PDA a nápověda k nalezení cache.

Mohou zkušenější poradit začátečníkovi s přenosem stránky cache do PDA. Můžete poradit způsob jak přenést stránku se zašifrovaným hintem do PDA (WIN CE) tak, abych v případě nezdaru při hledáni mohl na místě samém hint v PDA dešifrovat a pomoci si tak nápovědou?

Zkus tohle:

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?pf=y&wp=???&log=y

zobrazí se ti keška se všemi logy - stránku nahrát do PDA neni pak problém

stranka bez logů - log=n

místo otazníků zadej gc kód keše napr.: GCPX7K :wink:

A na napovedu samotnou hledej nejaky programek, ktery umi desifrovat ROT13.

Dalsi moznost je pouzit specializovany software pro evidenci cachi - pro Palma Cachemate, pro Pocket PC GPX Sonar.

Anebo pouzij desifrovaci tabulku, obvykle vzdy zobrazenou vpravo od zakryptovane napovedy. Je to otazka chvilky.

Pokud ale nejsi premium member, tak jsou ti Cachemate a GPX Sonar na prd…

to nie je celkom pravda.

momentalne nefunguje geotoad, ale pise, ze od 1.12. bude zasa nova verzia.

potom si stiahnes geotoad, pomocou neho stiahnes cache, co Ta zaujimaju do GPX

a potom mozes pouzit cachemate alebo GPXsonar.

cachemate nie je zadarmo.

Zdravím, enrico277. Když jsem uvažoval o tom, jak mít neustále při ruce všechny informace o všech keších v ČR, rozhodl jsem se pro Premium member na geocaching.com. Těch 30$ ročně zase není tolik, abych je v celkovém ročním georozpočtu nějak pocítil. Pak si můžeš stáhnout celou republiku (viz pozn. na konci) i s hinty jako knihu do Mobipocket readeru. Používám ještě druhou možnost a to stažení .gpx z těchto stránek do BeeLineGPS, kde můžeš v případě tápání navštívit domovskou stránku keše dvěma tapnutími. A netýká se to jen hintů, stačí narazatit třeba na multi, že… Tímto způsobem se mohu pohybovat po republice naprosto neomezeně bez jakéhokoliv předchozího plánování, neboť všechny informace mám stále u sebe - stačí mít pouze aktuální zdejší .gpx soubor.
Ještě k tomu Mobipocketu: vygenerovaná kniha má potíže s češtinou, ale pro zahraniční keše je to vynikající, gprs roaming je přece jen dost drahý.

Pozn.: Počet keší v jednom querry je omezen na 500, tak je třeba si republiku nějak rozdělit. Buď na keše podle velikosti nebo obtížnosti a souborů si nechat vygenerovat více.

Presne tak, funguji uplne stejne, GPX odsud do GPS Dash, GPX z PQ do GPX Sonar a je to konecne idealni reseni, driv jsem jak magor stahoval html stranky a loc soubory a rucne to cpal do pda, ted jednou za tejden aktualizuju dva soubory a jsem v klidu :slight_smile: Ve spojeni s PDA fakt asi nic lepsiho neni (mozna neomezenej a rychlej mobilni internet, nejlip zdarma :slight_smile: