Oregon x00 (WebUpdater) firmware 4.10

Changes made from version 4.00 to 4.10: [GCD]

*  Added support for Chirp™ (Oregon 300, Oregon 400).
* Fixed problem with certain custom maps.

Info zde

Změnila se ikonka geocachingu v menu

a pak ještě v nastavení

Ze by jim groundspeak uz nedovolil pouzivat jejich logo?

Asi jsem úplně blbej (a moje eng není nejsilnější), ale co to má být ten CHIRP ?? Podle přiložených obr. vidím pouze změnu ikonky geocachingu. Co navíc přinese to bezdrátové černé ufo za 23$

viz: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=16285&sort=&rowstart=0

Update-oval jsem a zjistil podivné chování. Nevím, jestli nebyl už dřív, nevšiml jsem si. Projevuje se při stahování dat do Mapsource.
Pokud spustím Oregona (po připojení k PC) v režimu "normální", Mapsource nestahne "Waypoints", jen Tracks. Tracks stane velké množství, mnoho z nich jsou jen jednobodové stopy. Stopy se jmenují "Současná stopa <pořadové číslo>"
Pokud ale při zapíání zvolím "USB storage", stahnou se Waypoints i Tracks, Tracks je jen pár, zdá se, že je tvoří pospojované stopy, které se v prvním případě jevily samosatné. Stopy se jmenují nějak jako "Současná stopa: 04 RIJ 2010 13:12"

Cudoval som sa, preco ini maju tazkost nacitat waypointy z Oregonu do MS a ja nie. Oregon 200 vsak ma len USB mod pripojenia ku PC. Predosly prispevok moze byt vysvetlenim.

Nový firmware stahuju vždy a bez přemýšlení. Zatím to bylo vždy bez problémů a dnes s 4.10 se mi u okna chytil přístroj satelitů s dosud nevídanou rychlostí. Dál uvidím.

Taky jsem si dnes stáhnil new firmware, měl jsem však problém, že mi při nabíhání spadl a nastartovat se mi to povedlo jen 2x z deseti. Poradil mi až LunaWZN ( čímžto mu děkuji), přepl jsem na angličtinu a vše fachá bez problémů. B)

Nemáš zač kamaráde. Už se tento problém nedávno objevil u jedné z předchozích verzí FW a stačilo přepnout na angličtinu a počkat, než se objeví korektní český překlad. Tady to bude asi obdobné.

Tak jsem zjistil problém. S fy. 4.00 se mi kešky zobrazovaly v mapě i ve vyhledávání s typem kešky. Po upgrade mám všechny kešky s přívlastkem otazníku. Má někdo stejný problém?

Všechno je, jak má být. Chyba bude asi ve tvém přístroji.

Tenhle problém tady už tuším jednou byl. Někomu to dělalo na jiném FW… stačilo znovu gpx s keškama nahrát a vše bylo OK.

sobikovi: diky za radu. Opravdu stačilo znovu nahrát.

dnes 10 kešek, bez problému.

dnes 3 kusy plus navigace v autě, problémy byly, ale ne s firmwarem :slight_smile:

Dnes žádná, ale bez fw problémů. Baterka došla pod skálou po kotníky v blátě, šmátnu do kapsy … baterky byly v autě 2km zpět. Stejně jsem šel z blbý strany. :smiley:
Ooops … !

Tak jsem též nahrál nový fmw a k tomu i nový soubor s pokladama. Když jsem potom zapnul přístroj tak satelity nikde. Musel jsem stát na jednom místě a po cca 5-10 minutách čekání se snad načetly. Při předchozím fmw jsem měl takový pocit, že GPS hrozně pomalu načítala satelity, tak teď nevím jestli to bude s fmw 4.10 lepší nebo zda je to setrvalý stav a není potřeba vyhledat "lékaře" nebo zda není problém někde jinde. Nemáte někdo obdobnou zkušenost, případně nějakou radu či vysvětlení? Díky.

To se po upgradu FW stava celkem bezne, protoze se nekdy upgradem vymaze rozlozeni druzic na obloze a Oregon si pak nacita cely almanach znovu. Je to prechodny stav …

Díky za info, tak snad to bude dobré …