Ahoj,
obracím se na celé české gc forum s malou otázkou, zda můžu do keší na výměnu vkládat nepoužité zabalené reklamní osvěžovače vzduchu - stromečky. Přes obal jsou cítit minimálně, přesto mám obavy z možného porušení pravidel, kdy vonící předmět (jídlo) může přilákat zvíře, které keš zničí. Dále by mě zajímalo, zda by rodiče georobotků pobuřoval tvar a motiv osvěžovače - pivní láhev s motivem nejmenovaného NEALKOHOLICKÉHO piva. Co myslíte?
Myslím, že je to dotaz spíš do obecné diskuse než do poradny, ale…
Osvěžovač vzduchu (stromeček) asi proti pravidlům není, nicméně vidím problém ve vlhkosti (i když bývá zabalen do celofánu), v keši je spousta ostrých předmětů a ty mohou obal poničit. Pak začne nasávat vlhkost, vonět (jak komu) a případně pouštět barvu. Takový si už nikdo nevezme a zůstane tam navěky. Pokud jde o tvar, tak asi proti němu nemůže mít nikdo nic, myslím že děti vědí co je to pivo a na jejich morálním růstu to určitě nemá vliv.
bál jsem se, tvar čeho že to bude mít
lahev je myslím v pohodě. Otázka je, jak se takový přemět bude chovat v cachi, kde má dost šanci navlhnout. Vůně sama o sobě problém nebude, běžně vídám voňavé ubrousky, svíčky…
Voňavé ubrousky ujdou, mohou se i někdy po ukládání keše zpět hodit :D, ale svíčky jsou šílená věc…
Jenom prosím opravdu dobře zabalit a zkontrolovat neporušenost a neporušitelnost obalu. Už jsem jednou na "voňavý" stromeček v cachi narazil a opravdu bych tuhle zkušenost nerad absolvoval znova. ![]()
V krabičce o objemu litr po nějaké době vůně problém je a znehodnotí také ostatní obsah.
Co je špatného na svíčkách? Jednu dobu jsme je dávali, a nevím o žádném problému.
Já osobně jsem proti VELMI dobře nezabaleným voňavým stromečkům. Našla jsem jednu keš právě s tímto vonítkem…to byla síla. Aby si člověk před otevřením keše vzal plynovou masku.
Problém je, že se igelit, do kterého je stromeček zabalen, časem roztrhá díky vyndávání a zandávání logbooku, věcí na trade atd.:o
Taky nevím co je za problém u svíčky,…
Ona taková svíčka, když je přes léto v keši, co je na sluníčku vypadá jinak než svíčka… a taky už nevoní tak hezky jako nová z krámu… a má většinou i jinou barvu… a zamastí ostatní papírové věci v keši.