Ahoj, určitě se to tu v minulosti již řešilo, ale nikde jsem v archivu toto téma nenašel.
Tedy, dotaz a téma k diskusi zní, jak končí logbooky z vašich keší, tedy ty popsané, ne ty, které zmizí nikdo neví kde ;-).
Srovnám-li totiž radost z nalezení kešky a z možnosti se do takového logbooku zapsat, výměna a úklid starého booku už zas taková radost není, o porovnávání zápisů se stavem na internetu ani nemluvě.
Někdy vozím v autě tyto zápisky i několik týdnů, nakonec však stejně skončí doma v krabici od bot, stejně jako booky předchozí.
A jak jste na tom Vy ? Nenapadá Vás nějaké originální využití pro tuto věc ?
Nevim no to se me moc nelibi....protoze kdyz mas logbook stylu bloček, tak buď to musíš rozervat na jednotlivý listy a nebo..nevim co s tím. Pokud je logbook kus papíru tak je to v pohoděěě, ale stejně i tak těch pictů k listingu by bylo meega moc za chvíli..nějaké elegantnější řešení by nebylo?
My zatím logbooky uchováváme doma v šuplíku na věčnou památku a přiznám se, že mne nenapadlo scanovat je a dát někam na web. Ani já jsem zatím neměl potřebu pátrat po nějakém našem zápisu, abych se na něj podíval na obrázku..
taky si rikam, ale zase.....schovavat to v suplicku? jako bych toho zbytecnyho popsanyho bordelu nemel dost...sberny dvur mno zase jen tak to vyhodit...asi nejlip vazne scan nebo foto a sberny dvur...uvidime jak se me bude chtil digitalizovat az to budu mit plny
Logbook (dostatečné velikosti - ty pouhé podpisy z mikro logbooků nepočítám) je IMO vzácná proprieta z cache, na které lze krásně sledovat, jak ten čas letí a mnohdy jde už po roce o docela vzácnou připomínku. Nedovedu si představit, že bych ty staré, ohmatané, pozohýbané logbooky, psané "naživo" cachery v okamžiku nálezu, jen naskenoval a poté vyhodil. Z takového logbooku čiší třeba dvouletá (a více) historie cache, najdete tam třeba logy dnešních geo-borců ještě v časech, kdy měli svých usmolených 300 kešek, někteří ještě neměli ani razítka, nebo měli jiné nicky a podobně [;)]. Mnohé nicky se naopak po krátké geo-existenci vytratily... ty logbooky jsou pro mne docela hezkými kronikami [:)]
Po dvou letech doslo volne misto v logbooku na me prvni kesi tak sem taky zacal premejslet co s nim. Asi mesic se mi valel na stole, potom sem ho vofotil (skenovat se me to nechtelo, prece jenom to par listu je) a nahral na rajce.net. Do listingu sem pridal odkaz a kdo chce tak se podiva ...
Prave proto pouzivam papiry A4. Ty vysusim a digitalizuju. Ulozim na disk a nahled pridam k listingu. Zadnou kontrolu, jestli se nezalogoval nekdo navic nedelam. Jen si je proctu a nedavno jsem nasel u kesky Klinovy kriz zapis od nahodneho drevare. Normalne se lognul a hru nam nezkazil. Problem muze byt, pokud nejaky log prozrazuje vice napr. u mysterky.
No a co udelat nejakou kes na vymenu logbooku, kde by lide proste dali plny logbook ze sve kesky a vzali si jiny a az by si ho prosli a precetli, tak ho zas vymenili za jiny atd. :))) nebo dat na logbook TB a poslat ho po republice at si lidi prectou co hezkyho se psalo na te a te kesi :))
A zvlast z nejakejch zajimavejch kesi,kde maj lidi plno zazitku by to nemusel bejt spatnej napad :))