Pár zvídavých otázek ohledně GC/TB

Zdravím,
zajímalo by mě, co se stane s Geocoinem, když doputuje na určené místo?
Dále, co má geokešer dělat, když najde GC/TB poškozený nebo jej omylem poškodí? (Ne, že by se mi to stalo.)
Nakonec ještě hloupá otázka. Můžu ke GC přiložit lísteček s místem, kam putuje? Zjistila jsem totiž, že se zřejmě díky nevědomosti vrátil asi 200 km nazpět.
Děkuji za zodpovězení a případně se omlouvám, jestli zde tyto otázky už někde byly řečeny, ale nikde jsem to nenašla.

• Kdyz doputuje na misto kam putuje tak si ho owner bud vyzvedne a nebo mu v listingu zmeni ukol - treba se vratit zpatky

• Poskozeny GC jsem nevidel, na minci neni moc co poskodit a ty vychytanejsi mince co maji pohyblivy casti se moc neposilaj. Co se tyce poskozeni TB tak je na tom kdo to najde jestli to chce spravit pokud to jde, nebo to dat do pytlicku at je to pohromade a nebo proste nechat byt

• listecek u GC je dobra vec

To co vlastnik chce, vetsinou zmeni listing na GC.com. Takze to zalezi na tobe.

Kontaktovat vlastnika a domluvit se s nim.

Jasne, ale ne vzdycky to pomuze. Hlavne ten listecek musi odolavat vode a spine. Ne vsechny kese jsou suche a ciste.

Listecek je opravdu dobra vec a hlavne v pripade, ze ma coin nejaky konkretni ukol (treba putovat jen smerem na vychod). Casto se totiz stane, ze coin nekdo z cache vyzvedne a az doma se z netu dozvi ukol, takze se snadno stane, ze jej nemuze splnit ani mu pomoct …

Lístek, je sice dobrá věc, ale má jednu nevýhodu, stává se pak, že coin leží i pár měsíců v keši. Nálezci keše si jej nevšímají, protože mu nemohou pomoct v úkolu, nebo si jej pouze discovernou s poznámkou, že jej nechali na místě, protože mu v úkolu pomoct nemohou. Pak jsou další kačeři, kterým je jedno i co je na přiloženém lístku a vezmou jej kamkoliv. Měl jsem coin, který měl putovat do konkrétní keše v Las Vegas a měl u sebe i trojjazyčnou kartičku s úkolem, ale pár set kilometrů od cíle jej nálezce keše vyzvedl, s tím, že jej bere na Aljašku :o a od té doby žádně stopy po kačerovi, ani coinu.:frowning:

To víš, Aljaška … kruté místo. :wink:

Ale kartičku, kam dále, vždy uvítám. Na orientaci, zda to mám nosit do kešky, která je 500m daleko, to stačí.

Lísteček jsem přiložil ke všem svým coinům. Vždycky ho zalepím do fólie, aby vydržel, napíšu na něj, že se jedná o geocoin, že si ho dotyčný nemůže nechat a že ho má poponést do další keše. Z jedné strany to mám česky, ze druhé anglicky. Dělám to hlavně proto, že jsem do světa poslal už pár specialit, které moc jako geocoin nevypadají a nerad bych, aby si je někdo omylem nechal na poličce.

Buď v klidu, akorát ho sežral medvěd (btw. i s coinem) :slight_smile:

Takže bych si teoreticky mohla koupit Geocoin a vyslat jej třeba až za oceán, i když bych věděla, že si tam pro něj nebudu moct přijet? Pak bych změnila listing, aby se zas vrátil domů.
Může se takto do dalekých krajin vyslat jakýkoliv GC nebo to musí být nějaký speciální? A může být vyslán opravdu kamkoliv, např. do Afghánistánu? :smiley:

je úplně jedno kam jej vyšleš, to záleží jen a jen na tobě :slight_smile: důležité je aby měl trackable číslo, které je aktivované. Zatím jsem však nenarazil na GeoCoin bez trackable čísla :slight_smile:

Teoreticky můžeš poslat gc/tb kamkoliv (pokud tam je nějaká keška),ale nedělal bych si zase přehnané naděje,že dorazí tam,kam chceš.Ty co mi prošly rukama se potulovaly kdekoliv,aniž by si někdo lámal hlavu s úkolem.Ty ,které mají zůstat v ČR jsou za chvíli v USA a ty z ciziny zase přiveze nějaký čr kačer a už odsud nevyjedou;)
To už mají více nadějí na úspěch gc/tb,které chtějí putovat třeba podél vody,nebo na horách,vyhlídkách apod ,než ty,co mají dojet do konkrétní cache,nebo města.

Ještě bych si dovolil připomenout, že je dobrej nápad poslat GC tam, kde už alespoň jedna keš je… třeba ten Afghánistán, to mi přijde jako značný optimismus do budoucnosti :smiley: :smiley:

I když, kdo z vás už měl TB v Lybii? My jo, heč! I když, ten TB o tom zřejmě vůbec neví… :slight_smile:
http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=1751414

Treba je sezral oba medved… :slight_smile:

To se pletes, takovy Coiny se prodavaji, nejsou urcene na cestovani ale do sbirky - jsou dokonce levnejsi. Nazyvaji se Geocoins NonTrackable, jsou stejny jako normalni, jenom nemaj trakovaci cislo.

Videl uz jsem TB, ktery mel za ukol dostat se na Madagaskar, jeste v dobe, kdy tam zadna kes nebyla. A jen ji tam nekdo zalozil, tak tam ten TB docestoval.

Jasne ze muzes, musis ovsem pocitat s tim, ze ne vzdy svuj ukol splni. Ja to nechavam spis nahode, i kdyz mame treba GC v Kanade, kam se dostal zkratkou pres Mexiko - ukolem je docestovat do nejstarsi kese. Taky tu kdysi byl odkaz na TB (z Cech), ktery byl na jiznim polu - pak vlastnik jednoduse zavelel k navratu.

Tohle bych osobne nepovazoval za Geocoin

My raději dáváme lísteček ke každému GC/TB, co posíláme do světa. Je zalaminovaný ve folii, z jedné strany CZ a z druhé EN. Nejde ani tak o úkol (pro nás), ale hlavně pokud je coin třeba netradičního tvaru a vizáže, tak aby nebyl nějakým začátečníkem považován za trade předmět. Tj hlavní na lístečku je info, že to není předmět na výměnu, ale že se jedná o GC/TB, odkaz na gc.com s poznámkou, ať ho pošlou zase dál a nezapomenou zalogovat. Každý GC/TB dáváme do malého uzaviratelného sáčku, takže k tomu jen přihodíme tuhle malinkou cedulku, pro jistotu …

K úkolům - čím složitější to bude úkol, tím je větší šance, že bude item někde stát. Když dám GC/TB s lístečkem do keše vedle domu a napíšu mu, že jeho cílem je jižní pól, tak se zřejmě v této keši zabydlí na hodně dlouho. Na druhou stranu je pak ze splněného úkolu větší radost než když jen "cestuje po světě". Snažíme se dát našim GC/Tb takový úkol, aby nevylučoval jedno s druhým .) Pokud dáme konkrétní úkol (například chci vidět Eifelovku v Paříži), tak do listingu předmětu ale zvýrazníme, že to nemusí být hned a přímá cesta, ale že se rád podívá na jiná zajímavá místa a potěší hodně geolovců. Tak je zaručeno (lze-li to vůbec), že kdo pojede do Paříže, vezme ho sebou na úkol, ale kdo ne, klidně ho bude brát a posouvat dál i jen tak a nebude ho nechávát stát v jedné keši a čekat na "pařížana". Není to úplně ideální, ale tento systém se nám zatím (klepy klep) osvědčil …

Ja napriklad, kdyz vkladam TB/GC s urcitym cilem do cache, napisu za IN: take kam cestuje. Pak by melo byt nalezci jasnejsi, jestli mu muze v ceste pomoci, nebo ne. Listecek u trackables je ale nejlepsi moznost…

-----------------------------------------------------------------------------CO TO JE ZA UJETY OTAZKY?!!:o

Nevím, proč otevíráš téma po pěti měsících svým prvním příspěvkem touto hloupou otázkou. Vždy je daleko lepší se zeptat, než z nevědomosti provést něco ne zrovna optimálního. Žádný učený z nebe nespadl a pokud to pomůže dobré věci, tak ať se klidně zeptá.

Tak to jsem se nasmál :slight_smile: