Setkal jsem se s takovým pro mě trochu znepokojujícím jevem, a zajímalo by mě jak se na daný problém dívá místní geocachingová většina. Je skutečně tak moc "IN" dávat vlastní statistiky do listingu svých keší ? Jedná se o tyto cache jednoho místního cachera:
Vzhledem že s ownerem moc řeč není a naše osobní korespondence na toto téma skončila na mrtvém bodě (argumentace typu "rewiever to povolil" zavře ústa každému), obracím se na komunitu. Myslíte si také, že je skutečně nutné si takovýmto způsobem honit geo-ego ? Máte také pocit, že to s listingem keše zcela souvisí a že je důležité se tímto způsobem "sebereprezentovat". Owner v příspěvku v "log části" píše, že to "okoukal ze zahraničních kešek". Jemně útočné invektivy vůči mojí osobě v příspěvku komentovat skutečně nebudu.
Pakliže je tohle zcela "normální" a rewiever skutečně nemůže nic namítat (já se s podobným jevem zatím vůbec nesetkal), poraďte jak takovýto "balast" v prohlížeči odfiltrovat. Vzhledem k tomu že se jedná o HTML tak AdBlock si s tím neporadí. Druhá věc, pro mě závažnější, že si s tím neporadí Skrýšotlač (o legálnosti produktu zde konverzovat prosím nebudeme) a vygeneruje pod listingem pro tisk věru nepěkné věci.
Nechci se zde bavit o kvalitě těchto keše. Jiné jeho cache jsem odlovil a byly docela fajn.
Suma sumárum, připadlo mi, že pro statistiku má být profil, ne listing. Nerad bych se dočkal keší, které budou mít v listingu tuny statistik a ještě k tomu třeba reklamy na neziskové organizace. Povolí to rewieveři ?
No statistiky v listingu se mi teda taky zrovna nelibi. Patri do profilu. Na druhou stranu, je to jeho kes a ma pravo, dat si do listingu, co chce. Zuzka
Souhlasim s tim, ze statistiku je lepsi cpat do profilu, ale jak uz psal RaptorTeam - pokud to reviewer pustil dal, je to vec autora kese.. Vic bych se s tim nerozciloval.
Nic proti, ale je to trochu ujetý.Zbytečně se s tím musí někdo při přípravě hrát aby to odstranil.Někde v lese nepotřebuji znát ownerův výkon .Když chci mrknu do profilu. Jinak je to pro listing úplně zbytečná …
Přečtu listing a statistiky přece nikdo číst nemusí. to samé když tisknu tak vitisknu jen část. Navíc já osobně listing netisknu a jen si do kešovacího sešitku vypíšu důležité údaje. Naopak pokud tam statistika je vidím kdo je zakladatelem keše, ne vždycky se totiž na profil podívám a pokud je zakladatelem začátečník, může mít takové přehlédnutí závažné důsledky.
"Traumatický" příspěvek mě pobavil a zároveň trochu rozesmutnil a souhlasím s Harweyovým názorem. Nedovolil bych si někoho v tak svobodné hře jako je Geocaching kádrovat, jak má podle mého názoru listing vypadat a když se mi nelíbí, tak ho prostě ignoruji, je tu přece dalších několik set tisíc kešek nebo ne?
Pokud mi v listingu či na autorovi něco vadí, tak tu kešku prostě nehledám.
Kdo je "čistič" a geocaching bere jako hunter game, a nikoliv pro své vlastní obohacení o zážitky či poznatky, pak nechť tyto listingové "nechutnosti" přetrpí - dobře mu tak
Pokud si dobře vzpomínám, tak při mé publikaci v listingu byla jen základní statistika autora (tj.ten textový seznam Moje další kešky)-ten doplněk z FindStatGen tam tedy dodal nejspíš až pak. Ale tak jako tak, stejně bych se nad tím nepozastavil, opravdu toto proti pravidlům NENÍ a pokud nemá text listingu reklamní/komerční obsah s URL odkazy na komerční firmy/loga firem, je to v tomto směru OK.
Proti pravidlům to není ale myslím si že by se listing neměl zaplevelovat zbytečnostmi. Ale jestli to dělá ownerovi dobře… (jestli je mezi námi ještě někdo připojený přes vytáčené připojení tak z takového listingu musí mít obzvlášť radost).
Stejně jak to napsal HaLuMa, jelikož je statistika udělaná GeoStatGenem a kód do listingu je vlkádán beztak ručně tak jsem zvědavej jak to bude aktualizovat, jestli má v plánu to házet ke všem jeho keším. Jo je to protivný asi, ale je mi to jedno.
..a jéje..tady se někdo naučil pracovat s programem a potřebuje to dát okolnímu geosvětu najevo B)
..možná jsem tak trochu konzerva, ale listing by měl být určen k popisu keše, nikoliv jejího ownera, ne? Většinou v listingu hledám zajímavosti daného místa, které jsou pro mne vodítkem k rozhodnutí na to místo jít..jestliže bude listing typu 3 řádky o keši, 50 řádků o majiteli , tak mě sotva inspiruje k návštěvě..
..toť jen můj osobní názor
Nelibi se mi to, jsem jednoznacne proti takovemu zpusobu sebeprezentace. Uz z principu bych tyhle cache nelovil. Listing ma slouzit k podani informaci o kesi, ne o autorovi.
Ja to vidim podobne jako Leneh, Kdyz me nejaka keska zaujme, tak se vzdycky koukam, kdo ji "spachal" a na jeho/jeji profil a dalsi zalozene kesky. V listingu mi to prijde jako zbytecny balast, na tohle je opravdu profil…Je to asi jako zakladat thready ve foru a gratulovat sam sobe k 50 nalezum…
No argument "reviewer to schvalil" je stejne obecne takovy podivny, protoze po schvaleni se muze bez vedomi reviewera listing zgrungu zmenit a cache presunout o 160 metru…