Památky kdekoliv po republice

Můj prvořadý zájem jsou už hezkých pár let památky (hrady, zámky, tvrze, kostely, kláštery, technické památky atd.) kdekoliv po celé ČR. Kešky jsem si k tomu před nedávnem přibral jako zajímavý bonus. Takže hledám i nabízím společnost (GPS + mapy + auto mám) k návštěvám památek a odlovu kešek v jejich okolí.
Jsem z Prahy, ale pojedu klidně i do Aše nebo do Ostravy. Dělám na směny, takže mohu vyrazit o víkendech i ve všední dny.

P.S.: varování pro případné zájemce - památky jsou u mě opravdu skoro posedlost (privátně tomu říkám kastelomanie), takže mi nedělá problém strávit prolejzáním a focením zříceniny celé hodiny. Pokud vám na hrad stačí 5 minut, tak se ani neozývejte :slight_smile: Projevy této "nemoci" můžete sledovat např. na webech
http://hrady.dejiny.cz/ nebo http://www.hrady.cz (zde pod nickem Zany)

Ahoj, stránky jsou parádní, akorát to barevný schéma mi v první chvíli poněkud připomnělo BSOD. Najednou sem se začala těšit na léto, tedy na hradovou sezonu.

Kdyžtak tip pro Jižní Moravu, esi neva menší reklama na moji nově nabytou kešku
[cache]GC1754V[/cache]

Jaké léto? :slight_smile: hradová sezóna je právě teď, když na zříceninách, tvrzištích a podobných místech není vysoká tráva, stromy nejsou olistěné, takže je vidět maximum toho, co tam je. V létě je všechno zarostlé, nedá se fotit :slight_smile:
Bošovice jsou pěkné, mám je ve svém hradním deníčku odlovení. Na mých stránkách je ale nenajdeš, od té doby, co jsem začal psát na hrady.cz jsem na svůj web skoro nesáhnul, proto taky pořád má ten prehistorický modrý layout, co ti taky připomíná BSOD (i když tam je ta modrá mnohem světlejší :slight_smile:

ostatně, koukám, že jsi z Brna, tam je třeba teď ideální čas na návštěvu Starého hradu u Adamova a všech jeho sedmi předsunutých opevnění :slight_smile:

Ty jo bosovice, zrovna tam bydli muj byvalej splopracovnik, je teda takovej "svuj", uz delsi dobu nevim co s nim je, ale diky za pripomenuti. Su taky z Brna

Moc pěkný web. Design bych vůbec neřešil, ten obsah to mnohonásoně převažuje

Jooo hrady, tvrze, zříceniny (a když nic není tak i zámky :-)) to je moje, to já rád. Možná taky proto na jednom pracuji a obývám. A to je vlastně problém, když já mám volno tak ostatní mají zavřeno, takže času moc není, jen na volně přístupné tvrze… Takže jako parťák jsem nevyhovující, ale máte moje sympatie. Hradům zdáááár :-):wink:

Však není třeba se omezovat jen na objekty, které mají nějakou návštěvní dobu, těch je stejně jen pár stovek z několika tisícovek…

Já vím, já tím chtěl jen říct, že je to škoda, člověk nemá tolik času kolik by tomu chtěl věnovat, navíc práce na objektu je časově náročná sama o sobě. Naše země má tolik krásných památek, bohužel většina lidí si toho ani neváží a peníze na kulturu tohohle tipu je taky jako šefránu. Všechno je to o nadšencích, mám radost že i mezi kačery je tolik "hraďáků"… asi už jsem mimo téma :smiley:

jen krátce, kam se zatím hrabu na tvých 611 úlovků :slight_smile:

ve středu 31.3. má v 5 odpoledne Brně přednášku o moravských hradech jeden z předních moravských kastelologů M. Plaček. Chtěl bych se si ho zajet poslechnout, pokud bude aspoň trochu přát počasí, vyrazil bych už ráno z Prahy a ještě před přednáškou navštívil nějaké ty hrádky v okolí Brna a samozřejmě odlovil i pár krabiček. Nepřidá se někdo?