Jak jistě víte na Velký pátek, tzn. pátek před velikonočním pondělím, se podle pověstí v tento den otevírá země, aby na krátkou dobu odhalila své ukryté poklady.
Navrhuji založit podobnou tradici i v geocachingu.
Každý tady diskutuje o "kupování finálek", nesmyslnem luštění v oborech které jsou geocachingu vzdálené, šílených matematických formulích a podobně…
Jsou lidé (i v mém okolí), kteří prostě mysterky neloví, protože na ně z jakýchkoliv důvodů prostě "nemají".
Navrhuji proto všem ownerům mystery keší na Velký pátek, formou Write note, zveřejnit v logu finální souřadnice dané keše. V sobotu zase log smazat.
Kdo chce, může se jednou za rok, na Velký pátek podívat na keše, které přez rok nevyluští, a bude mít šanci si ji odlovit. Kdo nechce, nemusí si ten log na Velký pátek číst, a snažit se léta o vyluštění sám. Je to o vůli každého z nás… Ale geocaching je o hledání krabiček venku, mimo PC, tak by ta možnost podle mne měla být…
Prosím, zdržte se flame o tom, zda je nebo není to pro koho "čestné" či ne, odlovit takto cache. Kdo si myslí, že to pro něj není, nemusí si ty logy na Velký pátek číst. Pro "zbytek" geosvěta, to bude šance, že i když po celý rok cache nevyluští, po roce ji budu mít šanci odlovit.
Takže závěrem. Na všech mystery kěších ode mne, bude každý rok na Velký pátek zapsán Write note s finálními souřadnicemi.
PŘIDÁTE SE?
Moje mystery cache: http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?tx=40861821-1835-4e11-b666-8d41064d03fe&u=petegeo