Ahoj, chci se zeptat – má Oregon přepínání denního a nočního zobrazení (podobně jako třeba 60CSx a jiné starší GPS)? A kde se to v něm případně zapíná?
Nemá. Ručo intenzitou displeje.
Aha :o.
Tak teď jsem z toho ještě větší jelen než předtím :(. Totiž, šlo mi o to, že kamarád si do Oregona nahrál mapu Topo Czech 2.0 Pro se standardním TYPem od Picodasu, a stěžoval si že je to hrozně tmavé, Když mi poslal screenshot, je z něj vidět (např. podle fialových řek) že ta GPSka používá noční variantu z toho TYPu.
Potom tam zkusil nahrát pro změnu stejnou mapu ale s TYPem od Dandry, a výsledek je ten samý, Oregon prostě zobrazuje noční verzi mapy.
Řekl jsem mu teda, že má asi GPS přepnutou do nočního režimu, jenže prý o žádném přepínači den/noc neví.
Chtěl jsem mu pomoct, tak jsem si řekl "zeptám se na fóru, někdo mi poradí kde se to nastavení schovává". A teď s překvapením zjišťuju že nekecal a vážně se to tedy asi nedá nikde přepnout :o
Nenapadá vás prosím někoho čím to tedy může být že Oregon zobrazuje mapu v nočním režimu a nedá se přepnout zpět?
Je tam něco jako "námořní barvy", ty to dost ztmaví, takže by to potmě nemuselo tolik svítit do očí…
Nastavení -> Námořní -> Mód námořní mapy
Jen tak mimochodem, námořní barvy znamenají to, že se mapa v prostoru moře zobrazuje podle zvyklostí námořních map, takže jsou lépe vidět mělčiny, majáky atd… Mapa vnitrozemí je, ale v námořním režimu opravdu tmavší. Já ale noční režim řeším, tak, že stáhnu podsvícení. Noční režim na 60ce jsem nevyužíval, nějak mě to je nepříjemné.
Aha! Tak podle všeho je to na 99.999 % ono. Podle všeho tedy námořní režim na Oregonu jednak přepne standardní barvy na námořní verzi, a navíc z TYPu přibaleného k mapě převezme noční barvy.
Díky všem za vysvětlení záhady.
Co je to TYP Picodas a TYP Dandra?
Som z toho volaaký zmetený Kefalín. :@
v typu (soubor v adresari mapsource) je nadefinovano a nakresleno, jak co bude na mape vypadat - plochy, stromky, domy, znacky, zeleznice … typ picodas bude asi ten originalni, typ dandra http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=8517&pid=91543#post_91543 je upraveny dandrou diky editoru mimon teamu http://ati.land.cz/gps/typedit/ jsou zmensene nektere ikony, barevnost nekterych ploch je poladena, protoze v 60csx se v topoczech2 zobrazovala stejna barva mestskych ploch i routovaci cary, takze ta nebyla videt…, myslim, ze upravil i zobrazeni vedeni, cyklotras, zeleznice…
double smazan
obrazovku znacne ztmavuje vykreslovani reliefu
a zrovna TOPO Czech mapy jsou s touhle ficurou nepouzitelne=silene tmave:|
doporucuju zkontrolovat
Setup->Map->Advanced Map Setup->Shaded Relief=Do Not Show