Patron geocachingu

Určitě jste to už zažili. Pobíháte kolem vypočtených souřadnic, šipka ukazuje každou chvíli jinam, padáte do kopřiv, potoků, ze skály, .. a vzýváte všechny svaté s prosbou o pomoc nebo přemýšlíte, čím byste si geobožstvo udobřili.
Totéž se mi stalo dnes, ale já úvahu dotáhl dál. Kdo je vlastě geobůh, máme vůbec nějakého svého patrona? A jaké oběti potřebuje pro zachování přízně?
Co se týká obětí, v tom mám vcelku jasno. Je to jakýkoliv alkoholický nápoj a obětuje se skrze tělo kačerovo. Ale komu? Napadá mě svatý Jiří, jehož hadi a štíři jsou pochopitelně naši přátelé. Ale ani božstva řecké mytologie či staří slovanští bohové nejsou úplně mimo hru.
Poraďte mi. Vypadá to, že našeho patrona občas nějakým neuváženým činem urazím a jeho pomsta bývá strašná :D:D:D

Já myslím, že je to jasné, našim patronem může být jedině Sutech - egyptský bůh chaosu (to jsou ty rozlítané družice :D) a svobody (což je prezentováno volným pohybem ve městě, přírodě a hlavně nezávisle na mudlech ;))
P.S. Podobnost s mou přezdívkou při agitaci je "samozřejmě" čistě náhodná :stuck_out_tongue:

A já si myslím, že se zabýváte hovadinama :smiley:

Patronem poutníků, cestovatelů a řidičů je sv. Kryštof a taky sv. Jakub.
Možná by se taky hodil Crazy Frog…

Taky můžete zkusit svatého Antonína.
I když pomáhá hlavně u věcí, které jsme si zašantročili sami…:wink:

No přece Kačer Donald!

Miták.

Miták je spíše ztělesněním zla geocachingu, takový cacherský ďábel :smiley:

No ty vole, zas jednou zavítám do fóra a hned ze mě vyrábíte Belzebuba… jsem potěšen B)

A není náhodou patronem geocachingu Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic ??

Já myslím, že naopak patronem jsou družice - jsou taky na nebi, jako jiní patroni.

Co takhle svatý Garmin :D?

Ale fakt, zase se tu řeší blbosti…

Aby jste se nehádali, tak vám to ulehčím.

Jsem to já, jen to ještě nevíte :smiley:

hmm svaty Polerok, to zni dobre :slight_smile:

Svatým patronem internetu a uživatelů počítačů byl určen svatý Isidor

viz: sv. Isidor

Dujdu Team

No jak už jsem někde psala Satelit náš, jenž jsi na nebesích, opatruj nás Signál Svatej a Garmine náš, jenž se Satelitem rozprávíš…No ale nějaké svaté -V nějaké knížce jsem četla o Sv. Vidcomu z Katody

Svatý Maximián sancti.catholica.cz/index.html?id=596
"prý nalezl nesmírný poklad".
Ovšem tato legenda asi není příliš rozšířena, protože jsem o tom pokladu nenašel více než pouhou jednu další zmínku že "According to the legend, Maximian found buried treasure while plowing which he then gave to Emperor Justinian who in return awarded Maximian naming him a bishop."

Oživuju toto starší vlákno. Co vy na to?
Já jsem pro sv. Huberta
Taky furt lítám po lese a lovím, tak proč ne?

Huberta, jen to ne :o Dělit se o něj s těma zelenejma zlodějema kešek, brr…

Já ani nevím, co je tu k řešení; Svatý Kryštof je patronem všech poutníků i hledačů pokladů. Není třeba vymejšlet nic nového.

No to jsem přesně čekal :smiley: Je fakt, že mít společného patrona s myslivcema je trošku kontroverze.
Ale taky to je patron proti psímu kousnutí, proti hadímu uštknutí, proti strachu před vodou :stuck_out_tongue:
No a to taky není k zahození ne?