Používáte někdo na geocaching Palm + GPS? Pokud ano jaký používáte software?
Díky Kamil
Používáte někdo na geocaching Palm + GPS? Pokud ano jaký používáte software?
Díky Kamil
cau, jo pouzivam pamlma. takze asi nejlepsi soft na dohledavani je soft jmenem geoniche. www.raydarllc.com ma vzbnornej desktop aplikaci ktera ti stahne popis ke kesim i hintem a logz, samozdreme vcetne souradnic - tedy tech kesi ktery mu das v .LOC souboru. no a pak jdes podle sipky, ma to spousty nastaveni, me to ukazuje nahore smer kam jdu a sipka ukazuje smer ke kesce a vzdalenost.
Jianak pro nejlepsi pristupovou cestu pouzivam PathAway, kde ma zkaliboravany 50ky nebo 100ky mapy CR a vidim hned kde sem, kde jsou kesky a kudy ma jsem prisel(vyborna vlastnost umi to do mapy primo umostovat ikonky a tracky).
pak jeste nejsou k zahozeni SmartMaps3, ktery maj asi nejlepsi , mapy pro CR, ovsem dokud se nedodelaji ikonky do mapy tak pro me nejsou tak pouzitelne.
Díky moc za info
Jak psal cyne - PathAway, GeoNiche. Dříve jsem používal CacheMate, ale Geoniche (spolu s EasyNiche a gc.cz) ho zcela nahradil.
Ještě tak TomToma na přiblížení autem
Tak ja pouzivam cotoGPS, CacheMate, PathAway, SmartMaps.
Zkousel jsem GeoNiche a nejak mi prisel dost chaoticky. Kazdopadne spousta lidi si ho chvali takze mu mozna dam casem jeste jednu sanci, ale zatim mame 100kesi s touto kombinaci takze u ni s velkou pravepodobnosti zustanem.
no jasne, je vic moznosti, napriklad je tu CetusGPS do kteryho muzes taky nasypat data z GPX z gc.cz, takze tam muzes mit taky celou republiku. hlavni vyhoda a proc pouzivam Geoniche, je to ze tam muzu mit seznam kesek cely republiky a hlavne s popisama - proste vsechno v jednom abych nemusel zbytecne prepinat
I kdyz nevyplati se na to spolehat, jako jsem to udelal nedavno ja, kdyz jsem sel po hranici v krkonosich, ovsem mel jsem jen souradnice kesek z nasi strany, na polsko jsem zapomel ![]()
No ja tam nosim Prahu, kdyby se mi chtelo nekam jen tak vyrazit, a pak si tam nasypu pomoci PQ zrovna tu oblast kam se chystam nebo tak neco. Protoze nosit tam celou republiku mi prijde celkem zbytecne.
Decentni offtopic - pouzivam Palm a GPS, GPS na orientaci a Palm … jako webovy prohlizec. A nemam potrebu to nejak spojovat dohromady ![]()
Hm a ty mas v GPSce veskere popisy kesi, vcetne logu, hintu a tak ? Prijde mi ze treba display Palmu je na cteni techto veci mnohem prijemnejsi zalezitosti nez display GPS.
Jsem staromilec - popisy mam na papire. Technika je jenom backup ![]()
njn kadymu co mu vyhovuje jest, otazka zni proc tisknout papiry,kdyz uz to v tom Palmu clovek ma
i kdyz je fakt ze na nektery multiny, taky radsi vyrazim s papirem ![]()
Co používáte za GPS. Já Nokia LD-3W a bylo pro mě velkou potupou jít za WinCečkařem, aby mi odblokoval static navigation. PAlm nic nemá a SiRFDemo to s Nokií neumí ![]()
Ja pouzivam iTec-339, a SN jsem mel defaultne vypnute, ale bez problemu mi s tim komunikuje SirfDemo. Co to ma za problem s tou nokii ?
Nekde jsem cetl, ze je potreba pouzit bluetooth drivery od BlueSoleil a pak to pry facha. Ale nezkousel jsem …
no ja uz rok starou GPS Nemerix se sirfem 2 ale funguje porad dobre a statickou navigaci nastesti nema, nedavno jsem koupil do rodiny, 2 itecy 339 a budu kupovat dalsiho, jak poznam jestli to je vyple nebo ne?
CHLAPE, TEBE POZLATIT!!! TO JE ONO!!! KONEČNĚ!!!
:)))).
Ahoj já jsem si také koupil GPSmodul LD-3W,ale používám ho s Nokii N70 a mám problém při hledání keší ze Statickou navigací.Kdo ti to prosímtě odblokoval?Děkuji Tomáš
Tak jsou dvě možnosti - buď ochotný CEčkař nebo ochotný majitel pecka či NB s BT.
Ad CE doporučuji ce4you, kde je odkaz na soft a postup odblokování
Ad PC výšeuvedené ovladače a také ce4you, kde jsou postupy popsány a je i návod na SirfDemo.
No a pokud jsi z Prahy a v pracovní době se pohybuješ kolem centra, tak se stav a já ti to odblokuju.
Nezapomeň, že ale po resetu, vybití či vyjmutí baterek se to přenastaví zpátky
Ahoj jsem z Prahy a jesli bych tě mohl poprosit o to odblokování byl bych moc rád,protože sám si na to netroufám.Takže jesli by ti to nevadilo a uděláš si na mě čas zastavil bych se někdy přístí týden za tebou.Moc děkuji Tomáš