Oregon držák do auta - DoDo

Chtěl jsem si pořídit do auta držák na Oregona http://www.gps-navigace-shop.cz/drzaky-pro-gps-drzaky-navigaci/drzak-prisavny-s-cl-kabelem-pro-oregon-dakota-coloradoale ta cena mne zarazila.

Běžně používám pro autonavigaci TomTom a Oregon je spíš náhrada, rychlovka pro navigaci na keš atp. Hledal jsem levnější a "home made" řešení…

Na eBay jsem si našel Garmin držák pro Nuvi 1350 1350T 1390T 1370t za cca 7 dolarů včetně poštovného, tj. cca 120,- Kč :smiley:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rt=nc&nma=true&item=260731945299&si=5SWUqj8O8HeZEC7F8bJipu78jt0%253D&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWNX%3AIT

Součástí dodávky Oregona byl i klip s karabinou a ejhle, on zaklapnul zcela bez problémů do toho držáku pro Nuvi :smiley: Tak vyjmout karabinu a popruh a je hotovo :wink:

Pro příležitostné použití Oregona jako autonavigace je to přijatelné řešení. 1:10 je zcela jistě přijatelná cena pro poměr/výkon.

Zdravím, díky za tip .. cena za originální držák je opravdu přemrštěná i já sem se po něm pídil, ale cena mě asi jako každého odradila.
Tohle vypadá jednoduše a za minimální náklady.
Pokud můžu poprosit, nebyla by fotečka jak to celé dohromady vypadá v reálu i s uchycením klipsny do autodržáku? Předem díky.

Taky se pridavam s zadosti o fotecku, vypada to zajimave.

Klips od karabiny zacvaknutý do držáku - přední pohled

Klips od karabiny zacvaknutý do držáku - boční pohled

Klips od karabiny zacvaknutý do držáku - zadní pohled

Držák jde lehce zasunout do drážek v Oregonu…

A takhle v tom pak Oregon pěkně sedí :slight_smile:

Dole je dostatek místa pro nabíječku a naklonění Oregona při sluníčku. Pohyb do stran zcela bez problémů. Přísavka s pístem by měla držet na skle nebo hladké palubce zcela jednoznačně a její uchycení je rychlé díky tomu pístu.

Odpoledne ještě udělám fotku přímo z auta a po víkendu písku jak se to celý chovalo v terénu - mám v plánu nějaké kešování po Praze, nákupy atd…

Já mám držák vlastní výroby a slouží k plné spokojenosti.

jenufa: mám velmi podobný - zdroj stejný (cyklodržák za 250,-). Funguje skvěle.

jj, taky jsem měl před tím cyklodržák upevněný gumou k držáku co tam mám na TomTom. Chtěl jsem ale něco konfortnějšího :slight_smile:

Tak obrázek z auta. Dneska několik desítek km po Praze po kostkách atp. a zcela bez problémů…

Excelentní !

Hledal sem tento držák v českých shopech a našel sem ho za 660kč, což je s porovnáním co psal Sobík hodně.

Tak bych se chtěl zeptat a s někým domluvit, kdo využívá eBay a platby do zahraničí, zda by mohl udělat objednávku .. popř. hromadnou objednávku i pro ostatní kdo by měl o tento držák zájem.
Najde se nějaká dobrá duše? Nejlépe Sobík :). Provize jistá .. popř. mě kontaktujte přes PM.

Děkuji

Problém v tom není, ale právě teď je v dražbě stejný držák od stejného prodejce za 8 doláčů a asi to vyleze výš… je to ale furt třetina ceny u nás :slight_smile:

sobik: diky za fotky, vypada to pekne. Jenom mi prijde, ze to rameno je dost kratke na to, aby to mel nekdo primo na skle.

jenufa: zajimave, ale necemu takovemu bych se chtel rozhodne vyhnout :slight_smile:

Když to porovnáš s držákem od TT vedle, je to skoro jednou tolik a ten držák je standardní od Nuvi 13xx. Záleží na tom, jak máš daleko k čelnímu sklu, u Maxe je to hodně daleko :slight_smile: a při tom rozlišení by to bylo stejně nepoužitelný. Kromě jiného mám rád navi co nejblíž kvůli ovládání a takto na palubce je to nejlepší.

sobikovi: pokud mas na palubce kus rovneho plastu, tak samozrejme ano, ale existuji i auta, ktera maji strukturovanejsi a nerovny povrch. :wink:

Jj, rovna palubka… co bych az to dal :slight_smile:
Mam Partnera, a tam je to tak clenite a k prednimu sklu zatr. daleko …

Diky za inspiraci.. :wink:

sobiku, čistě informativně, porušuješ § 34 odst. 3 vyhlášky MDS č. 341/2002 Sb.… možná… :smiley:

http://www.zbynekmlcoch.cz/info/auto-moto/umisteni_gps_navigace_nebo_jineho_predmetu_na_predni_sklo_auta_automobilu.html

to sobikovi: diky moc za tip, vydrazeno za 8 $ (vcetne postovneho). :slight_smile: Prislo to akorat vhod, protoze mi odesel v aute originalni drzak, ktery jsem kupoval pred necelymi 3 roky za nekrestansky peniz..