Oregon - nejde zapnout

Po nahrání map a odpojení od PC už mě nejde Oregon 550 zapnout. Nezobrazí se na displeji vůbec nic a ani na připojení USB kabelu to nereaguje. Dá se s tím něco udělat, nebo je to rovnou na servis?

zkus vyndat kartu, obcas to pomuze.

Zkoušel jsem vše co jsem našel i vyndat kartu a nic. :frowning:

Nedávno při experimentování s mapami se mi stalo něco podobnýho. Mně pomohlo zmáčknout tlačítko, držet a poté připojit Oregona k PC. Asi po 30 vteřinách se rovnou přihlásil jako disk.

Už jsem ten postup sem parkrát psal. Taky se mi stalo, že jsem Oregon (300) dostal do stavu, kdy prostě nenastartoval. Ale nešlo ho donutit zapnout se v mass storage režimu ani vynucením při startu a ani se nedal vyčistit master resetem. Žádné doporučené postupy nezabíraly. Nakonec jsem na to přišel díky popisu co nedělat, když se dělá forced upgrade (dobrá věc pro případ, že Oregon nejede po nahrání nějakého nového firmware). Takže postup byl takový: vyndal jsem baterky, zmáčknul vypínač a držel ho, pak jsem zastrčil usb kabel do pc a počkal cca 30 s a Oregon se přepnul do mass storage. Pak už jsem jen vymazal špatný soubor a vše bylo OK.

Díky za rady, ale bohužel to nepomohlo.

Před dvěma týdny se mi stalo to samé, co Makovi. Došly baterky a 550 už nenaběhla. Bohužel se to stalo první den 14denní dovolené v Norsku. Zkoušel jsem všechno možný i nemožný včetně výše uvedeného postupu. Volal jsem Garminům a ti mi bez rozmýšlení řekli, ať jim to pošlu na reklamaci. Tak uvidíme.
Nevím jestli to má souvislost, ale před odjezdem jsem aktualizoval firmware.

Zdar. Mam tu samou zkusenost jako malyvena - po vymene baterek uz Oregon nenabehl. Prave komunikuji s Garminem. Mel jsem uz jeden problem pred 14 dny, ktery mi v Picodasu vyresili na pockani a nahrali tam prave taky tu novou 3.61 betu a ted zase tohle. Proc jen mam stale silnejsi pocit, ze Garmini hresi na to, ze prakticky nemaji konkurenta a produkuji pekne sra*ky.

kvapa: v tom pripade reklamace jejich prace.

To jsou s těmi Oregony takovy problemy? Jednak co čtu tady a taky známá připojí Oregona k PC a vytuhne, pokud vytáhne baterie, tak se připojí v pohodě.

Občas se mi stane, že po připojení k počítači vytuhne. Pak nepomůže než vyndat baterky, vrátit je, znovu zapnout a zase připojit. Stává se to ale vyjímečně. Občas taky pozoruju, že po připojení k počítači trvá hodně dlouho než připojení rozezná a než se mi objeví na ploše. Nevypozoroval jsem s čím by to mohlo souviset.