Otázka pro FTF komanda

Zdravím všechny dravce a hlodavce, kteří nenechají žádnou novou keš pannou…
mám dotaz coby neznalá a nezkušená. Věčšinou ste premium členy a chodí vám notifikace na nově publikovanou krabici…

Do jaké vzdálenosti od domácich souřadnic tak v průměru zvyknete tyhle krabky sledovat?

Kdyz jsem byl PM, tak 40km, eventy tusim dvojnasobek.

Tak já se taky připojít do diskuze… jsem FTFkař pěšák bez auta, takže notifikace mám nastaveny na 20km a reaguju jen na ty, co jsou do 5km… jinak to nemá smysl, motorizovaní jsou moc rychlý mrchy:D

Ted mam nastaveno 50km, ale spis proto, abych byl v obraze co se v okoli deje… Vyjizdim obvykle jen do 10km (nebo neco malo pres), dal uz mi to prijde jako prilis velke plytvani benzinem.

Ahoj,
notifikace 12km, reaguju podle oblasti. Kdyz to je skrz Prahu tak nic:-)
Taky zalezi na tom co to je… Pro mysterku i zajedu, tam to neni tak hrrr.
Jinak eventy 50km.

Nejsem sice žádný FTF hunter (na to jsem moc línej a pomalej), ale nějaké ty pokusy (sporadicky i úspěšné) jsem učinil, takže můj názor snad nebude úplně mimo:

1. Záleží na tom, kde bydlíš - při snaze lovit FTFka v oblasti, kde široko daleko není velké město, se vyplatí větší poloměr zabírané oblasti (například akční rádius fenomenálního "FTF důchodce" tak sahá přibližně od předměstí Prahy k Novohradským horám a od Jihlavy po Příbram)
    Proti tomu jestli se pohybuješ třeba na jižním okraji Prahy, nemá pro tebe moc cenu sledovat její severní předměstí.

2. Přijde také na to, jaké jsou Tvé přepravní možnosti. Pokud nedisponuješ autem, motorkou, helikoptérou nebo aspoň létajícím koštětem, asi těžko budeš lovit FTFka dál než nějakých 15 - 20 km od svého působiště (pokud nemáš ani kolo, bude to ještě méně)

Osobně mám notifikace nastaveny v případě delšího pobytu na venkově na poloměr 50 km od místa pobytu, v Praze pak tento poloměr redukuji jen na 20 km a střed mám posazený kousek jižně od města - cache 10 kiláků směrem do centra je pro mě už daleko, ale cache 15 km za Prahou se podařit může, pokud jsi poblíž správné výpadovky.

Dej si do notifikaci Šluknovský výběžek, a mas na FTF klidne i tyden, muzes pozvolne planovat, a pak vyrazit. Vetsinou se tam tak tyden nic nedeje… :D:D:D

Ahoj,
notifikace máme od obou střídavých HC na 20 km, eventy 80 km, abychom věděli, co se kde chystá. Spíš než o vzdálenosti je to o konkrétní situaci, ve které se nová keš objeví, takže notifikace používáme jako způsob, jak sledovat, co nového v Praze a okolí, a když nás náhodou nějaká z nich zastihne připravené a střízlivé, zvažujeme, jestli zkusit FTF. Hledat optimální vzdálenost a v jejím rámci pak jezdit na všechno je - Benjo promine - magořina :smiley:

PS: Ve Šluknovském výběžku není týden žádná míra, koukám, že už se tam kolem nových keší poflakujete měsíc! To tam zas máme vyrazit z Prahy na troubleshooting nebo co? Snažte se! :smiley:

Notifikace mam nastaveny na okruh 1,5 km od HC, jinak bych se nevyspal (ne kvuli tomu, ze bych na utocil na FTF, ale kvuli zvuku prichozich SMS…)
Prumernou vzdalenost uloveneho ftf mam ale neco okolo dvouset kilometru, pokud se nepletu, takze o notifikacich to neni… :slight_smile:

My máme notifikaci 70km, ale taky spíš jen kvůli info co je kde nového. Vyjíždíme jak kdy, máme dva směry kam se vyplatí vyrazit i 60km, ale na druhou stranu někde je i 5km málo, pokud deset minut zaspíme. :slight_smile:
Jinak právě jsme se vrátili ze smršti 7 kešek ve vzdálenosti 33 - 38km od HC, ýsledek je FTF a STF. :slight_smile:

80 km bo víc to nejde… V Polsku holt fičí opencaching :smiley:

Chtěl jsem napsat, že by se zde měl vyjádřít Lakus, ale myslím že to dokonale popsal PaWcz. :wink:

Noitfikace máme nastaveny na 20 km.

Average Distance pro FTF => 18,5 km od HC.
Okukuju zonu kolem 50km od HC, ale tak daleko vyjizdim spis vyjmecne. Zalezi hlavne jake mam zkusenosti/uspesnost v danem cilovem prostoru, zda je tam mozny uspech nebo neni :wink: zda tam dle zkusenosti operuje jiz jina skupina nebo ne … rozhodnuti take ovlivnuje napaditost a zajimavost kesika, pokud upouta, vzdalenost zvysuji :wink: naopak, pokud mam na starost synka, vyjezdova vzdalenost se deli dvema :wink:

Kdo má rodinu, děti a k večeři si dá rád dvojku bílého… tak moc FTF neodloví :smiley: Mám nastaveny notifikace na 5km od Home a Work do emailu, 2km od Home a Work na mobil. No a jelikož notifikace v 99% přichází v době, kdy už mám druhou dvojku bílého nebo zrovna zelézám pod peřinu… je výsledek takový jaký je B)

Obdivuji FTF huntery, je to určitě adrenalin. Rád si ráno přečtu logy a doufám, že nějaká pěkná notifikace dorazí v rozumný čas.

Na mail máme notifikace do 80 km od HC, protože víc to nejde. Ale to je jen proto, abychom měli přehled. Na mobil do 15 km od HC (ve vesnici za Brnem) a každý případ zvažujeme. To, co pípne moc blízko Brna ignorujeme. V ostatních případech zvažujeme, zda máme šanci být rychlejší než brňáci. :slight_smile: A nejezdíme k dálnici D1 a na jih od ní. Akorát jednou. Tehdy píplo velké kvantum keší, přepokládali jsme, že se Sinuhet zdrží u těch blízko Brna a vyšlo to.

Coby jasní FTFkaři Olomoucka máme nastaveny notifikace na 80 km. Reagujeme na ty do 20 km. 80 také proto, abychom měli přehled, kde se co množí a kam zajet na výlet :slight_smile:

co by FTF kaři dělaly kdyby neměly automatický hlásič novývh cache

Mám SMS notifikace na 6.5km od HC, ale asi to brzo zase zruším, protože to stejně ignoruju páč se u cache nechci mačkat. Ideální doba pro lov je tak 4-5 dnů po publikaci, nehrozí už tolik stání ve frontě, přitom cache ještě většinou není ukradená. To jestli loguju do čistého nebo popsaného logbooku fakt neřeším :slight_smile:

Asi by se hryzali do prstů a 24 hodin non stop sledovali mapu a mačkali F5 :slight_smile:

Vse do 50km, jenom eventy do 100 km do HC. I kdyz je pravda, ze clovek musi po pipnuti, volit rozumne jestli to ma smysl, pokud jse opravdu za FTF. Nekdy i kdyz je to treba jenom 2 km od HC, je treba az druhy, nebo treti a z toho je to treba 40 km od HC a je tam prvni i za 10 hodin. Zalezi kdy to vyjde a kde se zrovna kdo nachazi.