Uz jsem se na to ptal na jinem miste, ale bezuspesne, tak chci zkusit stesti znovu.
Pokud si nahraji do Oregon kese jako gpx, oznacim v terenu kazdou nalezenou kes jako "nalezenou" a doma se podivam do visits.txt, vim, v kolik a ktereho jsem kterou kes nasel a muzu v pohode logovat.
Pokud nahraju kese jako POI, tak se kese chovaji jinak a zatim jsem v Oregonu neprisel na zpusob, jak si poznacit, kterou kes jsem kdy odlovil. Zatim to delam tak, ze si proste na papirek opisu kod kese s datumem. Nic lepsiho jsem zatim nevymyslel.
Je-li to jako POI pak si označuji "jinam - do PDA" kdy jsem kterou našel. Moc mi to nevadí, protože oblast, kam jedu lovit, ukládám jako GPX (takže mohu ukládat nálezy), jako POI mám celou ČR/Tradiční "kdyby něco" - a to se pak stavím jen "sem tam pro jednu" a to lze přežít.
Do 200 km mám keše ako GPX. Nad 200 ako POI. Waypointy ku kešiam zásadne ako POI.
Riešim to ako bodlak, a kdyby neco a daleko tak rovnako ako Osik. Tých pár napíšem aj mobilu ako poznámku.
Nestáva sa mi často, že sa len tak ako by náhodou ocitnem 300km od domova
No … 2000 kesi, to je tak 10km kolem Prahy, kde bydlim. A vzhledem k tomu, ze docela casto jezdim na sluzebni cesty a nikdy presne nevim, kudy pojedu, jsou pro mne kese jako POI nutnosti. Jinak uz ani nelovim. 1x za 14dni si zaktualizuji POI v Oregonu a uplne stejne kese vyexportuju jako ov2 do tomtoma a jedu. Takze mam v obou stejnou databazi. TomTom zahouka, auto zabrzdi, zapnu oregon a du.
zajimave, mohli byste mi prosim poradit jak exportovat cahce z GPX souboru tak aby autonavigace vedela kde jsou (jako je to u dopravnich kamer), moje navigace je Mio
…já to řeším tak že prostě otevřu nejbližší keš, kterou mám v GPX, zaloguju jako najítou a do poznámky (logu) vložím kód keše z POI co jsem ve skutečnosti našel. Pak už není problém před nahráním kešek na gc.com geocache_visits.txt jednoduše zeditovat.
pro geoget existuje exportni makro pro tomtom poi. Vytvori to hromadu souboru ktere se jen nakopiruji do adresare s mapou. takto to aspon funguje u tomtoma na PDA, predpokladam ze u cistokrevne autonavigace s tomtomem to bude podobne