Plánujeme letos cestu do Norska, takže krom předraženého autoatlasu Skandinávie jsem včera ještě zakoupila průvodce s CD na kterém je mapa jižního Norska 1:200 000 ve formátu JPG. Bohužel bez souřadnicového systému. Nemáte někdo nějaké souřadnice, podle kterých by se to dalo nakalibrovat?
Myslím, že zrovna tuhle mapu mám, ale ne scanovanou, ale přímo od vydavatele na CD - dva obří JPG soubory - jeden s jihem a druhý se středem Norska velikosti 1:200 000 (nebo 1:250 000 ?) Jde mi o to, že bych tuhle digi mapu chtěla nakalibrovat, abych jí mohla v PC použít pro nějaký plánování cesty. No a proto, že na mapě nejsou souřadnice, tak mě napadlo, jestli někdo tady třeba nemá souřadnice nějakých významných bodů (nejlíp vrcholů), které v mapě najdu a podle nich nakalibruju…
Ta mapa z ftp je ocividne zkalibrovana pro OZIexplorer (soubory .map) a taky ma kotovanou souradnicovou sit. Prinejmensim ji muzes pouzit pro kalibraci te svoji. A nebo to opravdu udelat GoogleEarthem… mel by sam od sebe ukazovat souradnice kurzoru v liste nad ovladacimi tlacitky.
Tak hodne stesti s kalibraci a hezkou cestu do Norska.