O550.

Paměťovou kartu v GPS mám, ale tím to není to jsem teď vyzkoušel, vypadá to, že to Mapsource opravdu neumí,divný teda ale je, že z PC do GPS to natáhne bez problémů.Asi čím novější GPS, tím horší.

Tento problém jsem tady již 2 x popisoval ale bez zvláštní odezvy. Asi to nikdo moc nepoužívá. Nainstaloval jsem si BaseCamp a tam to funguje bez problémů a když chci, tak si ty trasové body do MS přenesu.
Zrovna tak Garmin neřeší další vážnou bolest O 450 - až 20% rozdíl mezi délkou prošlé trasy kterou ukazuje počitač cesty a délkou téže trasy zaznamenané jako stopa (tato délka je přesná).
Souhlasím, že čím dražší tím nekvalitnější.:frowning:

Pokud chceš používat mapsource musíš k obsahu navigace přistupovat jako k souborům gpx na disku (x:\garmin\GPX), stejně jako to děláš například ve wordu nebo excelu. Trasové body z navigace do mapsource dostaneš tak že otevřeš příslušný soubor gpx a obráceně třeba vztvořenou trasu prostě jen uložíš jako gpx soubor do navigace. Tlačítka odeslat a stáhnout u nových navigací ztrácí smysl a fungují jen pro odesílání map.

Chtěl bych moc poděkovat za pomoc, přes ty soubory gpx jsem už trasové body do Mapsource dostal,takže spokojenost. Ještě se zeptám na prošlé trasy, mám je zapnuté ať mi je GPS zaznamenává,jak ty stáhnu do PC a dá se s nimi nějak pracovat,třeba měřit délku kolik jsem nachodil km?