PDA program

Našel vůbec někdo nějaký freeware program pro geocaching pro PDA?:expressionless: Díky:-)

http://pda.jasnapaka.com/richessegps/

Richeesse - ten jsem zkoušel taky, ale při načítání velkého GPX soubor (400 keší) mi to zatuhává, když se načte GPX s menším souborem, třeba s doplňkovými waypointy, tak to funguje. Ale nijak nenadchlo.

GPX opravdu načítá nechutně dlouho. LOC načte ihned. Používám to jako "šipku" na dohledání. Na to funguje 100%.
Jinak v1.1 opravila spoustu chyb verze předchozí. Je to jednoduchý SW, ale je free a svůj účel splní.

Mě se osvědčila kombinace RicheeseGPS jako šipka (ale jen LOC, GPXka se mi taky sekaj), a GPXSonar na prohlížení GPX (listing)

A zkouseli jste nekdo GPS Compass? Je to free ceskeho autora. Funkce: * aktuální poloha * nadmořská výška * azimut * počet satelitů * GMT * možnost ukládání uživatelských bodů * import souřadnic (*.loc) z GEOCACHING.COM * zobrazení vzdálenosti a směru k určenému cíli * zápis logu. Ke stazeni na http://pda.slunecnice.cz/sw/gps-compass/cab/

…zkoušeli, ale nějak mi nefungoval…

Jojo, ja jenom zeagoval na dotaz Jondyho. Osobne jej porad v PDA mam, ale nepouril jsem jej ani jednou.

Já tohle obcházím pomocí javového TrekBuddyho-chvilku sice trvá první rozchození, ale pak už je to spolehlivé a zatím jsem s tímhle programem našel tak 95% z mnou nalezených keší. A na listingy mi stačí webový prohlížeč a exporty z GSAKu. Richesse jsem zkoušel, ale moc mi nevyhovovalo, a nic jiného vhodného jsem bohužel nenašel…

Beeline GPS. On se sice tváří, že je trial, ale funguje s trochou otravování i po vypršení. Navíc je nejlepší na zaměřování kešek - pustíte průměrování a co sekundu se uloží aktuální pozice. Počkáte 3 minuty a máte 180 souřadnic, které se automaticky zprůměrují. Lépe zaměřenou keš budou mít ostatní jen stěží :wink:

Tohle umí i můj oblíbený GeoScout :slight_smile:

Doporučuji program VITO NAVIGATOR. Nemá sice průměrování ale jinak je velice dobrý. Je velice jednoduchý na ovládání.

Moře věcí umí i GPS Tuner. Navíc v poslední verzi doplnili internetové mapy GoogleMaps a další. Takže když nemám zrovna svoji mapu v bitmapě přepnu na GoogleMaps. Není free, ale 24$ je slušná cena na to co umí. M.j. je v češtině.
http://www.gpstuner.com/index.html

S GPSTunerem mám velmi špatné zkušenosti. Jakmile jsem tam nahrál více waypointů (stačilo jen pár desítek), tak se stal šíleně nestabilním, pomalým a prakticky nepoužitelným.
Nicméně testoval jsem to už před delší dobou, tak možná už to v nové verzi je jinak.

Já ho používám přes půl roku. Běžně mám nahráno přes 100 waypointů a je docela svižný (na Asus Mypal A639). Co trvá pár vteřin tak nahrání mapy, mám skenovaný turistický atlas ČR, jedna stránka cca 2MB. Ale rozdíl při 10 nebo 100 waypointech jsem nijak nepozoroval.

Ju? No vidíš ten jsem ještě nezkoušel :wink:

Zdravim,
a je pro PDA realne nejaky SW, ktery by byl schopen obsahnout vsechny kese? Rad bych mel v PDA vse tak, aby kdybych nekam jel, tak jsem si to mohl hnedka najit… Aktualne pouzivam BeeLine v kombinaci s GSAKem, ale problem je, ze kesi pribyva a BeeLine to neni schopna vse importovat… Funcne mi jde o sipku k dohledani a k zobrazeni info o kesi (tzn. jak to umi BeeLine).
Diky mockrat a hezky den.

resenim je treba export z GSAKU podle kraju a nahrat si pak do Beeline jen ten kraj (pripadne dva tri, kdyz jsem nekde pobliz) ktery potrebuju, tak to beeline jeste skousne. Ale vsechny naraz- na to zapomen. BTW je to podle me prehnany pozadavek, vzdyt vyexportovani souboru z GSAKu je otazka par vterin a clovek snad nejede tak na rychlo, ze by to nezvlad pripravit jen v urcitem okruhu…
Mozna me jeste napada, cpat to do TomToma jako POIv kombinaci s ulozenyma listingama, ale i tak si nejsem jisty, jestli to schrousta pres 7000 bodu

Mam to jako POI v TT, to neni problem. Ale nevim, jak v GSAKu exportovat podle kraju - kdyby to slo, uplne by mi to stacilo. Jde mi o to, ze chci delat export max. 1 tydne, nechci pred kazdou cestou zapinat PC a slozite to exportovat… Beru geocaching spis jako bonus k vyletu, tak at jsem vzdy ready. Da se tedy v GSAKu nejak nastavit filtr na kraje?
Diky mockrat za info.

Beeline v pohodě chroupne 8500 bodu ale bez listingu. Je potřeba davat bacha aby databaze neměla vic jak cca 8 mega jinak dochazi ke stratam bodů. Importovat do beeline neni problem stahnu 15 paketu čr v ease gps ořiznu listing a naimportuju. Z GSAKu je potřeba exportovat po 500 bodech jinak při importu dojde ke zhrouceni Beeline. Tot jsou me zkušenosti :stuck_out_tongue: