Added LKS92 map datum
Added GPS firmware 3.70
Added support for GPI Routes
Added thumbnail to camera page for quick review/deletion of most recently created photo
Added estimation of the number of remaining photos that the unit can take
Improved compass responsiveness
Fixed possible shutdown from low alkaline batteries when on camera page
Fixed possible shutdown due to deleting a waypoint while panning on the map page
Fixed issue where multiple GB Discoverer maps would not draw
Fixed issue with the address wizard not searching in the correct city
Fixed issue with backlight timer not functioning properly
Fixed user heading setting for mils so that all applicable headings are displayed with the correct heading format
Fajn, ale jde nějak zazálohovat originální firmware? Přecejenom známe programátory: jednu chybu opravěj a dvě přidělaj ;).
No vzhledem , ze to neni beta, tak to snad fungovat bude, tedy zatim co koukam to funguje…ale jestli jsou tam nejake skryte chybky…
Dobře, dobře, jak vidím, dobrovolníka už máme ;);).
Uz jste ho tam nekdo daval?
Tak jsem ho tam nasypal a jdu pokusničit. Co je pro mne však zatím nepochopitelné, tak nechápu, proč mi ani nový FW nestahuje trasové body, natož fotky. Je to divné. Přitom by se právě ten foťák ve spojenií s GPS dal tak dobře k tomu využít. Máte stejný problém, nebo to je jen moje anomalie??
Spajda team : nejak nerozumim te otazce , FW nestahuje trasove body a fotky…
Když připojím GPS k PC přes mapsource a chci stáhnout trasy stopy a body (mapy nestahuji) tak stopy a trasy se stáhnou, ale bod ani jeden. Fotky z GPS stáhnu z karty. Docela by se mi však líbilo, kdybych na stopě v MS viděl i kde jsem udělal fotky. To že nevidím ani ručně uložené klasické body je divné.
Aha, no ja mapsource prakticky nepouzivam, ale myslim ze to nejde… Mozna v nejake budouci verzi…
Koukal jsem ze upload fotek ted resi garmin uploadem na Picasa z my.garmin.com
MapSource can’t receive tracks, waypoints, and routes from the Oregon 500 series and the Dakota series devices as MapSource only reads and writes to the Current.gpx file.
The Oregon 500 series and the Dakota series devices use a different method to manage the tracks, waypoints, and routes with Garmin software. These devices create new GPX files for each saved tracks, waypoints and routes and are located in the (Drive Letter)\Garmin\GPX folder. The Current.gpx file on the Oregon 500 series and the Dakota series devices only records the current track data and is located in the (Drive Letter)\Garmin\GPX\Current folder.
Note: The GPX file with date suffix for example Waypoints_10-Aug-09.gpx indicates the date that the waypoint was created using the device. The GPX file with a number suffix for example Waypoints1.gpx indicates that the data was created in BaseCamp.
BaseCamp software is the application to receive tracks, waypoints and routes from the Oregon 550 series and Dakota series devices.
Jedinou cestou by tedy bylo stáhnout si Drive Letter)\Garmin\GPX\_datum.gpx a to otevřít v mapsource
Má to umět Basecamp http://www.garmin.com/garmin/cms/us/onthetrail/basecamp, ale nemám s tím žádné zkušenosti
Tak to ruční stažení opravdu funguje. Trasové body se tak dají stáhnout. Base camp jsem nainstaloval, ale zatím mu moc nerozumím a i na mém rychlém PC je jako šnek. To je zase něco velebnosti. O tom, že bych viděl na trase, kde jsem udělal fotky, zatím ani náznak…
Díky za pomoc.
Také jsem zkusil naistalovat doma BaseCamp. Ale na mém nikoliv nejrychlejším počítači to prakticky nejde použít. alespoň s Topo Czech 3 pro. Možná tam je moc tad. tak jsem to musel odinstalovat.
Fotky jdou dobře umístit na mapu v Pcasa 3 v Google earth.
prosiim, nedosahl nekdo pokroku jak neinstalovat basemap a presto z 550 stahnout body za ucelem jejich zalohovani?
… jak ja si v tomhle zvykl na mapsource… to bylo snadneeeee
me to rozdeleni na balicky dat po jednotlivych dnech pekne stve, nic mi neprinaasi…
No tak mi to nedalo a stahl jsem a instalnul ten BaseCamp. Železo nemám nic moc (3 roky starej dvoujádrovej notes na Vistách) a běží to naprosto v pohodě. Mapy jsem zkoušel jak TopoCzech 2, tak 3 a žádnej rozdíl v rychlosti mezi tímhle a Mapsource nevidím (možná tohle je dokonce i svižnější) Mám teda vypnutý 3D zobrazení, ale to asi stejně nikdo nepoužívá. Trošku mě vadí jakoby ten nadhled na mapu, takže kružnice není kružnice ale elipsa, ale na to se snad dá zvyknout.
EDIT: Takže jsem se pokoušel zapnout 3D zobrazení a napsalo to, že mám najít novější ovladač na grafiku (ATI MobilityRadeon X1600) a ten bohužel neexistuje, takže to možná pro zobrazení ve 3D využívá DirectX10, kterej moje grafika nepodporuje…
ale jooo, basecamp bezi pekne, ALE! Me napriklad desne stve, ze:
- ve vypisu waypointu nelze tridit dle ikonky
- pri stazeni waypointu se stahnou i kesky a vsechno se promicha (waypointy i kese jsou v 550 ve stejnem folderu)
takze pak zalohovan je otravneeeeeee. ale aspon ze je, kdyz to tedy s touhle gps nejde v MapSource…
2djw: No já spíš reagoval na ten příspěvek ve kterým někdo psal, že to nejede ani na nějakým brku. O stahování a ukládání tras ani moc nestojím, i když ty tři rozhledny co jsem zvládl i s přesunem a ještě jednou keší po cestě za cca 2a půl hodiny, když navíc každej ví, že se k nim nedá dostat autem, bych si i byl býval kvůli profilu trati rád uložil…