Kurnik už mě to štve pořád vypínat a zapínat GPS u každého programu, když chci přeskočit.
Existuje prej něco na sdílení GPS mezi programi, dokáže mi někdo (nejspis honzik a pavlinka:-D ) poradit co pouzit? Popr. jak to spravne pouzit a jake jsou toho nevyhody?? diky diky diky
Franson GpsGate
Using Franson GpsGate it is possible to share one GPS between many applications running on a laptop or handheld computer. Today’s solutions only allow one application to take exclusive access of a connected GPS. As more applications are becoming position aware, GPS sharing will become a necessity.
jeste je jeden programek neco jako GPS Proxy ale ted si nemuzu vzpomenout…
Tak jsem zatím s neúspěchem zkusil ten PortSplitter … nastavim si vstup GPS port vystup napr COM 9 a pustim…no a BeeLine prostě port nenajde:-( to ho musim nastavit ručně?..-to mě napadlo až teď to jsem včera nezkusil.
Když tak na toto vlákno koukám tak by se mi hodilo taky něco podobného akorát na symbian (s60 3.rd), neexistuje na to taky nějaký softík abych nemusel programy neustále vypínat a zapínat…
Windows Mobile 5 i 6 mají už v samotném systému integrované sdílení GPS signálu mezi více programy (Start>Nastavení>Systém>External GPS)
V kartě Hardware zadejte port, ke kterému je gpska fyzicky připojena (často COM2, 5, 6)
V kartě Software zadejte výstupní softwarový COM port (nesmí se shodovat s žádným hardwarovým)
Na kartě Přístup zaškrtněte volbu "Spravovat GPS automaticky"
Nyní v libovolném programu Beeline, OziExplorer stačí nastavit softwarový port a mohou být spuštěny současně. Přepínají se pak pomocí nějakého taskmanageru.
Problém je, že některé programy (zejména autonavigační) nedokáží číst ze softwarového portu a musí být namapované na HW port. Pak ale může běžet jen daný 1 program. Známé programy, které neumí číst ze SW portu jsou tyto: SmartMaps verze vyšší 2.8.8, IGo, VitoNavigator, myslím i TOMTOM…
Jinak velice dobrý software na toto téma je Franson GPSgate 2.6 Ten je ale komerční.
Promiň objednal jsem v úterý…a netušil jsem, že ještě zareaguješ…I přesto díky, stejně na to mrknu, protože PDA bude stále dál využívat boo21 při svejch samostatnejch odlovech…CSxko se jí "nelíbí"