Par dotazu na zacatek

Ahoj.
V jednom krasnem filmu jeden uzasny herec dost casto rikaval: "Poslusne hlasim…". Tak ja si to pujcim a pisu: Poslusne hlasim, ze me to taky chytlo:-))
Driv jsem vas mel za blazny, ale ted chapu. Bereme to s pritelkyni na svych tuuuristickych akcich jako uzasne spestreni.
Ale k dotazum:

1. jak je to s predmety v kesce? Precetl jsem si, co jsou to travelbugy a geocoiny. Tech se zatim radeji dotykat nebudu:-) Ale co takove ty "obycejne" poklady? Ty muze clovek zamenovat za sve a nakladat s snima dle sveho uvazeni…dat je do jine kesky, nechat si je…? Nebo existuji nejake zakonitosti.

2. jak je to s "reklamou" v keskach. Nechci zadnou reklamni kampan, ale zajima me nazor na to, kdyz tam clovek uvede odkaz na svuj web, pripadne mail

3. Premyslel jsem, ze bych si udelal nejakou "geo vizitku" …klasickou vizitku (geo-card), razitko… jaky je na to vas nazor? Vizitky (klasicka vizitka) geocacheru jsem uz v keskach videl, ale kdyby tam daval takhle kde kdo svoji vizitku…asi by casem bylo treba kybl.

Diky moc za info

1. Jediný pravidlo o výměně netrackovatelných věcí je: kdyz si neco vemes, neco do kesky dej - s minimalne stejnou hodnotou…co s tim co si vemes budes delat je ciste na tobě

2. Reklama..dle mého není GC pro komerční účely, ale…

3. Vizitky českých kačerů jsou tzv. CWG Czech Wood Geocoin, lidi je sbíraj a rozdávaj po keších. Co se týče razítek…razítkama lidi logují..jinak ohledně jinejch vizitek, proč ne? Jsou kačeři co sbírají sig items ostatních kačerů:-) Pokud to bude nějak pěkně zpracovaný;)

Qnik…diky za info!
1…takze je to tak, jak jsem si myslel.
2…nic komercniho…jen osobni stranky
3…jako sberatel drevenych turistickych znamek me hned CWG zaujalo:-) Takze hned jak to pujde, tak si nejake necham udelat. A na vizitky se vrhnu asi jeste dnes:-)

Dik

ad 1) vymenuj jak chces: jen toho a) neber vic kusu nez vlozis b.) hodnota vlozenych veci nema byt nizsi nez vyjmutych

ad 2) no tak obecne reklama je zakazana, nevim, co si predstavit pod pojmem "uvedu tam svuj web" - jaky? kam? do cizi kese? to bych asi vrcel, byt autor. :wink:

ad 3) razitko jako log vetsina majitelu kesi vita - logbook vypada hezci - jen to neprehanet s velikosti a treba do mikrokesi, kde je opravdu malo mista nerazitkovat. "vizitky" jsou taky vitany - nekdo je sbira. jen asi nez klasicka papirova vizitka (ktera pokud ji hnedle nekdo neodebere muze byt zmackana, zaspinena a pak si ji nikdo uz nikdy nevezme) bude lepsi ji treba zalaminovat, nebo nekteri davaji jako vizitku zajimavejsi veci rucne vyrobene: hlinene vypalene "mince" ci "plaketky", kovove vyrobky, drevene mince CWG atd.. originalite a napadum se meze nekladou :slight_smile:
urcite se neboj, ze by toho bylo moc. kdekdo to tam nikdy davat nebude :slight_smile:

edit: pisu nejak zpomalene :smiley: (nebo premyslim? ;))

Když už se tu narazilo na tu eklamu a vizitky, tak se i já poptám na názor zkušenějších kačerů. Někdy v keškách necháme vizitku spřáteleného občanského sdružení, klasická papírová, ale je tam jen logo a webová adresa (dobryskutek.cz). Zabývá se charitou (což je i z té adresy doufám poznat :)), takže to rozhodně není žádná reklama, ze které by kdokoli mohl profitovat, a proto si myslím, že je to v pořádku. Vadilo by někomu takovou vizitku v keši najít, ať už vlastníkům či nálezcům? Zaujalo by vás to natolik, abyste web navštívili a zjistili lépe, o co jde?

Svým způsobem je to i naše vizitka, jen to na ní není vidět, protože byly tištěné ve velkém pro potřeby sdružení nikoli našeho kešování. Do budoucna zvažujeme vypustit i TB, ale to je zatím hudba budoucnosti.

Zrovna zvlhlé a pomačkané vizitky, při údržbě keší, likviduju. A nekoukám moc co na nich je napsáno.

Vadit mi to nebude, ale nečekej od toho žádný přínos.

S reklamou bych to neviděl tak striktně. Běžně se dávají do keší machršňůry a různé reklamní blbosti, slevové kupóny apod. V tom bych problém neviděl.

:oTak tohle slyším poprvé a ani mi to nepřijde dvakrát logické. Když někdo vloží něco hodnotného, proč by si nemohl odnést dvě malé blbůstky?

No kdyz bude v kesi ze zacatku 10 veci a 9x to tak nekdo udela tak tam zbude jedina, byt by mela podle teto teorie byt snad ze zlata :slight_smile: Takze to pak skonci ze po 10 vymene tak misto ni bude nejakej kaminek nebo tak neco :DDD. I kdyz mozna je to spis k placi.

tak to mne to zas trikrat logicke prijde :wink: az by tohle udelalo vic lidi, v kesi zbyde 1