ahoj všichni,
doufám, že jsem nehledal špatně, ale nenašel jsem, co mě zajímá.
K vánocům jsem si udělal radost a pořídil Oregona. Začal jsem se nesměle kamarádit i s Geogetem, zatím jsem si cvičně stáhl nějaké keše pomocí Geojarry, vyzkoušel jsem i makro na stažení obrázkových spoilerů i samotných keší do POI, jsou to prima vychytávky.
Teď k věci. Vím, že zaregistrováním navigace mohu získat na měsíc PM, proto bych chtěl vědět pár věcí. Na GC.com jsem našel video návod pro lamy, jak vytvořit požadavek na zaslání PQ, o samotném PQ jsem si přečetl základy na geowiki. Je tam zmínka o nedostatku PQ v podobě absence obrázků v listingu :
"…Pokud je obázek vložen do listingu pomocí HMTL tagů, pak takový obrázek pochopitlně v PQ není. Apliakce zpracovávající PQ ale mohou takovýto odkaz odhalit a obrázek získat. Pokud je ale obrázek jen přiložen k listingu či k uživatelskému logu, pak o takové skutečnosti není v PQ ani zmínka! …"
Chtěl bych vědět, jaká je úspěšnost skriptu Spoiler v odhalování spoilerů z podkladů získaných z PQ a obecně Geogetu v načítání obrázků v listingu? Máte to někdo vypozorované? Třeba v porovnání právě s daty získanými pomocí Geojarry?
Pak otázka přímo na "free" PM, kteří získali tohle měsíční členství po registraci navigace - není tento účet nějak omezen proti platícím PM? Během měsíce by snad šly "nasosat" všechny keše v Evropě.
Díky za trpělivost se čtením menší slohové úlohy a s odpověďmi.
Co se týče "nasosání" keší za jeden měsíc, tak je to to utopie, v Evrope je dle mého odhadu něco přes 400000 keší (bude jich o dost víc a každý den přibývají), to je 400 PQ (1 PQ je maximálně 1000 keší) a za den stahneš maximálně 5 PQ, takže to vychází na 80dní
To mas jednoduchou slovni ulohu pro zakladni skoly. Kdyz by to jeden kacer stahnul za 80 dni, kolik kaceru bys potreboval, abys to stahnul za jeden den? B)
tu celou Evropu jsem samozřejmě myslel v nadsázce, nechytejte mě za slovo;) Zajímavá je pro mě naše vlast a Slovensko. Průběžné doplňování keší do databáze myslím není problém, s aktuálností to asi bude horší, ale asi řešitelné.
Hlavně mě zajímalo, zda není tento "free" PM nějak omezen proti platícím členům, a pak ty obrázky, občas se fakt hodí
Teď mi BM stačí, ale až nám povyroste malá princezna, třeba ji hledání pokladů chytne a bude se upgradovat. Těch pět stovek na rok není moc. Jen mi přijde škoda nevyužít této možnosti;)
S tou aktualnosti to bude dost bida. Treba jen Praha je bywoko kazdy den pet kesek pryc, pet kesek zpet (at uz nove nebo znovu zpristupnene). Takze to ti da nejakou predstavu, co ti ta data budou za mesic platna
tak to mě zas netrápí, městské keše, abych nahonil body, mě netrápí, tady v Turnově je mám odloveny spíš "z povinnosti", třeba do Prahy jedu jen když musím.
Take jsem zprvu tahal a aktualizoval kese poruznu. Casem jsem zjistil, ze mi to zabira zbytecne tolik casu, ze bylo jednodussi a levnejsi si poridit trvale PM. Stahnu a vyrazim. Muj cas je pro me hodne drahy.
U těch keší není problém jen plus/mínus, ale i disabled, posun souřadnic, update zadání v listingu atd. atd.
Jak už tady padlo, čas je příliš cenný. Takže nastavení PQ pro Prahu a každé ráno během pár minutek je databáze OK. Při nečekané změně programu apd. rychlý update přes GJ…
Mám dotaz. Nevím, jestli nedělám něco špatně. Chtěl jsem si vygenerovat PQ my founds, ale pořád mi to tam nechce stáhnout všechny nálezy. Místo 427 jich tam je 386. Má někdo podobný problém?