Oregon 450

Zdravím.
Prosím o radu.
Přešel jsem z 60 CSx na Oregon 450 a stále se učím (nevím, jestli jsem udělal dobře).
Při přenosu dat z Oregonu do Mapsource se zaznamenané trasy normálně přenesou ale trasové body ne. MS hlásí, že GPS neobsahuje žádné trasové body ale přitom tam jsou (vnitřní paměť adr. GPX). Může to být chyba MS (verze 6.15.11) nebo je to v Oregonu?
Díky za radu.

No, oni tam nejsou. v GPX nejsou body, ale kešky. Podívej se do menu, "Kam vést". Tam uvidíš "Waypointy" - to je to, co hledáš. Taky tam (možná) uvidíš "Moje POI". To jsou body nahrané POIloaderem.

Když si v Oregonu dám záznam stopy a tu pak přetáhnu do Mapsource, tak se mi zobrazí v záložce "stopy". Trasové body které si cestou uložím se mi po stažení normálně zobrazí v záložce "trasové body". To ale nejsou body automaticky zaznamenané - jestli tím nemyslíš toto?. Jinak GPX soubory nejsou jen kešky jak se píše v předchozím příspěvku.

To je přesně ono. Nemyslím automaticky zaznamenávané body dle nastavení trasování . Jde o body které si uložím během cesty do zaznamenávané trasy. Ty se mi do MS nepřenesou, ale zaznamenaná trasa ano. Že by to bylo verzí Mapsource?

[quote]
valpek napsal/a:

To uměly všechny verze co pamatuji. Ale máš zaškrtnuté, aby se body načetly? Viz přiložený obrázek.

(To Akrij_uj: byla řeč o adresáři GPX, ne o souboru!)

(To Akrij_uj: byla řeč o adresáři GPX, ne o souboru!)
[/quote]

Mě se do adresáře GPX ukládají kešky, trasy a stopy. Trasové body jsou spolu se vším ostatním uloženy v souboru current.gpx

To uměly všechny verze co pamatuji. Ale máš zaškrtnuté, aby se body načetly? Viz přiložený obrázek.

Body mám samozřejmě zaškrtnuté. Běžně jsem s Mapsource s 60 CSx pracoval.
Trochu zápolím s obrázkem. Pokud se zobrazí tak je vidět reakce MS po příkazu Přijmout ze zařízení. Pod oknem Vybrané zařízení neobsahuje … je druhé neaktivní které se jakoby snaží přenášet body a to je vše. Trasu jsem přenesl v předchozím kroku.Zkouším program BASE CAMP od Garminů a tam se trasové body a stopy bez problémů dají z GPS importovat.
Díky za názory.

Taky jsem přešel z 60csx na Oregon 450 a zjistil jsem ten stejný problém.
Aby vše fungovalo musíš používat BASE CAMP, jiná možnost není, ale to si asi už zjistil…:slight_smile:

Mám ještě jeden problém a to u 60CSX se přístroj při odpojení od PC zeptal, jestli chci pokračovat na baterie nebo vypnout, ale Oregon se mi vypne vždy a neptá se…

jak to fuguje Vám ostatním???

díky za odpovědi.

Mám ještě jeden problém a to u 60CSX se přístroj při odpojení od PC zeptal, jestli chci pokračovat na baterie nebo vypnout, ale Oregon se mi vypne vždy a neptá se…

V nastavení - Systém - Propojení si nastav Garmin Spanner.

Base Camp jsem si nainstaloval a tam to skutečně funguje ale oproti MS je přece jenom okuchaný.
Přece není možné, že by Garmin tuto chybu nechal bez povšimnutí. Přeci jen jsem více zvyklý na MS.
Zdravím.

třeba udělaj upgrade a fungovat v MS bude, taky bych byl raději…:wink: