pan VZORNÝ aneb STB je tu zas!

[color=red]Log na:[/color] http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=1dfa51e8-5860-4481-852b-ba205604b644

[color=red]Moje odpověď:[/color]
Zdarec
Všiml jsi si ty všímale, že keš je:
A zavřená poprvé po 3 letech
B zavřená od 16.10.2011 to jest slovy 16.října loňského roku
C to jsou 3 ( slovy tři ) měsíce a ne půl roku jak uvádíš
D o své keše se staráme. Teď u Revírníka vypadáme jako blbci. Po tvém upozornění nám obratem omlátil o hlavu další keš, která je sice odstavená, ale lidi na ni chodí dál, což je jasný důkaz toho že nečtou listing zřejmě jako ty. No a pokud umíš číst tak je tam taky jasně napsaný důvod, proč a jak dlouho bude zavřená.
E takové rychlo-opravy stejně nejsou k ničemu, protože pokud se okolí neuklidní, tak se krabka do měsíce stratí znovu, což se nám už stalo a zřejmě kvůli tomu skončí v archivu a zrovna u té mě to bude mrzet.

[color=red]Jeho dpověď:[/color]
Zdravím,

tak půjdeme hezky od začátku:
A - píšete, že kešku disablujete až do jara, což je nepřípustné, proto
tam je ten log od RW, keška se zavírá na max 3 měsíce a ne přes zimu,
aby na ni náhodou nenapadal snížek,
B - píšete, že ji otevřete až na jaře, to jest na jaře, ne teď,
C - jsou to možná 3 měsíce, ale nikde jsem nepsal, že je to již půl
roku, chce to rozlišovat pojmy a dojmy,
D - za to, že své keše nemáte otevřené již nějakou dobu a ani nechcete
ji přes zimu dále otevírat, fakt nemůžu, za to, že tam lidi chodí,
můžou jen ti lidé, kteří na ně chodí a já listingy čtu,
E - předpokládám, že okolí se dovede uklidnit již za měsíc, ne za 3 a
více. Pokud skončí v archivu a vy budete mít zájem ji znovu obnovit,
není nic jednoduššího, než napsat rewieverovi a on vám ji zase otevře,
ale je možné, že na tom místě vznikne už jiná, o kterou budou majitelé
pečovat celoročně.

A gratuluji, jste již třetí, kteří mne kontaktují a nejsou zrovna
nadšení, že jsem trochu pomohl rewieverovi, když jsem ho upozornil na déle disablované kešky.

[color=red]Ještě za minulého režimu jsem měl souseda, který byl, jak mi jsme říkali Pomocník pomocníka hlídky VB, a ten nás jako kluky z ulice neustále kontroloval a poučoval. Tento způsob trávení zimy některými lidmi mi připadá naprosto shodný.
Normálně bych se takovou věcí nezabýval, ale tohle mi fakt hnulo žlučí. Dělejme to tak všichni a skončíme jak ti Severokorejci při pohřbu svého vůdce.[/color]

tak sis pobrečel a teď radši běž tu keš obnovit :wink:

Neznám jej, nicméně kačer Novom rozdal hodně NA logů, z nichž (aspoň co jsem procházel) je 90 procent zcela oprávněných, a což jej nedeklasuje jako zbytečného opruzovače, spíš naopak.

Za posledních 14 dní jsem i já rozdal 5 N/A logů, ano také jsem dostal nas*aný mail od jednoho majitele. Zima je ideální stav na oddělení zrna od plev, i revírníci na to mají myslím více času.

Prostě ji obnov, nebo archivuj. Důvod jsi tam neuvedl - alespoň já jej ve větě "Do jara ji odstavujeme a najdeme ji nové místo." nevidím.

Pořádný owner tohle řešit nemusí, protože provádí údržbu hned, a neodkládá ji na "někdy". Já s ním naprosto souhlasím.

JJ, Tiskar94 rovnou cizí keše archivuje:@

Proč by nemohla být disablovaná přes celou zimu (přes 3 měsíce). Některé obrazce a powertraily jsou taky přes zimu víc jak 3 měsíce disablované a nikomu to nevadí. Nebo snad pro powertraily pravidla neplatí?

Tak na ty pwt hoď taky NA log, on rev. nemá věšteckou kouli :wink:

To by se mel podivat asi na Via Moravica :P. Tak sup sup obnovovat uz to budes mit disable pomalu rok…

kostapanaj: to je nová doba. Musíš se s tím smířit. Dnes už nehrozí aby byla keš delší dobu disable bez povšimnutí. Vždycky se najde někdo, kdo ti tam rád hodí NA. Na to reviewer reaguje standardním copy paste logem a za měsíc? nebo jak dlouho ti ji bez milosti archivuje. V tvém disable logu nijak nevysvětluješ, proč bude disable až do jara. A co je to vůbec do jara? Do 21. března?
Na tvém místě bych tu nebrečel a už vůbec se nezmiňoval o StB. Buď krabičku obnov nebo nabídni k adopci nebo archivuj. Pokud z nějakých objektivních důvodů nemůžeš krabičku obnovit ihned, ale až na jaře, tak se zkus dohodnout s reviewerem. Ale NEBREČ tady. Ano nemám založenou žádnou keš, tak nevím, o čem je údržba atd., ale názor vyjádřit můžu. Snad.

TO Hamerskini: jestli máš cestu do OV, klidně se stav;)

[color=red]Revieweři nás sami nabádají a žádají[/color], ať se víc staráme a hlásíme jim keše, které jsou delší dobu disable. Nejedná se o práskání, ale u udržení funkčního stavu a dodržení pravidel. Oni to neumí vyvěštit a není v jejich silách procházet 30000 keší a kontrolovat jejich stav, kdy je archivovat a kdy učinit výjimku.
Ty ve svém logu neuvádíš důvody, proč až na jaře a hráči, kteří tě neznají, netuší, jestli se o své keše vzorně staráš a nebo se jedná o nejběžnější případ, kdy autor slibuje a stejně to skončí archívem.
Doporučil bych buď ve svém logu pro RW uvést důvody, proč učinit výjimku a nechat obnovu na jaro, nebo obnovit a uvést atribut "Not available in winter".
Jinak jsem si všimnul, že se stále častěji stává podivným zvykem keše na zimu disablovat - k tomu ale slouží atribut "Not available in winter", nikoli disable keše.

Naja, nedava pozor na hodine rustiny, orosi se mu celo, nedava pozor ani pri cteni pravidel geocachingu, pak mu jejich naplnovani hne zluci…
A prirovnavat rewiewra k prislusnikovi VB a zminovat StB - ups :frowning:

JMK a Zlínsko má dohromady 4154 keší. Né 30.000

Stavím se na stranu těch co se jim činnost Novoma nelíbí. To přece není normální, aby se kačer zajímal o kešku kterou už má odlovenou! Pokud někomu disablovaná keška straší na seznamech neodlovených keší, tak beru že má zájem aby se s ní něco dělo. Když si ji ale už odlovil, tak mu přece může bejt u zadku. Není za tím zas jen bodohoničství? Snaha poslat do hnoje ty co mám odlovený, abych si mohl podruhé bodnout na revival keši?
Jestli je za tím jen snaha o pořádek a snaha mít kolem sebe jen funkční keše, tak mi vysvětlete, proč ten aktivista místo NA logů raději nerozdává nový logbooky. Mnohým keškám tato jednoduchá pomoc prodloužila život o stovku nálezů!

ja kostu naopak chapu. kes disabloval s tim, ze ji casem obnovi na lepsim miste, pricemz to je rozhodne neco jinyho, nez se na kes vykaslat a nechat ji proste vyhnit. a ze to bude pul roku? no a? zbori se kvuli tomu svet? naroste kvuli tomu ownerum bradavice na nose? ne. nic z toho se nestane, takze nejaky hystericky rozhazovani NA logu mi rozhodne neprijde na miste. nebo aspon ne v tomhle pripade.
zaba je sundana na celou zimu, vlecka na orlik taky.. sup sup NA to vsecko

já to tak dělám.

Jak víš, že ne?

NA log by podle mne měl být až poslední prostředek k nápravě, když ostatní selžou. Proč nejprve nenapsat write note s dotazem na ownera, kdy bude keš obnovena, popř. proč až na jaře? Proč ho nekontaktovat přes e-mail? Každý, kdo má nějakou tu keš založenou, ví, že údržba není žádný med a i přes nejlepší vůli se k některým keším prostě měsíc a někdy i mnohem déle nedostane. A je pochopitelné i to, že se někdo rozhodne keš obnovit až po zimě. Nač zbytečně vystavovat novou krabičku s novým obsahem riziku poničení mrazem, vlhkostí a jinými přírodními vlivy, když je stejně pravděpodobné, že by ji v zimě navštívilo jen pár lidí?
Trocha tolerance od lovců by neškodila.

Koukni občas do profilu nějakého Američana, na jeho odlovené keše, jak to valí tam… jinde se s tím jako u nás nemažou :wink:

NA log je prostě o rozhýbání ownera reviewerem.

Když si budu s nečiným ownerem dopisovat, ostatní o tom nevědí.

hura, budeme mit same pochcane krabicky u zakladnich skol:smiley:
protoze ty preziji vse:p

delal jsem driv serii Pribehy Franty Omacky, kde byli kese takoveho typu (ne vsechny), ze nemohli v zimnim obdobi existovat a tak byli disable misto abych umele kes pustil na dva dny a zase disabloval tak jsem radsi skoro celou serii archivoval, kdo se mel porad s tema … dohadovat;)
porad nekomu neco vadilo a o niceni ani nic nerikam s tim jsem tak nejak pocital. Ale casem se to vse naschromazdi az je rozhodnuto:(

Fandim panu Vzornemu a to prirovnani k STB je fakt trochu sila, tohle je geocaching a hrajeme ho s prateli kacery! Uz to radeji zamkni nebo te nekdo brzo nastve mnohem vic…