mám tu jeden dotaz úplně mimo mísu - neválí se někomu z vás doma starý favorit, případně jen rám s vidlí v rozumném stavu?
délka sedlové trubky 56 - 58 cm, barvu neřeším.
ideálně přímo Zlín, či blízké okolí sjízdné MHD či vlkem - Otrokovice, Kroměříž
cena: za odvoz či dohodou?
vyběhla mi z trávy m.rcha kočka přímo před přední kolo a udělal jsem elegantní kotrmelec i s kolem přímo do příkopy plné kopřiv…
žel to kolo trochu odneslo a nezbývá mi nic jiného než vyměnit rám…
(procházející pán to komentoval jen slovy "se stane". já bych se na jeho místě válel smíchy po zemi :D)
potíž je v tom, že tam nemají vhodnou velikost, případně by tam byla, ale za 4.500,- (byť verze F1), a to za to nedám…
a za 500 můžu mít "nového" favorita z aukra
vím, že bych si mohl zajít na "šroťák", ale teď na to nemám čas.
My tu máme v garáži jakýhosi stoletýho favorita s beranama, ale je to fakt hoooooooooooooodně starý a jak se pozná velikost, to nevim :D. musela bych se zeptat, jestli se toho chceme zbavit, ale nikdo na tom tak 10 let nejel. Budou to tak 70. léta. Praha.
průměr té "trubky", která jde do rámu, je 22,2 mm, tedy obvod je cca 7 centimetrů - měřil jsem to pro jistotu proužkem papíru naokolo, se šuplerou fakt neumím
ale jestli je to starý favorit, tak by to mělo být ono.
stačí trochu (půl cm) vyšroubovat ten imbus-šroub, co je na vrchu řidítek a klepnout po něm kladivem, pak by se řidítka měly uvolnit a jít vytáhnout. většinou
Jestli se v týdnu probojuju do kůlničky tak se mrknu, jestli tam nějaké berany nezůstaly. Loni jsme totiž dávali do sběru asi 4 kusy a spoustu jiných krásných věcí včetně dvou kompletních favoritích koster.
Už jsem sem chtěl napsat dříve, ale jelikož jsem zdaleka, neučinil jsem to. Kdybys měl ale náhodou cestu pro nového ne Favorita, ale Superba do MB, můžeš se zastavit, v garáži na čestném místě uchovávám sice už starého, ale na svoji dobu vytuněného favorita osazeného kompletně Shimanem. Asi z nostalgie jsem ho ještě nikomu nenabídl. Před dvaceti lety jsem přestal jezdit silnici, takže galusky jsou asi v háji, jinak je ve výborném stavu. Pokud nemáš zájem, je k dispozici komukoli jinému - samozřejmě za odvoz :D:D:D!