Oregon sa neda pripojit ku PC

Ahojte, chcem vas poprosit o radu.
Dnes som si robil poriadok v trasach, ukladal si ich a triedil. Pri jednom pripojeni ku pocitacu mi OREGON normalne nabehol. Ale nie do "datoveho" modu, ale sa proste zapol. Ako keby bol na nabijacke. Tak som ho vypol a zase to skusil. A zase to iste. Cize ho treraz neviem datovo spijit s pocitacom. Nemate niekto podobnu skusenost? Pripadne radu? Reset s lavym hornym rohom dispeja som uz skusal.
Este podotykam, ze GPS som pripajal VZDY vo vypnutom stave a odpajal, az po odstraneni zo systemu - po jeho automat. vypnuti.

asi ti neporadim, ale mam tu samou zkusenost… po nahrani nejnovejsiho official fmw, po par dnech, kdy jsem tam chtel nahrat novy kesule, taxe choval stejne jak pises… nepodarilo se mi to rozchodit, dokonce jsem se ptal v fmw vlakne a nikdo nedokazal poradit. vyjel jsem tehdy nepripraven na nejakou cestu a po weekendu jsem se vratil a TIM SAMYM ZPUSOBEM JAKO DRIVE jsem se pokusil pripojit gps ke compu a najednou to slo… a mezitim jsem nic nedelal! takze jedine co mohu poradit je "vydrz prtka, vydrz" :smiley:

Stejný problém jsem měl před odjezdem na dovolenou. Koukni se do vlákna Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody na můj příspěvek přidaný 13.07.2009 18:25 a dále jaké jsem na to dostal rady - třeba t něco pomůže. Nakonec se mi rozešel (sám od sebe) těsně před tím než jsem s ním zašel na reklamačku. Už má nainstalovaný pro jistotu poslední fw a zatím je klid. Držím palce ať ho rozchodíš.

S Oregonem nevim, ale Koloušovi se to stane pri spatne zasunutem kabelu do konektoru, kdyz "nedolehne" ten pin, podle ktereho se asi rozhoduje, zda jde o napajeni nebo datove prenosy.

Proč používáš master reset dřív než postup, který se jmenuje Recovery #1 – Forced USB Mass Storage Mode (only available in release 2.85 and after)

Jsi si jistý, že profil se kterým vypínáš Oregon - a tedy i zapínáš - má nastaveno propojení "Spanner"?

Vyndej kartu, vymaž z ní i z gps všechny trasy, stopy, kešky…případně mapy…pořád se to bude chovat stejně?

tak to je sila, to si potreboval oddychnut? :smiley:
dufam, ze aj moj je iba unaveny :smiley:
mam tam fw 3.20
master reset som pouzil, pretoze som chcel zmazat pripadne "blbosti", kt. som tam mohol
nahrat pri skusani ukladani tras a pod.
skusal som ho zapinat aj s vybratou kartou - nic
ale idem skusit aj RECOVERY #1 a precitat si este rady od honza-pavla

a este otazka:
propojeni Spanner ma mat dalsie parametre nastavene ako?

no takze:
kartu som vybral.
pristroj som normalne zapol a vymazal, co sa dalo.
potom som ho zapol, pripojil kabel a drzal 30s tlacitko power.
nabehol do modu, ked sa tvaril ako dalsi disk-konecne.
tak som vymazal vsetko, co sa dalo a vypol ho.
po zapnuti zase nabehol ako na nabijacke. cize nie ako USB storage :(:(:frowning:

Nastavení spanner mít k tomu co chceš musíš…těm podnastavením moc nerozumím, myslím že to tady na fóru není speciálně k Oregonu vysvětlené, prostě mám to tam tak jak to bylo. Tzn. zvolím spanner, nic neměním a vrátím se zpátky…

Připojuješ originálním kabelem? Jinak už mě nic nenapadá…

Hmmmm…
kabel mam samozrejme original. A skusil som aj 2 ulne nove, z nejakych inych zariadeni :frowning:
Takze este skusime hot line… a potom asi balicek.
Jedine, zeby sa pred odoslanim umudril :wink:

S Oregonem zkušenost nemám, ale moje autonavogace dělá něco podobnýho. Pokud jí připojím funguje, když jí odpojím a nechám kabel v počítači a znovu připojím chová se jako na nabíječce. Musím nejdřív připojit kabel k navigaci a potom k PC. Foťák mě to dělá taky :slight_smile:

A to ti to nedá na výběr ani když máš Oregon zapnutý a tak ho připojíš kabelem k PC? Takhle to řeší asi většina lidí co mají tenhle problém…

nova zkusenost - vcera jsem si hral s oregonem a nahraval tam ruzne mapy a tak. bohuzel bez datove karty, jelikoz s ni se mi vzdycky rozsype obraz a vypne se:-( ale po case se zase zacal chovat tak, ze jsem ho pripojil ke compu, vybral si ze chci jako externi disk, on nabihal do disku, ale v zapeti nabehnul normalne do menu… zkousel jsem s nim vsechno mozne, ale nic. proste to vypadalo, jako ze kdyz se nedomluvi s pc na spojeni, tak po chvilce nabehne normalne do menu, i kdyz si clovek predtim vybral spusteni jako disk. vse se spravilo az kdyz jsem restartoval pocitac. asi se stala nejaka chybka na usb portu.

vyskusal som ho pripojit aj v zapnutom stave a nedal ziadne moznosti. akurat pribudla dole ikona preskrtnuteho kabla.
volal som aj na hotline a tam mi ujo povedal, ze ked to robi to, co to robi, tak nech to rovno zabalim a poslem :frowning: :frowning: :frowning:
takze dakujem za rady a posielam

a vy ho pripajate aj v zapnutom stave ku PC?