Staženo, úspěšně nainstalováno. Provedl jsem drobné testování a hned problém. Dám-li navigovat na Moje POI, GPS se vypne.
Otázkou je, zda nemám v bodech zájmu nějaký problematický bod, ale předchozí verze firmware s tím problémy neměla.
EDIT: Po chvilkovém testování, kde by mohla být příčina, jsem podezříval český překlad, protože originální angličtina nedělala problémy. Po opětovném nakopírování bodů zájmů a češtiny do GPS, popisovaný problém zmizel. Nechápu, ale jsem rád.
Celkově se mi zdá chování GPS rychlejší než v předchozí verzi, ale až prověření v terénu ukáže pravdu.
Tak jsem také naistaloval. Moje POI - vypnutí GPSky. Ovšem po opětovném zapnutí vše maká jak má. Bez jakékoli další úpravy…
Tohle mi delala i posledni beta. Ale vypina se jen nekdy a nahodne pri prepnuti profilu, pokud je navigovano na POI. Nikdy se mi nevypnula, kdyz jsem zmenil nebo zadal novy cilovy bod.
Mě to zatím nevykazuje žádnou z popisovaných anomálií. Akorát po předposledním upgradu fw musím při připojení k PC držet ON, jinak se vypne.
Tak to mně začalo taky dělat, tento firmware to nevyřešil:(. Po dlouhém vědeckém dloubání a hloubání jsem přišel nato, že příčinou je mapa Adresy CR. Když jí z O vymažu tak se normálně připojí, s mapou při klasickém připojování vytuhne(vymazání mapy odzkoušeno jen na minulém fw). Těžko říct co je toho příčinou:@.
tak ja se taky obetuju k testu
snad se mi povede dat *.gcd do sparvny slozky, jsem lina startovat widle ![]()
Vcerejsek bez problemu, zadne vypnuti, … Fungovalo to az do jedne hodiny ranni, kdy jsem to vypnul ja. Takze zhorseni urcite zadne nepozoruji.
Nainstaloval jsem a vyrazil do přírody. Při přechodu navigace z kešky na waypoint se aparátek zasekne. Po restartu přímo na body zájmu navede normálně. Doufám, že soudruzi brzo chybu opraví. B)
PS ozkusil jsem přechod do angličtiny a výsledek je stejný.
Zdravím,
vlastním navigaci oregon 200. Aktualizoval jsem software v navigaci a objevil jsem následující chybu:
Při zoomu vyšším jak 80m zmiznou z mapy některé cesty (silnice atd…). Při zoomu 80m a nižším vše ok. Zkusil jsme přenahrát mapy a nepomohlo to.
Nevíte někdo, prosím, co s tím?
Přehrát software o jednu verzi zpět (před aktualizací)? Pokud ano, jak?
Nebo nějaké nastavení v GPS? Ale zde jsem nic neměnil a před aktualizací vše ok…
Předem děkuji za každou radu…
Koukám, že stejný problém mám i já. Když jsem si včera večer hrál s gps, zjistil jsem, že v jednom místě navigace routuje podél cyklostezky. To mi přišlo divné. Po přiblížení se objevila cesta. Myslím, že s dřívějším firmware to nedělalo. Řešení zatím nemám;)
Mám tajový pocit, že řešením bude vrátit se k verzi před poslední aktualizací softwaru a nebo počkat na další verzi, kde to snad bude opravené…Žádné jiné řešní mě nenapadá, prošel jsem nastavení v GPS a nic podobného jsem tam nenašel a navíc nechápu k čemu by to vlastně v nastevní bylo. Cesty potřebuješ vidět všechny vlastně pořád…Takže asi tak no…Pokud budeš mít nějaký nápad, tak prosím, dej vědět…
Vyřešil jsem to opravdu downgradem. Bylo to poprvé, kdy jsem k tomuto kroku přistoupil.![]()
Po upgradu dnes vše v pořádku.(zkoušeno při navigování po silnici. na POI i na keš)
Vrátil jsem se zpět na 4.12 . Počkám na další. ![]()
Mohu se zeptat, jak si downgrade udělal? Ještě jsem to nikdy nepotřeboval, takže nevím jak na to…Díky…
Nevím jak na to jdou ostatní, ale já jsem na stránce kam míří odkaz na stažení nové (problémové) verze zjistil z jaké verze se upgrade prováděl. (tady je to 4.12) pak jsem na místních stránkách našel odkaz na upgrade na 4.12 a ten jsem využil a stáhl. Oregon to skousl. ![]()
Také mě to napadlo, ale nemohu tam ten odkaz najít. Asi jsem slepý…
Edit: Nalezeno. Díky…
Stahnes a rozbalis ten softwere co chces a mrknes i co tam pisou dalsiho zajimaveho.
http://garminoregon.wikispaces.com/Versions
Soubor s priponou .gcd prejmenujes na gupdate.gcd pokud se tak uz nejmenuje a nahrajes ho na pametovou kartu do adresare Garmin\
Pak uz jen staci Oregona zapnout a potvrdit, ze chces nahrat tento SW.
Potvrzuji problemy - vypinani, ustrelena pozice, vracim se na 4.12