Oregon - datový panel "nejbližší keš"

Zdravím.
V Oregonu 550 se mi nějakým omylem povedlo na stránce data přidat nahoru panel, který ukazoval směr a vzdálenost vždy k nejbližší nahrané keši (snad to popisuju dost srozumitelně).
Teď jsem si nezamknul obrazovku a v kapse jsem si panel zase omylem zrušil. Potíž je v tom, že jsem projel všechna možná nastavení a nikde jej nemůžu najít - nevíte někdo, kde a jak to znovu na tu stránku dostat? Byla to docela fajn věc…

Otevři znovu tu stránku, kde ten panel byl, a klepni na to místo - objeví se ti nabídka, kde si vybereš, co za panel tam chceš zobrazovat - v tomto případě se jmenuje tuším geocaching.

No jo, tenhle postup mě samozřejmě napadnul taky. Potíž je v tom, že položka Geocaching v seznamu možných zobrazení není :frowning:

Nepochopil jsem jestli to chceš v nastavení trasovýho počítače nebo na mapě. Trasový počítač se aktivuje tak, že si ho spustíš a ťukneš na ikonku co vypadá jako obdélníček a vybereš Navigovat na nejbližší keš. Pokud chceš tuhle nabídku na mapě, pak musíš jít do Nastavení/mapa/Datová pole/Uživatelská pole a zase Navig na nejbližší keš. Nebo Nastavení/Mapa/Datová pole/Proměnný počet/Během navigování resp. Mimo navigování a zase uživatelská pole/Navig na nejbližší keš.
EDIT: Názvy jednotlivých tlačítek se můžou lehce lišit, podle toho jakou češtinu používáš.

Jo, byla to ona "ikona obdélníčku". Vyřešeno, díky za rychlou pomoc!

Ahoj, možná píšu do špatného tématu, ale mám problémy s keškama. Natáhl jsem si kešky z geocaching jako loc soubor, v GSAK jsem vytvořil soubor gpx a nahrál ho do Oregonu. Ale když v navigaci dám hledání kešek, tak mi navigace tvrdí, že nejsou nahrané žádné kešky. Kde dělám chybu?

Zkus nahrát gpx soubor znovu. Mě občas takto oregon taky stávkuje.
Takže: smaž soubor z oregonu. Odpoj od PC a zapni Oregon. Znovu připoj k PC, nahraj gpx soubor, odpoj a zapni Oregon. Takhle se mě to vždycky chytne.
Důležité je prostě ho mezi tím smazání a nahráním gpx zapnout "naprázdno".

Jednak se ujisti, zda gpx nahráváš do správného adresáře, tedy Garmin\GPX. A pak taky nevím, proč stahuješ .loc a převádíš do .gpx, když můžeš stáhnout .gpx rovnou :wink:

lukasekprochazka: pise, ze si natahl kesky, tzn. zjevne vic kusu. :wink:

hele, ten "geopanel", to je takový to přeširoký se sedícím žabákem a malou šipkou nahoře uprostřed? jak to zabírá třetinu mapy?

To se fakt dá k něčemu používat?

No jestli myslis tohle, tak to je v Nastaveni - mapa -uzivatelske pole -uzivatelska pole -Navigovat na zvolenou kes

To je jinej panel - ale jo, tenhle už je krapet funkčnější :slight_smile: Pořád ale zakrývá moc velký kus mapy.

Těchhle nastavení jsem si zatím nevšim :slight_smile:

Akorát, že teď to vypadá podstatně líp, žabák nejspíš někam odskákal a na trasovým počítači s malými datovými poli, to je i použitelný, na mapě bych to nechtěl…

2Skleba:7 příspěvků nad tebou, ale on to chtel do trasovýho počítače

Nevypadá to líp… je to JINEJ panel. Tamten se žábou je "Naviguj k nejbližší keši".

Já když si natáhnu kešky, tak je to jedno PQ ;), záleží na výkladu.

lukasekprochazka: jenze on neni PM:

http://www.geocaching.com/profile/?guid=a91f7a45-65c5-4657-a70d-eaeda2dcb7a2

Díky moc za radu, už jsem si to zapnul a moc se mi to líbí. Ušetřím si tak spoustu přepínání.

tenhle panýlek má jednu nevýhodu, vždycky naviguje na keš, to znamená že i když chci navigovat na waypoint, na stage atd., tak ten kompasík ukazuje na keš, což je dost kontraproduktivní

No abych rekl pravdu, me tenhle panel prijde uplne na lejno. Zlaty ctyri infopanely, kde mam sipku, cas, vzdalenost a rychlost nebo silu signalu.

Zase ušetříš jedno nebo dvě klepnutí když chceš do listingu, hintu nebo potvrdit nalezeni kešky. Aspoň myslím…
Ale to, že ukazuje kešku i když naviguju k něčemu jinému, je skutečně pěknej opruz.