PDA a Paperless GC

Ahoj vsem,

Trosku mi uletela ruka a rozepsal jsem se. Pokud Vas zajima jadro pudla, tak doporucuji prejit na konec prispevku.

S GC jsem zacal letos na jare, a jako novacek jsem na prvni kese vyrazel s haldou papiru. Nejdrive jsem tiskl pouze z oficialnich stranek GC, a casem jsem objevil Skrysotlac. Tisk ze skrysotlace byla velka uleva, co se tyce spotreby papiru, ale porad jsem byl nespokojeny. Nasel jsem ve skrini stare PDA Sony Clie PEG-SJ20 se systemem Palm OS 4.1, a zacal premyslet, jak ho vyuzit.

Skrysotlac umoznoval v te dobe export do HTML. Nasel jsem proto na webu prohlizec HTML pro PDA - Plucker. Ze skrysotlace jsem byl nadseny, ale kdyz jsem videl Plucker, tak jsem skakal jeste o metr vys. Skvely html offline browser, vyborne parametrizovatelny - zkratka super. Jak na desktopu, tak v PDA. A zadarmo. Jen HTML ze skrysotlace nebylo prilis vhdone pro PDA. Kamarad, ktery se venuje JAVE, a jehoz jsem poprosil o pomoc, vzal skrysotlac a dekompiloval ho. Nasledne do nej naprogramoval export XML, se kterym jsem si ja s pomoci XSL transformaci pohral a vysledek = temer dokonaly HTML soubor vhodny pro PDA. Protoze jsem chtel poskytnout podobny komfort i ostatnim kacerum, poprosil jsem Martina Kubliniaka, autora Skrysotlace, o pomoc, jestli by nemohl XML export naprogramovat do nove verze a to i s podporou XSL transformaci. Martin mne vyslysel, a tento tyden se dilo podarilo. Martin udelal XML export, a ja jsem predelal XSL skript na novy format XML. Hotovo. A jak cely proces funguje?

1. Skrysotlac - najdu vsechny kesky, ktere mne zajimaji, a protoze si nejsem jisty, kam presne zamirim, tak zahrnu i dalsi kesky v okoli 30km.

2. Skrysotlac - vytvorim HTML pomoci XML a XSL transformace.

3. Natahnu HTML do Pluckeru a pripravim ho pro PDA

4. Synchronizace PDA s PC

5. Mohu jit kesovat.

Chystam dalsi XSL skripty pro dalsi formaty vystupu ze Skrysotlace. Chtel bych touto cestou podekovat Martinovi za vyborny software a za promptni reakce na me maily, diky kterym jsme vse rychle zvladli. DIKY.

P.S. Jeste nam prochazeji do HTML smajlici v lozich. Uz se to ale opravuje.

no vypada to zajimave, jen by me zajimalo, pouzivas v tom html tedy i potom prevedeni do pluckeru obrazky? Ty prilozene autorem, jde mi o obrazky Hinty, to jediny mi zatim chybi. A zkousel jsi takhle vzit celou republiku? kolik bude mit takovy soubor ve vysledku? Ptam se protoze zatim pouzivam soft Geoniche(easyniche) kterej mi to vsechno do pda prevede s minimalni velikosti(textove), posledni prevod asi pred 2tydny mel nejakejch 9MB. Mam prave trochu strach o kolik to diky html tagum naroste, Ale rozhodne to zni zajimave

Obrazky to prebira podle Skrysotlace. V zalozce nastaveni si muzes ve skrysotlaci konfigurovat, jak ma vystup vypadat. Povolovani obrazku majitele, nebo doplnujicich obrazku v listingu. Takze sance tu je. I Plucker import podporuje, muzes si nastavit konverzi obrazku, barevnou hlobku v odstinech sedi a podobne. Moje stare sony, ale obrazky nezobbrazovalo pekne. Je pouze cernobile, s 16 odstiny sedive a rozliseni nic moc. Takze jsem v tomto ohledu neexperimentoval.

Co se tyce velikosti cele republiky to je problem. Testoval jsem neco podobneho, ale spadl mi skrysotlac. Podle meho nazoru neni mozne jednoduse zadat filtr na vsechny kesky v republice, nebo o tom alespon nevim. I to parserovani pak trva desne dlouho a nakonec mi tento postup skoncil totalnim zamrznutim skrysotlace.Velikost vystupu take asi nebude kdovijak prizniva. Ukazkovy soubor, ktery jsem slinkoval s clankem ma 40 kesek na svem listingu a jeho velikost je 793k. Je fakt, ze jsem si nechaval zobrazit poslednich 20 logu a kdyz se nekdo v logu rozepise jako ja, tak je to pak samozrejme tragedie.

Pouzivam proto popsany zpusob na vytvareni lokalnich listingu. Jedu do okoli Plzne - pripravim si HTML s keskami Plzne a podobne. Je jasne, ze se na kesky kouknu i z domova, abych si pripadne vytisk nejaky ten obrazek. Ale hlavni vyhodou pro mne je, ze kdyz dorazim na misto, tak si prectu info o kesce z PDA, najdu to hned. I napoved je dostupna na dve kliknuti a netaham zadny papir, za ktery bych se musel stydet.

no se skrysotlacem mam taky trochu problemy, kdyz tech kesek zadam vic tak se sekne a kdyz mu nastavim vic pameti, tak mi pro jistotu spadnou win :). Jinak ja pouzivam prave na stazeni tech kesek easyniche(dam mu .loc a on si stahne z webu veskery info a prekonverti to do spravneho formatu) a v pda geoniche ktery je vyborny v tom ze kdyz jdu za sipkou - v tomhle softu tak muzu kdykoliv tapnou na jakoukoliv kes kterou vidim na displeji a zobrazit veskerej popis. s pluckerem bych musel prepinat do jine aplikace;) ale kouknu na to, kazdoadne diky ten prevod se mi bude hodit :slight_smile:

jinak to ze stahuju celou republiku je z jednoduchyho duvodu a to ze se mi uz kolikrat stalo pred tim nez jsem mel nekam jet ze gc.com stavkoval tak jsem mel aspon nejaky info o keskach ac treba tejden nebo 2 stary :slight_smile:

Jasne, mas pravdu to preklikavani neni prijemne. Moje PDA ale nema GPS, takze PDA je pro mne opravdu jen nahrada papiru. Libi se mi, ze stary kram, ktery se povaloval ve skryni mi ted muze pomoci a usetri papir :wink: