Predem se omlouvam jestli to tu jiz nekde je, ale hledam tu uz 3 hodiny a nic jsem nevypatral. Tak k veci.
Koupil jsem si nove Oregona 450, pres Geoget jsem si vytvoril GPX kesi v okruhu 26km meho bydliste, kdyz jej nahraju do Oregona tak kese vidim, kdyz si rozkliknu detail tak vidim vse krome hintu, stejny GPX soubor mam v telefonu s androidem v aplikaci Locus a tam vidim vsechno vcetne hintu, proc hint nevidim tedy i v Oregonu? Zkousel jsem to do Oregonu poslat i primo s GC a vysledek je stejny, hint neni zobrazen.
Dalsi problem je ze nemuzu prijit na to jak oznacit kes jako nalezenou v Oregonu, byl jsem ji vyzkouset, prisel jsem ke kesi, piplo me to to ze jsem na miste, ale nikde se mi neukazalo abych ji oznacil jako nalezenou. Musim byt vzdy u kese nebo ji muzu oznacit jako nalezenou treba z domu abych to vyzkousel?
V sobotu se chystam na vetsi lov s timto pristrojem kde bych to chtel poradne otestovat, prosim o radu. Diky
Aha, jak jednoduche, diky a jeste by me zajimalo jak mam ty cvicne nalezene kese dostat pryc aby se tvarily zase jako nenalezene. Mam smazat celej soubor soubor v oregonu geocache visits, nebo jen to co je uvnitr napsany, popripade kdyz jej smaznu tak se vytvori nový soubor s timto nazvem ?
Super to jsem uz udelal a jsou fuc a jeste jeden posledni dotaz, vzdycky po lovu a stahnuti nalezenych kesi se tento soubour musi vymazat nebo ho sam GC smaze po zalogovani?
No me prave jde o to, ze kdyz pouziju field notes na nacteni nalezenych kesi, zaloguju je, dalsi den pujdu lovit novy, zase nahraju pres fiedl notes na GC dalsi kese tak jestli se tam nebudou motat starsi zaznamy tech kesi. Prave dneska jsem ten field notes vyzkousel, tak nevim jak to bude dal.
Keše tam klidně nechávej, GC.com si pamatuje čas poslední nahrané field note (čili čas, kdy si v navigaci zaklikl nalezeno) a z toho txt souboru si vezme jen keše po tomto čase. Takže ho mazat nemusíš. Já mám takhle v Oregonu všechny keše, které jsem s ním našel.
Mel bych dalsi dotaz
Vylustil jsem si mysterku, chci si zadat do pristroje umisteni finalky a ulozit abych si to nemusel nosit na papirku, ale nevim jak to ulozit, zadna takova funkce tam neni. Otevru mysterku a mam tam startovni souradnice, kliknu na zadat dalsi usek a dam finalni souradnice, ale kdyz chci mezi tim navigovat na jinou kes co je pred mysterkou, tak musim ukoncit navigaci a navigovat se treba na tradicku, pak kdyz se chci navigovat opet na finalku mysterky, tak me to naviguje na startovni polohu a opet musim zadat cestu k finalce, tudiz si to musim nekam napsat treba na papir, kdo se v tom ma pak vyznat, ze?
Totez plati o multinach,postupuju od stage 1 az treba ke stage 4 a po ceste mam tradicky, a kdyz prijdu na nakou stage tak to tam musim zase rucne zadavat, posledni stage mi tam proste nezustane, takze zase musim delat poznamky na papir a pamatovat si zhruba kam dalsi stage ukazovala abych mohl pokracovat
Asi jedině zadat si to jako trasový bod.Ty se ukládají. A nazvat si ho podle jména keše, abys ho potom našel.
To co popisuješ, by se hodilo, ale garminu to ještě nikdo nevysvětlil.
Mimo navigaci tohle ale jde bez problémů dělat v geogetu a z něj to pak do navigace nahrát. Ale v terénu to lépe nejde.
Ještě k souboru geocache visits…dle mého je dobré ho po zalogování smazat…jelikož se pak v oregonu keše které byli nalezené neukazujou a mape …a zabvíš je i všech jejich wp…což ti udělá mapu přehlednějsí
Ale jako mpik doporučuji mysterky dávat do geogetu
Pres geoget si prave stahuju kese do oregona, ale vetsinou pouzivam oblast kolem domova, kterou tam mam nahranou momentalne cca 1400kesi a kdyz planuju kam vyrazim tak se teprve divam co je v dane lokalite na druhy kesi a vylustim to u PC, takze bych ten gpx soubou musel vytvaret po kazde zmene coz je naprd, tech mysterek co vylustim zase tolik neni .-), vetsinou jsou to takovy sifry ze vubec nevim co mam lustit :-), pres ten trasovej bod by to slo, ted jsem si to tam ulozil a ulozilo se to samo jako nazev kese akorat to musim najit v trasovych bodech a kdyz vim jak se to jmenuje tak to uz jde, predtim sem sem vubec nevedel jak to hledat kdyz jich tam je mraky
S tim geocache visits to vyzkousim a neni rovnou lepsi vytvorit novej gpx v geogetu kde uz nalezeny kese mit nebudu? tim padem by se nemeli objevovat ani na mape, ne?
Možná něco dělám blbě ale i když dělám nový gpx tak mi to tam zůstane. Takže proto promazávam visits. Já v tom zase tak velký problém nevidim…když vim že pujdu lovit…tak vždy udělám nové gpx aby bylo vše aktuální. Tak nevidim důvod dělat trasové body. Ale někdy se to možná hodit může.
ja lovim, dost casto nahodne, hodne se pohybuju po Brne, tak kdyz vim o necem rychlim, tak to vezmu, proto jich tam mam tolik nahranej, samozrejme kdyz neco planuju, tak to z aktualizuju.
Pozor, geocache visits nijak nesouvisí s tim, co se Ti ukazuje na mapě. Na mapu se Ti vykreslují body z GPX souborů. Takže kdyz naviguješ na keš, a pak dáš "nalezeno", tak se změní její ikona záznamem do toho GPX a do geocache visits se zapíše informace pro field notes. Jakmile z gps smazeš GPX, tak keš i její wp zmizí. Když smazeš geocache visits a GPX tam necháš, tak keš a její wp stále vidíš.
Já jsem to vyřešil právě vždycky novým GPX z gogetu. Tím mi nalezené zmizely a vyluštěné se aktualizovaly. Teď si je tam ale dávám bez waypointů a pak ještě jednou všechno přes POI, i nalezené. Z POI mají menší ikony, tak to neruší. Ale není problém generovat POI bez nalezených.
Geocache_visits mažu občas. A už se mi hodilo, když jsem si zapsal u keší poznámky a pak je jako vyluštěné smazal Poznámky (bonus čísla) ve visits zůstaly.