Ahoj, nějaký čas používám k hledání Oregon 300, ale mám s ním trochu problémy. Nejprve jsem si myslel, že se mi to zdá, ale při hromadném lovení mi jako jedinému vždy ukazuje na kompasu o dost stupňů jinam a 10 až 15 metrů dál. Na mapě je to stejné, vždy trochu jinam něž ostatním.
Při jízdě v autě zase jedu na displeji většinou vedle silnice. Jako by ta mapa byla prostě posunutá. Nemáte s tím někdo zkušenosti? V nastavení přístroje jsem zkusil už vše, ještě budu muset asi přeinstalovat mapy, jinak už fakt nevím. Poslední co chci udělat je reklamace.
Předem díky za rady.
zkus nainstalovat novější firmware. Já když poprvé vyšel s Oregonem, tak odchylka 60m mě brala dech, po aktualizaci firmware už to v pohodě.
Může to být i špatně zvoleným elipsoidem (hodnota "DATUM", neplést s dnešním dnem).
Kalibroval jsi kompas? Jestli ne, zkalibruj ho, nebo vypni. Ja jsem zvykly hledat bez nej, tak ho mam porad vypnuty, kdyz ho nahodou zapinam, musi se zkalibrovat, jinak ma pak GPSka docela velkou odchylku od spravnych souradnic.
Preinstalovani map je podle meho zbytecne.
jj bude to elipsoidem…
Elipsoid je dost možný, ale může to být i tím FW …
První firmwary odchylovaly opravdu drsně …
Firmware mám aktualizovaný těsně před vánocema, kompas kalibruju every day, nic nepomáhá. Tu aktualizaci firmware udělám asi znovu.
vzpominam si ze kua mel stejnej problem z legendem, byl se na to zeptat v obchode a tam mu prenastavili elipsoid a uz to ukazovalo spravne…
Právě jsem nainstaloval nový firmware, tak to jdu otestovat.
Tak jsem ho "trápil" asi tři dny v autě a při lovu. Výsledek je, že se to dost zlepšilo. V autě jsem vždy na silnici, jen první dva dny se mi při stání na křižovatce stále ukazovala rychlost v rozmezí od 2 do 5 km/h. Třetí den se to samo opravilo.:o Při geocachingu jsem měl možnost porovnávat s dvěma 60tkami a z větší části nám to ukazovalo stejně. Jen asi dvakrát v hlubokém lese jsem byl asi 12 mimo, ale to mohlo být zastíněním. Výsledek je - rozhodně zlepšení. Všem díky za rady. ![]()