Chtěl bych se zeptat těch, co mají zkušenost s PayPalem, jakým způsobem lze přidat na konto peníze. Jasně - pošlou se z bankovního účtu, ale kam se píše onen kód, který PayPal uvádí. Obsahuje totiž i písmena, takže variabilní symbol platby to být nemůže. Předem díky.
Presne tak, paypal je pres kartu navazan na tvuj ucet. V momente kdy potrebujes neco zaplatit tak se ta castka strhne z uctu jako bys zaplatil kartou paypalu
Tak - podstatou této služby je, že přístup k tvému účtu získá pouze jedna firma (PayPal) u které máš určitou jistotu, že přístupové údaje nezneužije. Když platíš touto službou, tak si sama peníze stáhne z tvého účtu a ze svého je pak vyplatí adresátovi. Je to i levnější, protože neplatíš za převody přes hranice. Hlavní je ale ta bezpečnost - dávat přístup ke kartě každému od koho něco kupuješ by nejspíš skončilo velmi rychle vyluxováním účtu ;o)
Přímo účtu si PayPal ani nikdo jiný nic nestáhne, dokud mu nedáš svolení k inkasu.
Jiná věc je, pokud máš k PayPal přiřazenou platební kartu, pak si to samozřejmě strhne. Jak nasypat peníze na PayPal, nevím, používám jej právě ve spojení s kartou.
Na PayPalový účet se nedá aktivně převést hotovost už něco přes rok. Jediný způsob, jak dosáhnout kladného zůstatku na tomto účtu je refundace - např. vrácení 50 Kč, které se strhávají při ověření platby nebo z nějaké reklamace.
Jak to? takovy ten PayPal Top-up account, co v zari halasne inzerovali, nefunguje? :o
Oni taky nerikaji, ze to ma byt ve variabilnim symbolu, ale ve ‘zprava pro prijemce’. Tam si muzes psat co chces. (Teda, pokud ti banka vubec neco takoveho dovoluje k platebnimu prikazu zadat.)
Nemuzu ted najit ten navod, asi je na 2.pocitaci - vecer se na to podivam, ale je to z internetu. ALE - PayPal funguje tak, ze to je jako bys platil kartou.
Tzn., ze musis mit EMBOSOVANOU platebni kartu (vystouply napis na ni), tu de facto registrujes spolu s uctem. Za to zaplatis tusim prave tech 50 Kč, ktere se Ti pri prvni platbe vrati.
Funguje to naprosto skvele, platba probehne okamzite, PayPal je bezpecny a rychly. A hlavne za platbu neplatis jako kdybys to prevadel z uctu.
Doporucuju!
o te nutnosti embosovane bych si nebyl tak jisty… par bank i u nas uz ma i na placatych kartach povolene internetove transakce. nicmene, v obecnosti se da opravdu mluvit o embosovanych kartach .)
Tak znova… ano, takto Paypal funguje, ale i tak ti mohou u Paypalu primo lezet penize, a v tom pripade se pak platba provede z tech lezicich penez a na kartu se nesaha!
Penize ti tam mohou lezet ze dvou duvodu:
prichozi paypal platba
nechal sis je tam prevest pres funkci top-up. (alespon ja ji na Paypalu v menu mam!)
A dotaz znel prave na tu funkci top-up, tak tazatele nepoucujte o spravnem fungovani Paypalu, kdyz o tom zjevne sami moc nevite… ze?
Tady ještě jedna zkušenost - založil jsem si účet na PayPall pod svým jménem, ale použil jsem údaje z karty manželky. Ačkoli mám k tomu účtu všechna práva, účet je na jméno manželky (pěkná blbost:-)) a PayPall sice kartu zaregistroval, ale dál se nic nedělo, žádné stržení z účtu, prostě nic.
Takže nakonec jsem musel založit účet na PayPall na jméno manželky, ale kartu to zase nebralo, že už je zaregistrovaná na jiném účtu. Takže v mém účtu zrušit kartu, zrušit můj účet no a pak už to fungovalo v pohodě a ihned. Ale dalo to koumání a zdržení.
Tvůj komentář moc nechápu :o - když si moji poslední větu přečteš pořádně, zjistíš, že píšu, proč je PayPal lepší - jeho bezpečnost vyzdvihuju nad systém bez něj, kdy bys ty údaje musel dávat každému. B)